Τήρησε την παράδοση που τον ήθελε να κερδίζει τον Πανιώνιο στο Βενετόκλειο, ξέχασε μία κακιά συνήθεια που τον ήθελε να χάνει στο Αλεξάνδρειο και έκανε το τρία στα τρία απέναντι στον ΚΑΟΔ εντός έδρας. Ο Κολοσσός Ρόδου κόντρα στις προβλέψεις των περισσότερων, δείχνει πως δεν έχει αποβάλλει από το DNA του τον χαρακτήρα της παραδοσιακής δύναμης και για την ώρα έχει εγκατασταθεί στην κορυφή της Α1 έχοντας παρέα τους Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό! Ποιο είναι όμως το μεγάλο μυστικό της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά; Ο Κώστας Χαρίσης όντας ένας από τους πιο παλιούς παίκτες της, έβγαλε στη… φόρα τα συστατικά της σταθερά επιτυχημένης πορείας της τα τελευταία χρόνια, μιλώντας στον 3point όχι όμως μόνο για θέματα εντός παρκέ, αλλά και εκτός αυτού!

Πώς είναι να ‘σαι στην κορυφή;

«Θεωρώ πως τόσο εγώ, όσο και τα υπόλοιπα παιδιά δεν το βλέπουμε έτσι. Με την έννοια ότι ξέρουμε πολύ καλά πως είναι ακόμα πολύ νωρίς και είναι λογικό κάποιες ομάδες να κάνουν κάποιες νίκες και να βρίσκονται τώρα στην πρώτη θέση.  Ωστόσο, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό. Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και φυσικά να φτάσουμε και σε άλλα θετικά αποτελέσματα…»

Περιμένατε όμως μία τόσο καλή αρχή;

«Δεν ήταν αναμενόμενο, η αλήθεια είναι. Δουλεύουμε όμως σκληρά, ξέρουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλά και παιχνίδι με το παιχνίδι θέλουμε να είμαστε και καλύτεροι. Είναι ακόμα νωρίς, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο».

Σε σχέση με πέρυσι άλλαξαν πολλά πράγματα στην ομάδα. Πλέον στον πάγκο δεν κάθεται ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, αλλά ο Βασίλης Φραγκιάς. Υπάρχουν διαφορές στον τρόπο δουλειάς σας και γενικότερα παρατηρείς κάποια διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι σας;

«Νομίζω ότι έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά στον τρόπο δουλειάς τους… Αμφότεροι δουλεύουν πολύ μέσα στο γήπεδο. Δεν νομίζω ότι έχουμε κάποιες ιδιαίτερες διαφορές. Αυτό το οποίο είναι σημαντικό και το έχουμε διατηρήσει, είναι πως είμαστε ΟΜΑΔΑ!»

Εκτός του προπονητή, άλλαξε και η διοίκηση. Ποια είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στον Κολοσσό; Συμβάλλει στην καλή της πορεία;

«Μετά τη περυσινή χρονιά, η οποία ήταν αρκετά δύσκολη, μάλλον φέτος είναι καλύτερα τα πράγματα. Η διοίκηση καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες, βρίσκεται δίπλα μας, όπως πρέπει άλλωστε… Σίγουρα συμβάλλει και αυτή με τον τρόπο της, αλλά νομίζω ότι πολύ σημαντικό είναι ακόμα το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί παλιοί παίκτες όπως ο Τσάμης, ο Ασημακόπουλος, εγώ που αγκαλιάζουμε τους νέους παίκτες και τους βάζουμε μες το κλίμα…»

Ποιος είναι ο βασικός λόγος που έχεις επιλέξει νa παραμείνεις τόσα χρόνια στη Ρόδο και φυσικά στον Κολοσσό;

«Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για ένα μέρος αυτόνομο. Δεν του λείπει τίποτα. Δεν είναι όπως σε άλλες επαρχιακές περιοχές που είναι αποκομμένες και έχουν διάφορα προβληματάκια… Έπειτα με τη διοίκηση υπάρχει καλή συνεργασία και οι πληρωμές γίνονται στην ώρα τους. Εγώ φυσικά από την πλευρά μου προσπαθώ να δείξω ότι αξίζω να βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ».

Παρόλα αυτά, έχεις σκεφτεί καθόλου ότι το μέλλον για σένα και πολλούς συναδέλφους μοιάζει αβέβαιο, κρίνοντας πάντα από τα όσα έχουν δει τα ματάκια μας ιδίως τα τελευταία χρόνια…

«Πραγματικά κάθε μέρα που περνάει σκεφτόμαστε πόσο αβέβαιο είναι το μέλλον μας και πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Σκέφτεσαι πως θα τα καταφέρεις, τι θα κάνεις; Τα πράγματα δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολα…»

Πώς πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση; Πώς κατά τη γνώμη σου πρέπει να οργανωθεί μία αντίδραση; Ας πούμε πέρυσι έγινε η απεργία, παρόλα αυτά δεν επιτεύχθηκαν πολλοί από τους στόχους που είχαν τεθεί.

