Ειδικότερα, η Σερένα Γουίλιαμς, τον περασμένο Μάιο, κατά την διάρκει του French Open εμφανίστηκε να φορά μια ολόσωμη φόρμα που παρέπεμπε σε σούπερ ηρωίδα. Η ίδια για την εμφάνισή της είχε πει στην Guardian πως «η εμφάνιση μου (σ.σ. σχεδιάστηκε ειδικά για εκείνη, από τη Nike) με κάνει να νιώθω σαν την Wakanda (την ηρωίδα στην ταινία “Black Panther”). Αυτή η εμφάνιση εκπροσωπεί όλες τις γυναίκες που ‘χουν περάσει πολλά ψυχικά, σωματικά, με το σώμα τους, πριν ξανανιώσουν αυτοεκτίμηση και εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους. Πάντα ήθελα να είμαι σούπερ ηρωίδα και κατά κάποιον τρόπο τα κατάφερα».

Η εμφάνισή της όμως δεν άρεσε στους διοργανωτές οι οποίοι της απαγόρευσαν να φορά την φόρμα αυτή και με τον πρόεδρο του γαλλικού τένις, Bernard Giudicelli, να δηλώνει πως «ξεπέρασε τα όρια η εμφάνιση της Williams. Πλέον δεν θα δεχθούμε ανάλογες συμπεριφορές και στο εξής θα ‘χουμε dress code που απαγορεύει τέτοιου είδους στολές. Όλοι πρέπει να σεβόμαστε το παιχνίδι και τα γήπεδα» (sic)! 

H Σερένα δεν απάντησε αρχικά, αλλά έδωσε την καλύτερη απάντησή της μέσα στα γήπεδα και συγκεκριμένα στο US Open, όπου εκτός ότι κέρδισε την Μάγκντα Λινέτ από την Πολωνία στο πρώτο της σλαμ στην πατρίδα της αφότου έγινε μητέρα, φόρεσε και μια μαύρη τουτού μπαλαρίνας.

Με την κίνησή της αυτή έδωσε «γροθιά» στα στερεότυπα για το πως πρέπει να ντύνεται μια γυναίκα και του τι είναι θεμιτό και τι όχι.

 «Ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι δυνατή και όμορφη ταυτόχρονα« απάντησε η ίδια.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]