Οι επιδόσεις της Ρεάλ Μαδρίτης σχετικά με την κατάκτηση τίτλων την τελευταία πενταετία, έχουν δώσει το δικαίωμα στους παίκτες της Ατλέτικο Μαδρίτης να δηλώνουν δημόσια ότι η “βασίλισσα” της Ευρώπης, έρχεται δεύτερη ακόμα και στην ίδια της την πόλη. Κατά πόσο ισχύει αυτό;

Συγκεκριμένα, ο αμυντικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Γκοντίν, δήλωσε πρόσφατα ότι οι “ροχιμπλάνκος” είναι πλέον το “πρώτο όνομα” στην Μαδρίτη και πως η Ρεάλ βρίσκεται στη σκιά της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε.

“Οι επιδόσεις μας την τελευταία πενταετία είναι τέτοιες που πιστεύω ότι πλέον δεν είμαστε εμείς στη σκιά της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά αυτή στη δική μας. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχουμε κατακτήσει πέντε τίτλους. Δύο φορές το Europa League, ισάριθμες το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ένα Copa Del Rey, πέρσι, στο οποίο νικήσαμε την Ρεάλ μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου”, ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού στόπερ.

 

godin1

Στο αντίστοιχο διάστημα, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κερδίσει κάποιο Champions League ούτε κάποιον άλλον διεθνή τίτλο (Εuropa League, Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ). Οι μόνοι τίτλοι που έχει κατακτήσει την τελευταία πενταετία είναι ένα πρωτάθλημα και ένα Copa Del Rey. Με αυτά τα δεδομένα, η δήλωση του Γκοντίν φαίνεται να έχει μια λογική. Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα;

Το να παλεύεις για το πρωτάθλημα με την Μπαρτσελόνα ενώ ταυτόχρονα κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατακτήσεις το 10ο Champions League στην ιστορία σου, έχει τον ίδιο βαθμό δυσκολίας με το να προσπαθείς να βγεις τρίτος, έχοντας ως δεδομένο ότι δεν πρόκειται να περάσεις τις Μπαρτσελόνα και Ρεάλ, ενώ ξεκουράζεις παίχτες στο πρωτάθλημα για να τους έχεις ξεκούραστους στα νοκ άουτ παιχνίδια του Europa League;

Αν η Ρεάλ Μαδρίτης συμμετείχε στο Europa League δεν θα ήταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτησή του; Αυτό θα της έδινε τη δυνατότητα να διεκδικήσει και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Οπότε μπορεί να είχε και τους ίδιους ακριβώς τίτλους με την Ατλέτικο την τελευταία πενταετία, αντί να παλεύει για το Champions League.

Αν αντίστοιχα οι “ροχιμπλάνκος” ήταν στη θέση της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League τα δύο χρόνια που κατέκτησαν το Europa League, το μόνο σίγουρο θα ήταν ότι θα είχαν τουλάχιστον τέσσερις τίτλους λιγότερους. Οι πιθανότητες να είχε κατακτήσει το Champions League, θα ήταν μηδαμινές και έτσι δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Το γεγονός ότι νίκησε την Ρεάλ Μαδρίτης εντός έδρας στον τελικό του Copa Del Rey πέρυσι, δεν την κάνει ούτε καλύτερη ούτε μεγαλύτερη ομάδα από την Ρεάλ. Ο τελικός είναι ένα παιχνίδι και στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Το ότι στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για το πρωτάθλημα η Ρεάλ είχε ισάριθμες νίκες με 2-0 εντός έδρας και 2-1 στο “Βιθέντε Καλντερόν” το μαρτυράει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Φαίνεται πάντως πως ακόμα και ο ίδιος ο Γκοντίν δεν πίστευε απόλυτα αυτό που έλεγε, καθώς στη συνέχεια των δηλώσεών του, αυτοαναιρείται λέγοντας: “Είμαστε μία πολύ δυνατή ομάδα, για νοκ άουτ αγώνες αλλά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις ομάδες με τα πολύ μεγάλα μπάτζετ. Στο πρωτάθλημα Ισπανίας που είναι 38 αγώνες, κερδίζει όποιος έχει το μεγαλύτερο βάθος στο ρόστερ και τη μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του.

Είναι λογικό να μην μπορούμε να ακολουθήσουμε τους ρυθμούς της Μπαρτσελόνα και της Ρεάλ. Κάποιες φορές αναγκαζόμαστε να παίζουμε τρεις φορές την εβδομάδα και δεν έχουμε τις απαραίτητες δυνάμεις και την απαιτούμενη φρεσκάδα. Στόχος μας είναι να τερματίζουμε στην δεύτερη ή τρίτη θέση για να βγαίνουμε στο Champions League”.

Πώς μπορείς λοιπόν, να χαρακτηρίζεις μια ομάδα καλύτερη από μία άλλη, όταν πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα είσαι συμβιβασμένος με το γεγονός ότι κατά πάσα πιθανότητα θα τερματίσεις χαμηλότερα από αυτήν στο τέλος της σεζόν; Όπως και να έχει, το γεγονός και μόνο ότι η Ρεάλ έχει δώσει το δικαίωμα να περνάνε τέτοιες σκέψεις από το μυαλό του Γκοντίν και του κάθε Γκοντίν είναι τουλάχιστον ανησυχητικό και όλοι στη Μαδρίτη προσεύχονται ο Κάρλο Αντσελότι να βρει τη μυστική συνταγή για το 10ο Champions League, ή τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα, έτσι ώστε να κλείσουν στόματα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]