Η Κέιτ Γουίνσλετ είναι η φωνή του «Daisy Chain», μιας μικρού μήκους ταινίας animation κατά του bullying, που δημιούργησε ο αυστραλός σκηνοθέτης Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις, για το γιο του που έπεσε κι αυτός θύμα σχολικού εκφοβισμού.

Το Daisy Chain αφηγείται μια ιστορία bullying με θύμα ένα μικρό κοριτσάκι, την Buttercup, που όμως δεν τα παρατάει και αντιμετωπίζει την κατάσταση με τη βοήθεια ενός φίλου της, του Benjamin. Σε μαύρο και γκρι φόντο, θυμίζοντας την σκοτεινή ατμόσφαιρα των ταινιών του Τιμ Μπάρτον, ο Σκοτ Ντέιβις προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα κατά του bullying μέσα από ένα animation, στο οποίο δανείζει τη φωνή της η διάσημη ηθοποιός, Κέιτ Γουίνσλετ.

O Σκοτ Ντέιβις δημιούργησε το φιλμάκι προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς, μιας και ο ίδιος ως πατέρας είδε τον γιο του να πέφτει θύμα bullying.

Η Γουίνσλετ δέχθηκε να δανείσει τη φωνή της στην αφήγηση του παραμυθιού, καθώς δεν έχει κρύψει ότι και η ίδια έχει πέσει θύμα bullying – τόσο στα σχολικά χρόνια όσο και στα πρώτα της χρόνια στο Χόλιγουντ, κυρίως λόγω της εμφάνισής της η οποία δεν «συνάδει» με τα πρότυπα που προβάλλει το Χόλιγουντ.

O Γκάλβιν Σκοτ Ντέιβις είχε γνωρίσει τη διάσημη ηθοποιό παλιότερα στην Αγγλία, όταν εκείνη ήταν πρωταγωνίστρια μίας ταινίας εποχής, και ο ίδιος είχε έναν μικρό ρόλο. «Σ’ ένα διάλειμμα με ρώτησε αν ήθελα να καταξιωθώ ως ηθοποιός και της είχα απαντήσει με ειλικρίνεια ότι ονειρευόμουν να δημιουργώ τις δικές μου ταινίες. Αμέσως μετά την πήραν για να να ετοιμαστεί για τη σκηνή της, αλλά θυμάμαι τις τελευταίες της λέξεις: ‘μην εγκαταλείψεις ποτέ το όνειρό σου’ . Της το θύμισα. Και αυτό είναι και το νόημα του ‘Daisy Chain’ για τα παιδιά που απελπίζονται. Όλα θα πάνε καλά. Να μην εγκαταλείψουν ποτέ τον εαυτό τους και τα όνειρά τους…», εξηγεί ο σκηνοθέτης του animation.

Δείτε το:

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]