Είναι το μόνο ορθόδοξο έθιμο το οποίο τηρούμε οι Έλληνες ανελλιπώς κάθε χρόνο μετά το κοκορέτσι και το αρνί το Πάσχα. Η Tσικνοπέμπτη λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην ήταν μια αγαπημένη γιορτή και εμείς δεν θα μπορούσαμε σαν site να μην την τιμήσουμε όπως της αξίζει.

Έτσι σκεφτήκαμε να σας πούμε τις δικές μας αγαπημένες ταβέρνες και ψησταριές στην Αττική όπου μπορεί να φας καλά και φτηνά μέχρι τελικής πτώσης.

Τα μπριζολάκια του Τέλη

Για πολλούς είναι κοινό μυστικό. Στα στενά λοιπόν της Ομόνοιας δίπλα στην πλατεία Κομμουνδούρου μπορεί να βρει κανείς τα καλύτερα μπριζολάκια της Αθήνας. Ο Τέλης ψήνει από το 1977 κάθε μέρα μέχρι αργά το βράδυ. Εκεί θα πας για μπριζολίδια, πατάτες και τζατζίκι, δηλαδή τις κλασικές παραδοσιακές ελληνικές αξίες και μάλιστα σε μεγάλες ποσότητες και σε καλές τιμές. Μην ζητήσετε τίποτε άλλο πρώτον δεν έχει και δεύτερον δεν υπάρχει κάτι άλλο εκτός από το φοβερό μπριζολίδι του.

Πού: Ευριπίδου 86, Πλ. Κουμουνδούρου – Αθήνα, Τηλ: 210 3242775

 

Ταβέρνα η Λεύκα

Υπάρχει από τη δεκαετία του ’30 και η όψη της θυμίζει την παλιά Αθήνα. Ανακαινίστηκε πρόσφατα και είναι φτιαγμένη από πέτρα και ξύλο. Το τζάκι είναι συνέχεια αναμμένο. Αν έχει καλό καιρό, είναι εξίσου όμορφα να καθίσεις έξω. Στην αυλή έχει κληματαριά και παλιά βαρέλια κρασί για ντεκόρ. Θα βρεις καλοψημένες χοιρινές και μοσχαρίσιες μπριζόλες, λαχταριστά παϊδάκια, ψαρονέφρι, μπιφτέκι σχάρας, σουτζουκάκια χοιρινό λεμονάτο κατσαρόλας, αρνάκι με πατάτες και άλλες παραδοσιακές νοστιμιές. Οι τιμές αντιστοιχούν περίπου στα 12 ευρώ το άτομο.

Πού: Μαυρομιχάλη 121 – Εξάρχεια, Τηλ: 210 3614038

 

Brizolakia.gr

Τα μπριζολάκια στη Κυψέλη!Γ@@νε. Λογικές τιμές και μερικές φορές έχουνε και live μουσική. Μπορείς να πας εκεί και να κάτσεις όπου σου σερβίρουν πολύ γρήγορα ή ακόμα και να παραγγείλεις και να αράξεις σπίτι σου. Παλιά έπαιζαν ρεμπέτικα εκεί και η Κιτσοπούλου με τον Περλέγκα. Γενικά το φαί νοστιμότατό και συνοδεύεται με σαλάτες φοβερές.

Πού: Ευελπίδων 47 & Καλλινόβου – Κυψέλη, Τηλ: 210 8813121

 

Έλβις


Ο Βασιλιάς των Πετραλώνων στο κρέας έχει πάρει το όνομά του από τον Βασιλιά της rock and roll Έλβις Πρίσλει. Είναι ανοιχτά κάθε μέρα από μεσημέρι μέχρι και τις 3 τα μεσάνυχτα. Γιατί η πείνα δεν έχει όρια. Και τα ΣαββατοΚύριακα μέχρι τις 5 για τους ξενύχτηδες. Οι τιμές του είναι φτηνές και η ποιότητά του κορυφή. Μπορεί ο Έλβις να είναι γνωστός για τα χειροποιήτα καλαμάκια του αλλά έχει φοβερές επίσης πανσέτες και ναι είναι ιδανικός για αυτές τις μέρες της τσίκνας. Α επίσης έχει και στο Παγκράτι. Καλό;

Πού: Πλαταιών 29 – Αθήνα 104, Τηλ: 210 345 5836

Μπριζολάκια Ακαδημίας

Είσαι στο κέντρο της Αθήνας και σου άνοιξε η όρεξη για ψητά κρεατικά; Λοιπόν, αν θέλεις να φας χοιρινά μπριζολάκια στα κάρβουνα, πρέπει να περάσεις οπωσδήποτε μια βόλτα από τα Ακαδημίας Μπριζολάκια. Τα χοιρινά μπριζολάκια παραμένουν το σήμα κατατεθέν της μίνι ψησταριάς, το ίδιο και τα καλαμάκια-σουβλάκια του, όπως και το σουβλάκι χαλούμι. Όταν ανοίγει μάλιστα ο καιρός μπορείς να απολαύσεις τις γεύσεις του μαγαζιού στο πεζοδρόμιο στα 3-4 τραπεζάκια που βγάζει έξω. Το σέρβις είναι φιλικό και ευγενικό, οι τιμές προσιτές και φυσικά υπάρχει και delivery για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν το φαγητό του μαγαζιού στο σπίτι τους!

Πού: Ακαδημίας 61 – Αθήνα, Τηλ: 210 3627234

 

Ταβέρνα Λουκιδέλη

Μια χειμωνιάτικη υπόγεια ταβέρνα με βαρέλια κρασί στον ένα τοίχο και την κουζίνα με μυρωδιές από τσίκνα και ψητό στην άλλη άκρη. Στο υπόγειο του Λουκιδέλη στη Νέα Φιλαδέλφεια θα χορτάσεις κοψίδια και κρασί, αλλά και κινηματογραφική ιστορία, καθώς εκεί γυρίστηκε η κλασική ελληνική ταινία «Κυρία δήμαρχος» με τη Γεωργία Βασιλειάδου. Για να παραγγείλεις μάλλον θα χρειαστείς στιλό (!), καθώς φέρνει το μπλοκάκι που έχει λίστα με όλα τα καλά και σημειώνεις ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Αν θες να δοκιμάσεις λίγο απ’ όλα τότε η καλύτερη λύση είναι να παραγγείλεις την ποικιλία κρεατικών: μπιφτεκάκια, μπριζολάκια, πανσετάκια, κοτόπουλο και λουκάνικα. Και για να τα συνοδεύσεις: τυροκαυτερή, τζατζίκι και τυρόπιτα χειροποίητη.

Πού: Γεωρ. Παπανδρέου 81 – Ν. Φιλαδέλφεια, Τηλ: 210 2510659

 

Δες ακόμη:

Από τους νερουλάδες, στον Καζαντζίδη μέχρι σήμερα, ο Κουμπούρας μας κερνάει ρετσίνα και κρασί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]