Οι «μικροί» της λίγκας πιστεύουν ότι μπορούν να δαμάσουν τα δύο μεγάλα θηρία και σαν άλλοι Δαβίδ να φτάσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτός της σπουδαίας νίκης της Καβάλας, που κέρδισε με 79-70 τον Παναθηναϊκό και τρέλανε όλη την Ελλάδα…

Από τις 11 Απριλίου του 2009, είχε να ηττηθεί ο Παναθηναϊκός στο ελληνικό πρωτάθλημα από άλλη ομάδα εκτός του Ολυμπιακού, απέναντι στον οποίο οι μάχες που δίνονταν και δίνονται έχουν πάντα τελείως διαφορετικό χαρακτήρα, από αυτόν που έχουν οι υπόλοιπες αναμετρήσεις. Θύτης τότε ήταν ο ΠΑΟΚ, που με κορυφαίο τον -παλαίμαχο πλέον- Ντέγιαν Τομάσεβιτς είχε επικρατήσει των πρασίνων με 77-76. Από τότε, οι τελευταίοι εξασφάλιζαν, είτε εύκολα, είτε δύσκολα την επίτευξη του αποτελέσματος που ήθελαν και συνήθως έκαναν μία καλή προπόνηση εν όψει των δύσκολων αγώνων τους στην Ευρωλίγκα. Το ενδεχόμενο να έφευγαν με σκυμμένο κεφάλι μετά το τέλος μίας αποστολής εντός των συνόρων έμοιαζε απίθανό, αδύνατο, με ανέκδοτο ή ισοδυναμούσε στην καλύτερη με θαύμα. Φαίνεται όμως, πως πλέον η το σκηνικό της Α1 έχει αρχίσει να διαφοροποιείται…

Οι «μικροί» της λίγκας πιστεύουν ότι μπορούν να δαμάσουν τα δύο μεγάλα θηρία και σαν άλλοι Δαβίδ να φτάσουν σε μεγάλες επιτυχίες. Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι αυτός της σπουδαίας νίκης της Καβάλας, που κέρδισε με 79-70 τον Παναθηναϊκό και τρέλανε όλη την Ελλάδα…! Ο Νίκος Αγγελόπουλος, ένας εκ των πρωταγωνιστών αυτού του άθλου, μίλησε στον 3-point για τη σημασία και την ιδιαιτερότητα της κατάκτησης του τέταρτου ροζ φύλλου, το αντίκτυπο που είχε στον κόσμο, αλλά και το μεγάλο του όνειρο να αγωνιστεί σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα των Αργοναυτών.

Νίκο, ποια είναι η αίσθηση του να έχεις κερδίσει τον Παναθηναϊκό και μάλιστα με την μεγαλύτερη διαφορά από όσες ομάδες τον έχουν νικήσει μέχρι τώρα;

«Νιώθουμε μεγάλη χαρά για τη νίκη μας. Ήταν μία τεράστια επιτυχία, παίξαμε με πολύ πάθος, το πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να νικήσουμε και φυσικά μόνο ικανοποιημένοι μπορούμε να αισθανόμαστε…  Αυτή μας η επιτυχία, μας ανέβασε πάρα πολύ ψυχολογικά, διότι επί της ουσίας δεν κερδίσαμε παρά μόνο δύο πόντους, όπως θα συνέβαινε με κάθε αντίπαλο που θα παίζαμε.  Μας έχει δώσει ακόμα όμως ώθηση και κυρίως έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον κόσμο μας!»

Ποια είναι η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτή την επιτυχία;

«Όλη η Καβάλα μιλάει γι’ αυτή τη νίκη, πραγματικά! Μας λένε ότι «έχουμε ένα σωρό προβλήματα, αλλά εσείς μας δίνετε χαρές!» Αυτό για μας είναι τεράστια υπόθεση. Μας δίνει πολύ μεγάλη δύναμη και μας κάνει πολύ χαρούμενους».

Ποιο είναι το πιο σημαντικό κέρδος που κρατάτε από ένα ομολογουμένως εντυπωσιακό αποτέλεσμα;

«Σίγουρα οι δύο βαθμοί, αλλά και το ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε σπουδαία πράγματα. Όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση απέναντι στον Παναθηναϊκό»

Ποια ήταν τα στοιχεία που κατά τη γνώμη σου, σας οδήγησαν στη νίκη;

«Η σκληρή μας άμυνα, το γεγονός ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, το ότι είχαμε αυτοπεποίθηση και φυσικά σημαντικό ρόλο έπαιξε ακόμα η ευστοχία μας στα περισσότερα από τα τρίποντα που επιχειρήσαμε».

