Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και αν σε λένε Αντρέ Βίλας Μπόας, όταν χάνεις 0-5 εντός έδρας από την Λίβερπουλ, μερικές μόνο εβδομάδες μετά το 0-6 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να παραμείνεις στον πάγκο της Τότεναμ που το καλοκαίρι σου έκανε τη χάρη να ξοδέψεις όλα τα χρήματα από την μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στην Ρεάλ Μαδρίτης για να καλύψεις το κενό του.

 

Αν είσαι ο πρόεδρος των «πετεινών» Ντάνιελ Λέβι, μόνο και μόνο από αξιοπρέπεια και από εγωισμό, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να διώξεις τον άνθρωπο που πίστεψες τόσο πολύ και αυτός δεν σου επέστρεψε ούτε τα μισά. Όχι τόσο βαθμολογικά, αλλά κρίνοντας από την γενικότερη εικόνα της ομάδας.

 

Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, η Τότεναμ βρίσκεται στην 7η θέση του πρωταθλήματος, αλλά είναι μόλις 5 βαθμούς μακριά από την 4η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League και 8 από την πρώτη Άρσεναλ. Το θέμα είναι πώς βρίσκεται εκεί. Έξι από τα παιχνίδια στα οποία έχει πάρει τη νίκη, επικράτησε με ένα γκολ διαφορά. Στα τέσσερα μάλιστα από αυτά, το σκορ ήταν το «φτωχό» 1-0.

 

Δεν ήταν αυτό όμως που του στέρησε τον θρόνο στο White Hart Lane. Ήταν οι ήττες με πολύ μεγάλο σκορ και μάλιστα κάποιες από αυτές εντός έδρας. Η αρχή έγινε με την Γουέστ Χαμ (17η αυτή τη στιγμή) να παίρνει τους τρεις βαθμούς στην έδρα της Τότεναμ με το εντυπωσιακό 3-0! Στη συνέχεια ακολούθησε ο εκτός έδρας διασυρμός από την Μάντσεστερ Σίτι στο εφιαλτικό 6-0 για να έρθει η Λίβερπουλ πριν από λίγες μέρες να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με το εξίσου εντυπωσιακό 0-5 μέσα στο Λονδίνο!

Κάπου εκεί το ποτήρι ξεχείλισε και η υπομονή εξαντλήθηκε στους διοικούντες της Τότεναμ. Έτσι την Δευτέρα (16/12), ανακοινώθηκε επίσημα η λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον Αντρέ Βίλας Μπόας.

 

boas1

Αν κάποιος κρίνει καθαρά βαθμολογικά, ίσως αυτή η απόφαση να μοιάζει λίγο άδικη. Από την άλλη, δεν μπορείς να ξοδεύεις 100 εκατομμύρια ευρώ και να τρως 6άρες και 5άρες (και μάλιστα εντός έδρας), χωρίς… να ανοίξει ρουθούνι. Σε αυτό, αν προσθέσει κανείς το γεγονός ότι σε 7 παιχνίδια με αντιπάλους τις 6 ομάδες που είναι αυτή τη στιγμή από πάνω της στον βαθμολογικό πίνακα και την πρωταθλήτρια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχει μαζέψει μόλις 3 βαθμούς!

 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ μπορεί να έφυγε αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για τον Πορτογάλο τεχνικό. Αυτό γιατί όλα τα χρήματα που εισπράχθηκαν δαπανήθηκαν για ενίσχυση. Τι τα έκανε τα 100 εκατομμύρια λοιπόν;

 

Τα έκανε: Ρομπέρτο Σολδάδο, Έρικ Λαμέλα, Παουλίνιο, Κρίστιαν Έρικσεν, Ετιέν Καπουέ, Βλαντ Τσίριτσες και Νασέρ Τσαντλί. Από αυτούς μόνο ο Ρομπέρτο Σολδάδο έχει δικαιολογήσει ένα μέρος από τα 30.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτησή του από την Βαλένθια και ο Παουλίνιο που θεωρείται και αυτός βασικός και αναντικατάστατος.

 

Τα στατιστικά όλων των υπόλοιπων μεταγραφών είναι τουλάχιστον απογοητευτικά. Μπορεί να είναι θέμα προσαρμογής, καθώς κανείς από αυτούς δεν προερχόταν από την Premier League, αλλά στο ποδόσφαιρο πολλές φορές δεν υπάρχει πολυτέλεια χρόνου. Αυτός που πληρώνει θέλει αποτελέσματα. Κι άμεσα. Αν δεν μπορείς να κάνεις θαύματα, τουλάχιστον μην προσθέτεις «μαύρες σελίδες» στην ιστορία μιας ομάδας. Αυτό πλήρωσε ο Μπόας. Το αν είναι δίκαιο ή άδικο είναι ανάλογα πως το βλέπει κανείς.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]