Για να πας στο Κάτω Κουφονήσι θα πάρεις το πλοίο μέχρι το Άνω και μετά ένα μικρό καϊκάκι που θα σε οδηγήσει εκεί. Στο καΐκι, ο καπετάν Κώστας φοράει μπαντάνα, παίζει τέρμα νησιώτικα και φωνάζει στους καμπίστες να μη στήνουν τις σκηνές τους στην παραλία, αλλά πιο ψηλά. Α, ναι ξέχασα να σας πω, στο Κάτω Κουφονήσι δεν έχει κατοίκους, δεν έχει σπίτια, ούτε ρεύμα. Αν θες να μείνεις πρέπει να πάρεις τη σκηνούλα σου και να ψάξεις σκιά ή το στρώμα σου και να κοιμηθείς στην παραλία. Αλλιώς θα το επισκεφτείς μόνο σαν μονοήμερη! Το καϊκάκι σε αφήνει ή στην Ταβέρνα ή στο Νερό.

Η Ταβέρνα είναι η μοναδική του νησιού, εν ονόματι «Βενετσάνος». Μη περιμένεις υπερλούξ πράγματα σε αυτό το νησί. Όλα είναι απλά, όλοι βοηθάνε, παίρνεις παραγγελία μόνος σου και διαλέγεις από ό,τι υπάρχει κάθε μέρα. Τα φώτα της ταβέρνας κλείνουν στις 12 το βράδυ, αλλά κανείς δε φεύγει. Με το φως των αστεριών, κάποια μικρά φαναράκια, όλοι οι θαμώνες μένουν συζητώντας, γελώντας, τραγουδώντας. Κάποιοι παίζουν κιθάρα και μπουζούκι. Και αυτό αρκεί.

01

Κατεβήκαμε στην Ταβέρνα και στήσαμε τη σκηνή μας λίγο πιο πάνω. Η πιο κοντινή παραλία είναι το Λακκί που είναι ό,τι πρέπει για μια πρώτη βουτιά. Άσπρο βότσαλο και γαλαζοπράσινα νερά. Ε ναι, είμαστε στον παράδεισο. Αν έχεις στρώμα να το πάρεις και να κοιμηθείς εκεί ένα βράδυ, βλέποντας αστέρια να πέφτουν συνέχεια.

1.1

1.2

Την επόμενη μέρα αποφασίσαμε να πάμε στο Νερό. Το Νερό είναι ο δεύτερος προορισμός για ελεύθερο κάμπινγκ. Εκεί συνήθως πάνε οι πιο «σκληροπυρηνικοί» καμπίστες, που κουβαλούν όλες τις προμήθειές τους μαζί. Η πρόσβαση είναι είτε με καΐκι, είτε με περπάτημα 30-40 λεπτών από την Ταβέρνα. Βλέποντας την από ψηλά, σε ανταμείβει η διαδρομή. Σαν όαση στην παραλία ένα δέντρο με μεγάλη σκιά όπου συναθροίζει τους πάντες από κάτω. Στα κλαδιά του είχαν δέσει 5-6 αιώρες. Και κάπου εκεί σταματά να υπάρχει ο χρόνος στο Κάτω Κουφονήσι. Και βλέπεις μόνο ξέγνοιαστους και χαμογελαστούς ανθρώπους.

2

Αν περπατήσεις 10 λεπτά από την ταβέρνα, από την αντίθετη πλευρά του νησιού, θα φτάσεις στη Χαβάη, έναν αμμώδη παράδεισο με γαλαζοπράσινα νερά. Κάπου στη Χαβάη, βρίσκεται και μια σπηλιά μες στο νερό.

3

1

Παραδίπλα, το Καστέλι. Μην πάτε με πράγματα, πρέπει να κατέβετε τα βράχια.

 4 (1)

Σε όλο το νησί θα βρείτε και μικρούς κολπίσκους, όπου κατεβαίνοντας χωράνε 3-4 άτομα.

 5

Το Κάτω Κουφονήσι είναι ένας μαγευτικός προορισμός για όσους αγαπάνε τη φύση και το ελεύθερο κάμπινγκ. Στο μυαλό μου τώρα που επέστρεψα, μου έχει απομείνει το αίσθημα της ελευθερίας, της ηρεμίας, ο γαλαξίας το βράδυ, τα πανέμορφα νερά και πολλά γέλια όλη τη μέρα!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είναι υποψήφια διδάκτορας στο ίδιο τμήμα και ασχολείται με τη διαχείριση καταστροφών μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν δεν ασχολείται με τις καταστροφές, της αρέσει να γράφει για τη ζωή, τα δρώμενα και όσα μπορούν να κάνουν καλύτερες τις μέρες μας.

Related Posts