Από ένα σημείο και έπειτα, ήσασταν συνέχεια μπροστά στο σκορ. Πώς καταφέρατε απέναντι σε μία ομάδα με πολλές λύσεις και μεγάλη ποιότητα όπως ο Παναθηναϊκός να κρατήσετε το προβάδισμα σας μέχρι τέλους;

«Πολλές φορές είτε απέναντι στον Ολυμπιακό, είτε απέναντι στον Παναθηναϊκό, στο πρώτο δεκάλεπτο, είμαστε ανταγωνιστικοί. Αρκεί όμως ένα ξέσπασμα τους, διάρκειας 3-4 λεπτών και μπορούν να γυρίσουν ακόμα και διαφορά 15 πόντων. Στην αρχή λοιπόν ήμασταν επιφυλακτικοί. Λέγαμε «πάμε να προσπαθήσουμε ακόμα πιο πολύ». Όσο περνούσε η ώρα όμως βλέπαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε από την άλλη πολύ κουρασμένος και βρέθηκε σε κακή βραδιά. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στη συνέχεια και μπορέσαμε να πάρουμε μία μεγάλη νίκη».

Θυμάμαι ότι σε παλαιότερη συνέντευξη σου, είχες αναφέρει πως το πρωτάθλημα θα είναι παρόμοιο με αυτά που έχουμε παρακολουθήσει στο πρόσφατο παρελθόν. Δηλαδή στις κορυφαίες θέσεις της Βαθμολογίας θα βρίσκονται μόνο ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, με τους υπόλοιπους να τους κοιτάζουν από μακριά. Εξακολουθείς να έχεις την ίδια άποψη;

«Να σου πω την αλήθεια, θεωρώ πως δύσκολα θα νικήσει κάποια άλλη ομάδα τον Παναθηναϊκό. Και γενικώς δύσκολα θα έχουμε εκπλήξεις. Από εκεί και πέρα πλην των δύο μεγάλων, οι υπόλοιποι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι μας περιμένει…»

Τα πρόσωπα άλλαξαν, αλλά η Καβάλα όπως και πέρυσι τα πάει μέχρι στιγμής εξαιρετικά. Ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας σας;

«Οι σχέσεις μας είναι πολύ δυνατές με όλους. Όλοι βάζουμε το εγώ κάτω από το εμείς και προσπαθούμε να πάει όσο καλύτερα γίνεται η ομάδα. Σίγουρα είχαμε σημαντικές απώλειες. Ας πούμε ο Παλάσιο είναι ένας παίκτης με μεγάλο όνομα, που έχει παίξει στο ΝΒΑ, αλλά από την άλλη μεριά οι αντικαταστάτες των όσων έφυγαν κάνουν πολύ καλή δουλειά. Και μπορεί να υστερούν σε φήμη, αλλά δεν νομίζω πως υστερούν σε ποιότητα….»

Είσαι πολλά χρόνια στην ομάδα, τι είναι αυτό που σε κρατάει στην Καβάλα και τι θα ήθελες να ζήσεις κάποια στιγμή φορώντας τη φανέλα της;

«Είμαι 3 χρόνια στην ομάδα και αυτό που μου αρέσει είναι η υγεία που υπάρχει σε διοικητικό επίπεδο, το κλίμα που υπάρχει, αλλά και η πόλη είναι πάρα πολύ όμορφη, με καλούς ανθρώπους και γενικά περνάω πολύ όμορφα. Θα ήθελα πολύ κάποια στιγμή να παίξουμε στην Ευρώπη. Αυτό δηλαδή που δεν μπορέσαμε να κάνουμε φέτος λόγω κακής συνεννόησης. Πέρυσι τερματίσαμε 6οι, αλλά το Μαρούσι έχασε τη θέση του και υπήρχε διάθεση να το αντικαταστήσουμε. Όμως δεν μπορέσαμε. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε…»

Οι στόχοι σας για φέτος ποιοι είναι;

«Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δεν έχουμε συγκεκριμένους στόχους, με την έννοια ότι θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Ας πούμε πέρυσι κάποια στιγμή οι στόχοι μας έγιναν υψηλοί, διότι τα πηγαίναμε πραγματικά καλά και μας είχε φύγει από νωρίς το άγχος της παραμονής. Θα δούμε που μπορούμε να φτάσουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε.

Πριν τελειώσουμε τη συζήτησης μας, θα ήθελα να μου πεις πόσο σημαντικό είναι ο ρόλος του προπονητή σας, του Δημήτρη Πρίφτη στο να έχετε μία τόσο καλή πορεία, αλλά και ποια είναι η σχέση σας με αυτόν;

«Πάνω από όλα είναι άνθρωπος, μας σέβεται και είναι δίπλα μας σε όλα. Μας έχει βοηθήσει πολύ, είναι ένας πολύ καλός προπονητής και χαίρεσαι να παίζεις για εκείνον».

Συνέντευξη: Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]