Είκοσι χρόνια από το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Όλες οι απόπειρες ανανέωσης του κινήματος έχουν πέσει στο κενό, ενώ και η τελευταία προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς -που βρίσκεται σε εξέλιξη- δεν έχει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

Για την ακρίβεια, στο στοίχημα η αποτυχία έχει «κλειδώσει», καθώς απουσιάζει η προσωπικότητα που θα δώσει ώθηση στο κίνημα.

Την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας μοιάζει πιο ΠΑΣΟΚάρα από ποτέ και η Φώφη αφού είδε κι αποείδε αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα για να ανακόψει τη φόρα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς την άλωση της Κεντροαριστεράς.

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ως γνωστόν μεγάλη φαν της σειράς «Game of Thrones». Στο ΠΑΣΟΚ την φωνάζουν Φώφη Ταργκάριεν και φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει την ευχετήρια κάρτα της για το Πάσχα που είχε σαφείς αναφορές στη σειρά, καθώς αντί για πασχαλινά αυγά είχε επάνω αυτά των δράκων της Καλίσι.

fofi3

Επηρεασμένη λοιπόν από το αριστούργημα του HBO και τα βιβλία του George RR Martin η κα. Γεννηματά πήρε μία μεγάλη απόφαση. Θα επιχειρήσει να αναστήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου, όπως έγινε δηλαδή και στη σειρά με τον Τζον Σνόου να επανέρχεται στη ζωή.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αποστείλει επίσημη πρόσκληση στη Μελισάνδρη, την κόκκινη ιέρεια, η οποία ανέστησε τον Σνόου.

Σύμφωνα πάντα με πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη η κόκκινη ιέρεια του Θεού της Φωτιάς έχει ανταποκριθεί θετικά και απομένουν μόνο κάποιες τυπικές λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί και επίσημα η άφιξή της στη χώρα μας για τη νεκρανάσταση του Ανδρέα.

melisandre

Στο ΠΑΣΟΚ σχεδιάζουν η τελετή ανάστασης να λάβει χώρα στο πρώτο νεκροταφείο, στις 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα ίδρυσης του Κινήματος.

Ο Θεός της Φωτιάς να βάλει το χέρι του και πολύ σύντομα ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να βρίσκεται και πάλι κοντά μας. Γιατί η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες, ο Βορράς στους Σταρκ και το ΠΑΣΟΚ στους Παπανδρέου…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]