Ανέκαθεν οι Έλληνες αρέσκονταν στους μύθους. Η ελληνική μυθολογία, τα γραπτά του Ομήρου, τα παραμύθια του Αισώπου και άλλα πολλά τέτοια παραδείγματα, χρησίμευαν πάντα στην επεξήγηση ακατανόητων φαινομένων ή στην απόκτηση μιας κρυφής ελπίδας ότι τα πράγματα μπορεί και να μην είναι έτσι.

Έτσι λοιπόν το νέο εφεύρημα των ημερών μας που μεταδίδει τόνους ελπίδας και αχτίδες αισιοδοξίας (!) στους ταλαιπωρημένους και τσακισμένους από την οικονομική κρίση Έλληνες, είναι το επονομαζόμενο “Ο Βλάσσης Τσάκας, οι Άραβες και ο Παναθηναϊκός”.

Τους τελευταίους μήνες δεν υπάρχει αθλητικό μέσο ή μη, που να μην έχει ασχοληθεί με την περίπτωση του Τσάκα, του Παναθηναϊκού, των Αράβων και εσχάτως της πριγκίπισσας Νούρα μπιντ Σουλτάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ!

Αρχικά ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Στη συνέχεια μας προέκυψε ότι τέτοιο πρόσωπο δεν υπάρχει. Μετά (ξανά)προέκυψε ότι όντως υπάρχει αλλά δεν πρόκειται για μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Εν συνεχεία όταν ο Γ. Βαρδινογιάννης που κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ζήτησε από τον Άραβα να δεσμεύσει σε έναν ξεχωριστό λογαριασμό 15 εκ. ευρώ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ΑΜΚ, ο Αλ Σαούντ έκανε πίσω (σύμφωνα πάντα με τον Τσάκα ο Αλ Σαούντ είναι υπαρκτό πρόσωπο).

Τα πράγματα όμως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού το παραμυθάκι για τον Αλ Σαούντ μας τελείωσε και θέλοντας να “πουλήσει” κι άλλο, ο Τσάκας παρουσίασε νέα οικογένεια Αράβων, οι οποίοι μάλιστα έφτασαν στην Ελλάδα, είχαν συνάντηση με τον Τσίγκερ και μέχρι αύριο, όπως ισχυρίζεται ο Τσάκας, θα έχουν πάρει τον Παναθηναϊκό!

Οι φήμες ήθελαν και μία γυναίκα ανάμεσά τους, την Νούρα μπιντ Σουλτάν μπιν Αμπντούλ Αζίζ Αλ Σαούντ, η οποία βρίσκεται και αυτή στην Ελλάδα, ο ίδιος ο Τσάκας όμως αμφισβητεί την ύπαρξή της.

Όλοι βολεύονται
Έτσι λοιπόν όλοι βολεύονται. Ο Τύπος που “πουλάει” με τέτοια παραμύθια, οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού που δεν χρειάζεται πλέον να βρίζει ο ένας τον άλλον και παίρνουν παράταση αφού οι ίδιοι δεν χρειάζεται να βάλουν ούτε δεκάρα τσακιστή, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που αποκτούν το δικαίωμα στο όνειρο και ευρύτερα όλοι οι Έλληνες που σκέφτονται πως όπως οι Άραβες θα πάρουν τον Παναθηναϊκό, έτσι μπορεί να υπάρξουν και άλλοι Άραβες που θα αναλάβουν τη χώρα και θα την επιστρέψουν στην περίοδο των παχιών αγελάδων.

Το δικαίωμα στο όνειρο είναι αναφαίρετο, όπως όμως θα έλεγε και ο Σαββόπουλος… “Τα νέα που σας έφερα σας χάιδεψαν τα αυτιά, μα απέχουνε πολύ απ’ την αλήθεια…”

19/12/11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]