Μπορεί να είναι 36 χρονών, μπορεί να έχει φύγει από την Ευρώπη και από την Τσέλσι από το 2010, αλλά δεν είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο. Αγωνιζόταν στην Φλουμινένσε της Βραζιλίας και χθες έδωσε την τελευταία του παράσταση με ένα φιλικό προς τιμήν του.

«Αντίπαλοι» στο Ντραγκάο του Πόρτο, η Μπαρτσελόνα και η γηπεδούχος ομάδα, στις οποίες πέρασε περίπου 10 χρόνια. Από το 1999 έως το 2008. Από τη μία οι πρώην συμπαίκτες του στην Πόρτο του 2004 και από την άλλη αυτοί της Μπαρτσελόνα του 2006. Μεγάλη απουσία αυτή του Ροναλντίνιο, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια από την Ατλέτικο Μινέιρο, αλλά σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκεί. Όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ο Ντέκο έπαιξε από ένα ημίχρονο με τη φανέλα κάθε ομάδας, με την οποία είχε κατακτήσει το Champions League. Η τέχνη δεν ξεχνιέται και οι 22 ποδοσφαιριστές το απέδειξαν, γυρνώντας τα χρόνια πίσω και χαρίζοντας θέαμα με το τελικό σκορ να του αφήνει… όλους ευχαριστημένους, 4-4. Ο Ντέκο σκόραρε από μία φορά με τη φανέλα της κάθε ομάδας, όπως ακριβώς άρμοζε στην περίσταση. Και επειδή μιλάμε για τον Ντέκο, δεν θα μπορούσαν να είναι δύο τυπικά γκολ.

Ντέκο: «Θα είμαι πάντα ευγνώμον στον Λιονέλ Μέσι. Όσα έχει κάνει αυτός για την Μπαρτσελόνα, δεν τα έχει κάνει κανένας άλλος. Μέσι: «Έμαθα πάρα πολλά από τον Ντέκο. Ήταν πάντα δίπλα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που μοιραστήκαμε τα ίδια αποδυτήρια για τόσα χρόνια.

deco-messi

Ντέκο: «Θα είμαι περήφανος για μια ζωή που φόρεσα τη φανέλα της Πόρτο. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την τιμή».

deco-porto

Ετό: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ και θα ξαναπαίξω με την «οικογένειά» μου. Ο Ντέκο ήταν ένας από τους καλύτερους μέσους που μας έχει δώσει το ποδόσφαιρο.

deco-eto

Κατέκτησε πρωταθλήματα με όλες της ομάδες που αγωνίστηκε στην Ευρώπη (Πόρτο, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι) πήρε και δύο Champions League με την Πόρτο το 2004 και την Μπαρτσελόνα το 2006, ενώ είναι κάτοχος και πολλών μικρότερων τίτλων, όπως Κυπέλλων και Σούπερ Καπ. Αυτός ο μεγάλος Βραζιλιάνος παίχτης, που πολιτογραφήθηκε Πορτογάλος και αγωνίστηκε στην εθνική Πορτογαλίας, μας αποχαιρέτησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του. Θαυμάστε τον.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Αφού απέτυχε να γίνει μεγάλος και τρανός εντός των γραμμών ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου (όχι δεν τον έφαγαν τα κυκλώματα, ούτε ένας σοβαρός τραυματισμός), αποφάσισε να ασχοληθεί με ό,τι κοντινότερο με το ποδόσφαιρο. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ και δούλεψε σε αθλητικές ιστοσελίδες (balla.gr, sport.gr). Επίσης, εργάστηκε ως LOC στον τελικό του Champions League της Αθήνας το 2007 και ως απεσταλμένος του NovaΣΠΟΡ FM σε εκείνον της Μόσχας το 2008. Όπου κι αν εργάστηκε στάθηκε τυχερός, καθώς ασχολιόταν με αυτό που αγαπούσε περισσότερο, το διεθνές ποδόσφαιρο.

Related Posts