«Νομίζω ότι συνολικά η κοινωνία μας βρίσκεται πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτό το οποίο θα μπορούσαμε να κάνουμε και θα πρέπει να επιδιώξουμε είναι να ευχαριστήσουμε τον κόσμο με το θέαμα που θα προσφέρουμε και με τις προσιτές τιμές στα εισιτήρια. Στη φάση που βρισκόμαστε, δεν νομίζω ότι απασχολεί κανέναν το επάγγελμα μας. Δεν νομίζω ότι θα έχει κάποιο νόημα μία απεργία, η οποία και πέρυσι δεν έφερε αποτελέσματα Φυσικά μην πάμε και στο άλλο άκρο. Οφείλουμε να ενημερώνουμε τον κόσμο και αν μπορεί να γίνει κάποια ουσιαστική ενέργεια να την κάνουμε».

Ο κόσμος πράγματι δεν έχει αντιληφθεί το γεγονός ότι οι περισσότεροι αθλητές, δεν είναι πάμπλουτοι. Μήπως θα είχε όμως νόημα να κατεβείτε μαζί του στο δρόμο;

«Δυστυχώς ο κόσμος πιστεύει ότι όλοι έχουμε πάρα πολύ υψηλές απολαβές. Αυτές οι εποχές όμως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Αν εξαιρέσεις τους παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού οι οποίοι αμείβονται με 300.000, 400.000 και 500.000 ευρώ το χρόνο, οι υπόλοιποι ΑΝ το τονίζω αν πληρωθούν, αμείβονται με 30.000,40.000 και 50.000 ευρώ το χρόνο. Η διαφορά είναι αισθητή. Σκέψου ότι πέρυσι στο Μαρούσι οι παίκτες πήραν δύο μηνιάτικα από τα δέκα! Δεν μπορείς να πεις ότι πληρώθηκαν… Αν ο κόσμος είχε πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αλλά τώρα θα νομίζει ότι τον κοροϊδεύουμε στα μούτρα του».

Ας αλλάξουμε θέμα… Ο κόσμος ανταποκρίνεται, σας στηρίζει;

«Έχω την εντύπωση ότι κάποια στιγμή ότι υπήρξε κορεσμός… Αλλά φέτος και με τις αλλαγές που έγιναν, έχει αρχίσει να έρχεται στο γήπεδο. Νομίζω ότι υπάρχει βελτίωση…»

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Να τελειώσουμε σύντομα με το θέμα της παραμονής όσο πιο γρήγορα γίνεται. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται και να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε…»

Θεωρείς ότι θα μπορούσε κάποια στιγμή ο Κολοσσός να παίξει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως η Ευρωλίγκα ή το Eurocup;

“Στο μέλλον ναι, γιατί όχι; Αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι τέτοιο. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο και πολλές δύσκολες… στροφές! Μακάρι να γίνει και αυτό όμως”.

Μιας και το αναφέραμε, ποια είναι η γνώμη σου για το φετινό πρωτάθλημα;

«Είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που είπα πριν. Ότι είναι πολύ νωρίς και δεν μπορούμε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα. Όμως, θα είναι δύσκολο πιστεύω. Θα υπάρχουν πολλά αμφίρροπα παιχνίδια και μπορεί την μία μέρα να σαι στις κορυφαίες θέσεις και την άλλη να πέσεις στις τελευταίες. Αν εξαιρεθούν οι Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός οι αποστάσεις μεταξύ των υπόλοιπων ομάδων είναι μικρές…»

Πιστεύεις δηλαδή ότι και φέτος ΠΑΟ-Ολυμπιακός δεν θα είναι τρωτοί;

«Αν δεν ρίξουν τα μπάτζετ τους σημαντικά, δεν θα αλλάξει η κατάσταση. Και η αλήθεια είναι πως δεν βλέπω να το κάνουν…»

Θα ήθελες πάντως κάποια στιγμή όπως και ο Σμιθ, ένας πρώην συμπαίκτης σου, να επιστρέψεις σε υψηλότατο επίπεδο;

«Σίγουρα! Αυτό είναι το όνειρο του κάθε αθλητή, να αγωνίζεται στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Θα το ήθελα κάποια στιγμή, αλλά είμαι και 32 χρονών… Δεν είναι εύκολη υπόθεση!»

Να τελειώσουμε με ένα σχόλιο για το ματς με τον Ίκαρο την επόμενη εβδομάδα;

«Βεβαίως! Είναι ένα εκτός έδρας παιχνίδι και σίγουρα αρκετά δύσκολο. Στόχος μας είναι η νίκη και να κάνουμε λίγο καλύτερη εμφάνιση από την προηγούμενη. Αυτός θα είναι κάθε φορά ο σκοπός μας, ελπίζω να τα καταφέρουμε…»

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε και ζει στα Εξάρχεια. Αγαπά τους τοίχους τους, τους αγώνες και τους ανθρώπους τους. Του αρέσει να φωτογραφίζει και να γράφει για όσα δεν μπόρεσε να φωτογραφίσει. Κυκλοφορεί από τα εννιά του με μια εφημερίδα στο χέρι και συνεχίζει να γράφει σε μπλοκάκι στα ρεπορτάζ. Ακούει ό,τι μακριά πολύ μακριά μας ταξιδεύει και διαβάζει ό,τι του γυαλίσει στις βιτρίνες της Καλλιδρομίου, της Ζωοδόχου Πηγής και της Θεμιστοκλέους. Αγαπά τα νησιά και κάποτε θέλει να ζήσει σε ένα από αυτά. Μέχρι τότε, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για μια διαφορετική δημοσιογραφία, με πολλά αυτοδιαχειριζόμενα 3point και γραφιάδες χωρίς περιορισμούς.

Related Posts