Ο επιχειρηματίας κακομεταχειρίζεται τον σύλλογο, τα  παιδιά με τα κασκόλ αναλαμβάνουν δράση και η κερκίδα παίζει μπάλα για χάρη της μεγάλης της αγάπης, θυμίζοντας τη ρομαντική εκδοχή του ποδοσφαίρου και υπενθυμίζοντας πως το παιχνίδι έχει σημασία μόνο όταν απευθύνεται στον κόσμο που γεμίζει το γήπεδο. Ο Θάνος Σαρρής στέλνει τη «μπάλα στην κερκίδα» σε ένα ποδοσφαιρικό μυθιστόρημα βγαλμένο απ’ την πραγματικότητα.

Οι «μωβ» βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Ο σύλλογος πνέει τα λοίσθια, τα συμφέροντα του αφεντικού και η διαπλοκή με media και πληρωμένα «τσιράκια» τους εξοργίζει, τους προβληματίζει, τους θλίβει. Μέχρι που αποφασίζουν πως μια άλλη κατάσταση είναι εφικτή, με τους οπαδούς σε ρόλο πρωταγωνιστή για την αγαπημένη τους ομάδα, τον λόγο για να ζουν με πάθος την Κυριακή, να χαίρονται και να στεναχωριούνται για τα χρώματα, για το έμβλημα, για τους παίκτες τους.

Ο δημοσιογράφος του gazzetta.gr, Θάνος Σαρρής παρουσίασε το βιβλίο του «Η μπάλα στην κερκίδα», που κυκλοφορεί εδώ και μερικές εβδομάδες από τις Εκδόσεις «Οξύ». Σε ένα μυθιστόρημα, με πρωταγωνιστές και πλοκή που είναι ή θα μπορούσαν να είναι αληθινοί, ο συνδυασμός έρευνας και στοιχείων με μυθοπλαστικά στοιχεία συνθέτουν μια ιστορία για ένα δημοκρατικό μοντέλο διοίκησης ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου. Μια ομάδα με ιστορία, λαοφιλία και ένδοξο παρελθόν βασανίζεται από προσωπικές ατζέντες, επιχειρηματικά συμφέροντα και απομακρύνεται από τις ρίζες της.

Οι οπαδοί αναλαμβάνουν δράση, δείχνοντας το «δρόμο». Συγκρούονται με τη διαφθορά των ΜΜΕ, αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες, συνθέτουν ένα δίκτυο επαφών και οραματίζονται με ρεαλιστικούς όρους την αναγέννηση του συλλόγου, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους.

Η μπάλα πάει στην κερκίδα και όσοι την υποδέχονται παίζουν πια με τους δικούς τους όρους.

Στοιχεία έκδοσης

ISBN: 978-960-436-586-9

Συγγραφέας: Θάνος Σαρρής

Αριθμός σελίδων: 200

Διαστάσεις: 14 (πλάτος) x 21 εκ. (ύψος)

Τιμή: 12,70€

Χρονολογία έκδοσης: 2018

Επιμέλεια έκδοσης: Οξύ

Διανομή: Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ

Κεντρική διάθεση

Brainfood Εκδοτική ΜΕΠΕ / Κολωνού 12-14, Κεραμεικός, Αθήνα

Tηλ. παραγγελιών: 210 2514123 / Φαξ: 210 5227768 / Email: contact@brainfood.gr / www.brainfood.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]