Ίσως να μην υπάρχει πιο ταιριαστή περίπτωση για τη φράση «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην « Τεχνό – πολη»!  

Η « σχεδία » το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου και η « Τεχνόπολις » του Δήμου Αθηναίων, συνδιοργανώνουν μια μεγάλη συναυλία την Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 20:00.

Για τη συναυλία έχει οριστεί μια συμβολική τιμή εισόδου της τάξης των 5€. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες του περιοδικού δρόμου « σχεδία », αλλά και την υποστήριξη της καμπάνιας « Γκολ στη Φτώχεια » και τις ανάγκες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Αστέγων, που αυτό τον καιρό προετοιμάζεται εντατικώς ενόψει της συμμετοχής της στο 11ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι που μας έρχεται στο Πόζναν της Πολωνίας.

Οι μουσικοί είναι πανέτοιμοι, τα όργανα καλοκουρδισμένα και καλογιαλισμένα από καιρό. Οι Batala, ο Σπύρος Γραμμένος, οι Locomondo, ο Λεωνίδας Μπαλάφας, ο Βασίλης Μπαμπούνης, οι Mode Plagal, οι Ρόδες United, τα Υπόγεια Ρεύματα και οι Χαΐνηδες ανταποκρίθηκαν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στην πρόσκληση.

sxedia

« Εμείς οι καλλιτέχνες πρέπει να έχουμε παρουσία σε τέτοιες προσπάθειες για να αναδείξουμε πως όντως γίνονται πράγματα », υπογραμμίζει ο Θοδωρής Ρέλλος των Mode Plagal, που δεν μένουν στα λόγια.

Στο χώρο θα υπάρχει και ένα περίπτερο, απ’ όπου θα διατίθενται το τεύχος Μαΐου του περιοδικό δρόμου «σχεδία», αλλά και τα καταπληκτικά T-shirts της καμπάνιας « Γκολ στη Φτώχεια » με τα εξαιρετικά έργα των Τάσου Αναστασίου, Δημήτρη Αρβανίτη και Πέτρου Ζερβού.

Το γεγονός της συνάντησής μας στην « Τεχνόπολη » το βράδυ της Πέμπτης 9 Μαΐου είναι το πιο σπουδαίο χάπενινγκ που μπορεί να υπάρξει για τους φίλους και υποστηρικτές της κοινωνικής και εκδοτικής πρωτοβουλίας που διανύει ήδη τον τρίτο μήνα του ταξιδιού του.

« 121 εφημερίδες δρόμου, 40 χώρες, 6 ήπειροι, 1 φωνή ενωμένη ενάντια στη φτώχεια» είναι το σύνθημα του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων του Δρόμου (International Network of Street Papers – INSP, www.street-papers.org). Με την προσθήκη του περιοδικού δρόμου « σχεδία » – το οποίο, ας σημειωθεί, έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος « Σταύρος Νιάρχος »- τα μέλη έγιναν 122.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: PUBLIC, « Τεχνόπολις » Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100)

Πληροφορίες:

Περιοδικό Δρόμου “σχεδία”, Φαβιέρου 39Α, 10438 Αθήνα, 213 0231220

www.shedia.gr, info@shedia.gr, f: shedia.streetaper, tw: _shedia

« Τεχνόπολις » Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548

press@athens-technopolis.gr

Πρόσβαση:

Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]