Τί συμβαίνει όταν ένας άνθρωπος με τραυματικές εμπειρίες από την παιδική του ηλικία δεν καταφέρνει ούτε να επουλώσει τις πληγές αλλά ούτε και να εκτονώσει τον θυμό;

H ταινία μικρού μήκους του Σωκράτη Αλαφούζου θίγει ένα θέμα, που είναι λιγότερο ή περισσότερο γνωστό σε όλους μας. Ένας άνθρωπος με τραυματικές εμπειρίες και καταπιεσμένα συναισθήματα μεγαλώνει σε μια κοινωνία με παγιωμένα ιδανικά και στερεότυπα που καλείται να ακολουθήσει προκειμένου να είναι «ευτυχισμένος». Ο θυμός επωάζεται μέχρι τη στιγμή που μια ασήμαντη αφορμή θα πυροδοτήσει μια έκρηξη που θα καταστρέψει ό,τι είχε χτίσει μέχρι τότε.

Μετά τις 11 διεθνείς διακρίσεις και την συμμετοχή, μέχρι τώρα, σε 24 Διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική, ο Μικρός Βασιλιάς, θα προβληθεί και στο Ελληνικό κοινό.

Μετά την προβολή, θα ακολουθεί δημιουργική συζήτηση με τον σκηνοθέτη Σωκράτη Αλαφούζο. Στόχος της συζήτησης είναι να εμπνεύσει, αλλά και να δώσει κατευθύνσεις για το πως ένας στόχος μας μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

King

 Όπως λέει κι ο ίδιος: «Η πραγματοποίηση της ταινίας μου ήταν ένας μεγάλος στόχος μου κι ένα σημαντικό ταξίδι αυτογνωσίας, όπως είναι και η κατάκτηση κάθε στόχου. Βασική μου επιθυμία είναι να δει ο κόσμος την ταινία, αλλά παράλληλα θα ήθελα, με όσους το θελήσουν, να μοιραστώ την βιωματική γνώση αλλά και την γνώση που έλαβα από δασκάλους, που συνάντησα στο δικό μου ταξίδι, με την προσδοκία να εμπνεύσει και να βοηθήσει ίσως κάποιους να πετύχουν τους δικούς τους στόχους.»

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Σωκράτης Αλαφούζος
Στην ταινία συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Σωκράτης Αλαφούζος, Ακύλας Καραζήσης, Βύρων Κολάσης,
 Άριελ Κωνσταντινίδη, Υρώ Λούπη, Χάρης Μαυρουδής, Άννα Μιχαήλου,
 Βάνα Πεφάνη,
 Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κ.ά.
Προβολές: Δευτέρα 20 & 27 Μαΐου, Δευτέρα 10 & 17 Ιουνίου
Ώρα Έναρξης 9 μ.μ.

Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος.
Τηλ.: 210 341 8550, www.mcf.gr
Πληροφορίες για την ταινία και υλικό μπορείτε να βρείτε και στο littleking.imagina.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]