Όταν το σενάριο του “επικίνδυνου επίδοξου ληστή” δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος, η επόμενη εύκολη για όλους λύση βρέθηκε στη βεβαιότητα ότι ο Ζακ Κωστόπουλος βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν μπήκε στο κοσμηματοπωλείο. Κι αυτό το σενάριο όμως, δεν κράτησε για πολύ.

Ρεπορτάζ της Μαρίας Λούκα το οποίο αναρτήθηκε σήμερα στην Popaganda φέρνει στο φως της δημοσιότητας τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου και διαλύει με θόρυβο τα “ελαφρυντικά” πάνω στα οποία πατούσαν οι δολοφόνοι του: “Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία. Η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας” αναφέρεται συγκεκριμένα στο άρθρο.

Τι σημαίνει ότι δεν ανιχνεύθηκε καμία ναρκωτική ουσία; Ότι τα αποτελέσματα της εργαστηριακής έκθεσης είναι αρνητικά και στις πέντε κατηγορίες για τις οποίες πραγματοποιήθηκε εξέταση: Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες.

Πέραν τον τοξικολογικών, ολοκληρώθηκαν και οι ιστολογικές εξετάσεις του Ζακ Κωστόπουλου, που έδειξαν έντονη συμφόρηση των αγγείων του εγκεφάλου και των λεπτομηνίγγων με εξαγγειώσεις ερυθρών αιμοσφαιρίων εστιακά, έντονο οίδημα και συμφόρηση πνευμόνων με παρουσία ενεργοποιημένων κυψελιδών μακροφάγων που φαγοκυτταρώνουν αιμοσιδηρίνη, ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το ιατροδικαστικό πόρισμα.

Τα αποτελέσματα αυτά είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για την νομική πορεία της υπόθεσης, αλλά η σημασία τους δεν αγγίζει ιδιαίτερα το ηθικό και -εν τέλει- το λογικό της κομμάτι. Ακόμα και αν τελικά ήταν θετικές οι εξετάσεις, μιλάμε πάντα για μια άγρια δολοφονία ενός ανθρώπου φοβισμένου και ανήμπορου να αντιδράσει.

Διάβασε ολόκληρο το ρεπορτάζ του Popaganda οπού αναλύονται τόσο οι εκθέσεις όσο και το χρονικό της υπόθεσης.

Οι φωτογραφίες των εξετάσεων αποτελούν υλικό του Popaganda. All rights reserved.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]