Υπάρχουν συναυλίες που μας έχουν κάνει πάμπολλες φορές να ευχηθούμε να είχαμε στην κατοχή μας μία μηχανή του χρόνου, ώστε να μπορούμε να τις απολαύσουμε όλες. Συναυλίες που άφησαν το στίγμα τους, είτε θετικό, είτε αρνητικό, αλλά σίγουρα καθόλου βαρετό, στην ιστορία της μουσικής. To 3pointmagazine.gr , πραγματοποιεί ένα.. γραπτό ταξίδι στο χρόνο και μας θυμίζει πέντε τρανταχτά παραδείγματα!

Metallica -Tushino Airfield

Ήταν 28 Σεπτέμβρη πριν από 21 χρόνια όταν οι θρυλικοί πλέον Metallica, εμφανίζονται στο Tushino Arfield της Ρωσίας, σε μία από τις πολυπληθέστερες συναυλίες στην ιστορία της μουσικής. Η είσοδος στη συναυλία ήταν δωρεάν, γεγονός που επέτρεψε σε περίπου 1.000.000 κόσμο να δώσει το παρόν και να γεμίσει ασφυκτικά το χώρο.Μάλιστα,θρύλοι θέλουν τον κόσμο να φτάνει το 1.500.000 και τον τότε υπουργό της Ρωσίας να καλεί προσωπικά το συγκρότημα να εμφανιστεί στη συναυλία.

 

Jimmy Hendrix- Monterey festival
Πηγαίνοντας το χρόνο αρκετά πίσω και κάνοντας μία στάση στον Ιούνιο του 1967, ο Jimmy Hendrix αποφασίζει να.. βάλει φωτιά και έπειτα να σπάσει την κιθάρα του επί σκηνής. Κίνηση πλέον κλασική έως και γραφική, αλλά τότε αν μη τι άλλο επαναστατική και πρωτοπόρα που δεν άργησε να αντιγραφεί από πολλούς άλλους καλλιτέχνης. Αν και δεν υπήρξε ο πρώτος που προέβη σε αυτή την κίνηση, εντούτοις όμως υπήρξε αυτός που την καθιέρωσε ως το απόλυτο σύμβολο δυναμικότητας πάνω στη σκηνή.

 

The Beatles- Sell Out Shea Stadium

To ταξίδι στο χρόνο συνεχίζεται με τους Beatles, σχεδόν 2 χρόνια πριν την προηγούμενη στάση μας, στην πόλη της Νέας Υόρκης. 15 Αυγούστου του 1965, το συγκρότημα επρόκειτο να υπάρξει για ακόμη μία φορά καινοτόμο και πρωτοπόρο. Βλέπετε το εν λόγω στάδιο ήταν το πρώτο στην ιστορία της μουσικής που χρησιμοποιήθηκε για τέτοιου είδους συναυλία. Το πλήθος μάλιστα ήταν τόσο θερμό και ζωντανό, που η τετράδα μετά βίας άκουγε τον ήχο της, κατά τη διάρκεια των 30 λεπτών της εμφάνισης τους επί σκηνής.

 

U2- Liquor store rooftop
Υπάρχουν συναυλίες που χαράζονται στη μνήμη θετικά και άλλες αρνητικά. Η εν λόγω εμφάνιση των U2, τον Μάρτιο του 1987 στο Λος Αντζελες μάλλον προκαλεί ακόμη οργή στους θαυμαστές τους. Η δυναμικότητα του στα live, αδιαμφισβήτητη αλλά ποτέ κανείς δεν μπορέι να προβλέψει τους εξωγενείς παράγοντες. Μόλις 20 λεπτά μετά την έναρξη της συναυλίας, ο Bono βρίσκεται προ εκπλήξεως, όταν η αστυνομία αποφασίζει να επέμβει στο χώρο και να διαλύσει ακόμη και τον παραμικρό ήχο που παλλόταν στον αέρα, μαζί βέβαια με τη .. χαρά των οπαδών του συγκροτήματος.

 

Pearl Jam-  Paramount Theatre

Ο τελευταίος σημερινός σταθμός είναι και ο πρόσφατος, καθώς έλαβε χώρα πριν από 20 χρόνια, δηλαδή το 1994 στην Νέα Υόρκη. Η συναυλία αυτή αποτέλεσε και την αποχαιρετιστήρια του τότε ντράμερ του συγκροτήματος. Το κοινό θερμό, εξάλλου το συγκρότημα υπήρξε σύμβολο του grunge κινήματος. Όταν ξαφνικά μία θαυμάστρια φωνάζει ” Σε αγαπώ Eddie” , κάτι που προκαλεί την άμεση αντίδραση του frontman του συγκροτήματος, συνοδευόμενη από ΄μία χαρακτηριστική κίνηση του δάκτυλου του! “Δεν αγαπάς εμένα. Αγαπάς αυτό που νομίζεις ότι είμαι και την εικόνα που έχεις δημιουργήσει στο μυαλό σου ” απαντάει φανερά και δικαιολογημένα ενοχλημένος

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]