Στην εξέδρα του 14ου Athens Gay Pride βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί, θέλοντας με την παρουσία τους να περάσουν ένα μήνυμα για την ομοφοβία, όπως σημείωσαν, των Ελλήνων αστυνομικών έναντι της LGBT κοινότητας.

Μάλιστα, από το βήμα, θέλησαν να ζητήσουν δημόσια ένα ”συγγνώμη για την ομοφοβία και την τρανσοφοβία των αξιωματικών της ΕΛΑΣ. Σας ζητούμε μια βαθιά συγγνώμη και σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά για να αλλάξει η ελληνική αστυνομία”.

Το βίντεο από την παρουσία τους στο φεστιβάλ “ανέβηκε” στην σελίδα Police Action – Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με το σχόλιο:

-Πάει χάλασε ο κόσμος, η Αστυνομία στο Athens Pride.
-Ακριβώς, ο κόσμος σας χάλασε και φτιάχνουμε καινούργιο, καλύτερο.
Ο καθένας διαλέγει τη θέση του στην Ιστορία και κάποιοι ανήκετε στο παρελθόν.
Τα LGBT Δικαιώματα είναι Ανθρώπινα Δικαιώματα και η Αστυνομία θεματοφύλακας και συμπαραστάτης τους.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]