Με την κατηγορία για ομοφυλοφιλικές σχέσεις συνελήφθησαν από αστυνομικούς και πολίτες στην επαρχία Άτσεχ στην Ινδονησία τέσσερα άτομα, κινδυνεύοντας με έως και 100 μαστιγώσεις δημοσίως, σύμφωνα με το νόμο της σαρίας που επικρατεί, ενώ υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν σήμερα από τις αρχές να τους αφήσουν ελεύθερους.

«Ολοκληρώνουμε τους φακέλους και σύντομα θα τους παραδώσουμε στους εισαγγελείς», δήλωσε ο Μαρζούκι επικεφαλής ερευνών της θρησκευτικής αστυνομίας στην πρωτεύουσα της επαρχίας Μπάντα Άτσεχ.

Αυτόκλητοι τιμωροί και η θρησκευτική αστυνομία του Άτσεχ συχνά εισβάλλουν στα σπίτια και σε εργασιακούς χώρους όπου συλλαμβάνουν ανθρώπους με την κατηγορία ότι έχουν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Η αστυνομία συνέλαβε νωρίτερα φέτος 12 διεμφυλικές γυναίκες και τις ταπείνωσε δημοσίως αναγκάζοντας τες να κόψουν τα μαλλιά τους και να φορέσουν «ανδρικά» ρούχα.

Η Ινδονησία, η πιο πολυπληθής μουσουλμανική χώρα του κόσμου, είναι κοσμικό κράτος, όμως στην υπερσυντηρητική επαρχία Άτσεχ ισχύει η σαρία. Το κοινοβούλιο της χώρας εξετάζει αυτή την περίοδο αλλαγή του ποινικού κώδικα ώστε να ποινικοποιηθεί οποιαδήποτε σεξουαλική σχέση εκτός γάμου, περιλαμβανομένων των ομοφυλοφιλικών.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) ανακοίνωσε ότι η ποινή «αποτελεί βασανιστήριο βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

«Οι αρχές του Άτσεχ θα πρέπει να αφήσουν ελεύθερους τους τέσσερις και να προστατεύσουν τους πολίτες από τους αυτόκλητους τιμωρούς που στοχοθετούν αθώες μειονότητες», τόνισε ο Γκρέιμ Ράιντ διευθυντής του προγράμματος των ΛΟΑΤΚΙ στο HRW.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]