«Η Μαλάκ και η Βάρκα» ( Malak and the Boat). Αυτός είναι ο τίτλος του νέου βίντεο της Unicef που παρουσιάζει πώς βιώνει ένα προσφυγόπουλο το ταξίδι με τη βάρκα.

Το προσφυγόπουλο εμφανίζεται φοβισμένο και καταβεβλημένο από το κρύο. Όσο η βάρκα προχωρά, τα κύματα γίνονται όλο και πιο απειλητικά, σαν άγρια θηρία. Στη συνέχεια, μιλάει για τους φίλους που είχε πίσω στην πατρίδα και τώρα δεν έχει κανέναν και κλαίει.

«Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις αφηγούνται παιδιά» είναι το μήνυμα στο τέλος της ταινίας.

Στο τέλος, η Μαλάκ, εμφανίζει το αληθινό της πρόσωπο, είναι ένα κορίτσι 7 ετών. Και αυτή είναι η αληθινή ιστορία της.

Το βίντεο αποτελεί μέρος της σειράς κινουμένων σχεδίων με τίτλο «Unfairy Tales», που εντάσσονται στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής εκστρατείας #NoLostGenerationτης Unicef για τα 5 χρόνια εμφύλιου πολέμου στη Συρία.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]