Η χτεσινή εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου τα είχε όλα, εξομολογήσεις, κλάμα, εγκληματολογικές-ψυχολογικές αναλύσεις και την παρουσιάστρια σε ρόλο δικαστή, ανακριτή, ψυχολόγου, εξομολογητή και συμπάσχοντα αλά Πάμε Πακέτο.

Πριν ένα χρόνο ο Βαγγέλης Στεφανάκης χτυπά μέχρι θανάτου την 23χρονη σύντροφό του Φαίη Μπλάχα και τη μεταφέρει στο νοσοκομείο λέγοντας ψευδώς ότι βρέθηκε χτυπημένη στον δρόμο. Στην πρώτη της κατάθεση η αδερφή του θύματος, Μαρία-Ελένη ακολούθησε ίδια γραμμή με τον κατηγορούμενο και μετά άλλαξε την κατάθεσή της. Η υπόθεση έχει απασχολήσει πολλές φορές τα μίντια και εκδικάζεται αυτή την περίοδο.

Χωρίς βέβαια να νοιάζεται για το γεγονός ότι η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις μέρες, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Μίλα» έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα, πούλησε ωραιότατα την δική της εκδοχή για την ιστορία και την δική της εικόνα για τα πρόσωπα του εγκλήματος -κυρίως για την αδερφή του θύματος- και ανέβασε τα νούμερα της εκπομπής της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική τηλεόραση πουλά στο κοινό «επιτυχημένα συστατικά» όπως το έγκλημα, το δράμα και το κλάμα. Ή που πουλά τη δική της εκδοχή ενός εγκλήματος, κρίνοντας ενόχους και αθώους μέσα από τα παράθυρα και τα πάνελ.

Στη χτεσινή συνέντευξη, η Τατιάνα Στεφανίδου σιγοντάρει φανερά και ακολουθεί μαζί με την αδερφή του θύματος μια δεδομένη εκδοχή της ιστορίας, εκδοχή που πείθει και τον πιο υποψιασμένο τηλεθεατή χάρη βέβαια στην εικόνα, το μακιγιάζ, το στήσιμο και τη συγκίνηση.

Επιπλέον, η παρουσιάστρια παίζει τον ρόλο της δημοσιογράφου και δικαστικού μεν, με πολύ κακό τρόπο δε. Παίρνει το μέρος της συνεντευξιαζόμενης, δεν επιμένει σε κανένα σημείο, δεν κάνει ερωτήσεις ώστε να φέρει σε δύσκολη θέση ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο και τέλος αποφασίζει να πάρει μόνο την εκδοχή της αδερφής χωρίς να παραθέτει στην εκπομπή μαρτυρίες άλλων προσώπων.

Η ιστορία όπως εξελίσσεται στο δικαστήριο έχει διαφορετική τροπή και εξέλιξη και οι μαρτυρίες για την εκδοχή της ιστορίας διαφέρουν. Όμως, όταν ένα έγκλημα «τηλεοπτικοποιείται» τότε αθώοι και ένοχοι κρίνονται από έναν παρουσιαστή, που στην ουσία το μόνο που επιθυμεί είναι να πουλήσει μια βαλίτσα με μετρητά και να κάνει νούμερα τηλεθέασης. Και άμα η αδερφή του θύματος κατηγορείται για συγκάλυψη του δολοφόνου της αδερφής της -κάτι που αναμφίβολα αποτελεί εξίσου τρομερό έγκλημα- τότε αυτό που κάνει η γνωστή παρουσιάστρια και η εκπομπής της, τι είναι;

Σε μια χώρα όπου η ελληνική δικαιοσύνη αμφισβητείται από τους ίδιους τους πολίτες, το μόνο που δεν χρειαζόμαστε είναι  ψευτο-δημοσιογράφους σε ρόλο ψευτο-δικαστή και ένα ΕΣΡ που «κλείνει τα μάτια» επιλεκτικά.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]