Η πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με την Ελλάδα να μην παίρνει το αεροπλάνο της επιστροφής αλλά να βρίσκει μπροστά της για την πρόκριση στην ημιτελική φάση τη Γερμανία.

Όλη η Ευρώπη έχει στρέψει το βλέμμα της στην συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο λόγος ένας και μοναδικός. Τα πολιτικά. Η Γερμανία είναι αυτή τη στιγμή η ισχυρότερη χώρα στην ζώνη και μαζί με τη Γαλλία κάνουν κουμάντο. Παντού! Οι αποφάσεις που παίρνει και η Γερμανία έχουν φέρει τη χώρα μας σε αυτό το σημείο, ενώ το μέλλον μόνο με ροδοπέταλα δεν είναι στρωμένο.

Εδώ και πολλούς μήνες η πλειοψηφία του γερμανικού Τύπου χλευάζει την Ελλάδα και τους Έλληνες. Ποιος θα ξεχάσει την Αφροδίτη της Μήλου με σηκωμένο το μεσαίο δάκτυλο του χεριού της, την Ακρόπολη που «βυθιζόταν»(και τα δυο είναι από τη γερμανική έκδοση του περιοδικού Focus) και ποιος δεν έχει διαβάσει υποτιμητικά σχόλια για τον τόπο που ζει.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έλεγαν μετά το ματς με τη Ρωσία ότι θέλουν να τους αφήσουν να κάνουν αυτό που πρέπει χωρίς να βάζουν στη μέση τα πολιτικά. Το ποδόσφαιρο είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι ούτε Ευρώ, ούτε δείκτες, ούτε ομόλογα, ούτε μετοχές. Έντεκα εναντίον έντεκα, 90 λεπτά ματς και μια θέση που περιμένει στα ημιτελικά του θεσμού.

Ο γερμανικός Τύπος κάνει ήδη και θα συνεχίζει να κάνει… πάρτι μέχρι και την Παρασκευή. Μέχρι να ακουστεί το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή. Όμως σκεφτείτε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να θυμηθεί τον εαυτό της του 2004 και να κάνει τα… δικά της και να πετάξει έξω από τη συνέχεια της διοργάνωσης τη Γερμανία! Τότε θα αρχίσει το… Greek party!

Ποτέ δεν ήμουν πατριώτης, εθνικιστής και ποτέ δεν μισώ τους ανθρώπους και φυσικά δεν τα έχω με τον απλό Γερμανό που δουλεύει 12 ώρες για να ζήσει την οικογένειά του, αλλά τα «έχω» με τις εξουσίες κάθε χωρών. Στο συγκεκριμένο όμως παιχνίδι θα υποστηρίζω με χίλια την Ελλάδα. Οι Γερμανοί πρέπει να χαμηλώσουν λίγο τη μύτη τους και το ύφος τους διότι νομίζουν ότι είναι οι κουμανταδόροι της Ευρώπης. Και μόνο αυτό δεν είναι.

Αδάμ Τσίκουρας

Υ.Γ. Το σενάριο να έπαιζαν έντεκα Έλληνες άνεργοι με χρέη προς τις τράπεζες εναντίον των πρωτοκλασάτων ονομάτων του γερμανικού ποδοσφαίρου θα ήταν ενδιαφέρον και πιστεύω ότι ξέρω τον νικητή… 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]