Το μενού των τρόπων διασκέδασης των συντακτών του 3pointmagazine την εβδομάδα που μας πέρασε περιελάμβανε από καφέδες και “οσκαρική” ταινία μέχρι “jamάρισμα” και ποτό με συντροφιά ένα σκυλί!

Είδα το “Dallas Buyers Club”. Μετά τον τόσο ντόρο και την βράβευση των δυο πρωταγωνιστών της, η “ονομαστική αξία” της ταινίας ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένη, όπως και οι προσδοκίες, οι οποίες δεν διαψεύστηκαν στο ελάχιστο. Η παρουσίαση της ζωής ενός ομοφοβικού καουμπόι στο Τέξας του 1985, από τη στιγμή που του ανακοινώνεται ότι πάσχει από AIDS, οι σχέσεις της μέχρι τότε ζωής του, αλλά και οι νέες που δημιουργούνται, αλλάζουν ριζικά τον χαρακτήρα που υποδύεται ο Μάθιου Μακόναχι και από μία μάλλον αντιπαθητική φιγούρα, τον μεταμορφώνουν σε ένθερμο ακτιβιστή που τα βάζει με όλους και προσπαθεί με κάθε τρόπο -θεμιτό και αθέμιτο- να πολεμήσει την ασθένεια που “τρώει” και τον ίδιο.

 Οι συγκλονιστικές ερμηνείες των Μακόναχι και Τζάρεντ Λέτο –σαν οροθετική τρανσέξουαλ– οι οποίοι έχασαν πάρα πολλά κιλά για τις ανάγκες του σεναρίου, αποδίδουν με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο την αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή Ρον Γούντρουφ, στον οποίο είχε ανακοινωθεί ότι έχει 30 μέρες ζωής και τελικά έζησε επτά χρόνια.

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Πήγα στο Carousello (Πατρέως και Ρήγα Φεραίου) στην Πάτρα. Καινούριο (έτσι με πληροφόρησαν), γωνιακό μαγαζάκι που σε κερδίζει κατευθείαν με την ιδιαίτερη διακόσμησή του. Έπιασα αρκετές φορές τον εαυτό μου να έχει κολλήσει στις μικρές λεπτομέρειες του χώρου και να φαντάζεται πως τώρα, να από κάπου θα εμφανιστεί ένα τεράστιο καρουσέλ και ένας κλόουν που θα μας καλεί να ανέβουμε στα ξύλινα αλογάκια.

carousello

Όχι, δεν είχε κάτι μέσα ο καφές μου, ο οποίος παρεμπιπτόντως ήταν γευστικότατος και οικονομικός, ούτε χάζεψα από τις περιποιήσεις των χαμογελαστών σερβιτόρων. Απλά έπεσα θύμα της γοητείας του μαγαζιού, κάτι που εξηγεί γιατί τα τραπεζάκια του δεν αδειάζουν ποτέ!

Ηλέκτρα Χατζηκάλφα

Πήγα, άκουσα και συμμετείχα στο Jam Night που φιλοξενείται στο Revenge of Rock (Λ. Κηφισίας 14, Πολυχώρος «Άνεσις», Αμπελόκηποι) κάθε Τρίτη. Jam night σε απλά ελληνικά σημαίνει «ανοιχτό πάλκο»: η σκηνή υποδέχεται είτε μπάντες είτε μεμονωμένους μουσικούς που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, ή απλά να «τζαμάρουν», δηλαδή να αυτοσχεδιάσουν ελεύθερα μαζί με άλλους.

revengejam

Το αποτέλεσμα είναι συχνά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, καθώς σε ένα βράδυ ακούς πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής ζωντανά – με καλό ήχο, χωρίς επιβάρυνση στην είσοδο και με φυσιολογικές τιμές στα ποτά. Μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση, για μουσικούς και μη!

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Πήγα στο καφέ/μπαρ Paralelo 33, το οποίο μπορείτε να το βρείτε στο Θησείο, Αμφικτύονος 33.  Ο χώρος είναι ιδιαίτερα «φιλόξενος», με την είσοδο να οδηγεί σε μία πλακόστρωτη αυλή με ταβάνι τον… ουρανό. Δεξιά και αριστερά της αυλής βρίσκονται οι δύο εσωτερικοί χώροι του μαγαζιού.  Στα δεξιά βρίσκεται το μπαρ, ενώ η μουσική ακούγεται σε λίγο υψηλότερα ντεσιμπέλ απ’ ότι στον απέναντι χώρο, όπου μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου με ησυχία.

paralelo33

Οι τιμές είναι φυσιολογικές, ενώ αν θελήσετε να πάτε στο Paralelo 33 μόνοι σας η πανέμορφη σκυλίτσα ονόματι “Boca” θα σας κρατήσει σίγουρα συντροφιά!

Κώστας Σωτηρόπουλος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]