To Ireon Music Festival, είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και σε τρεις μοναχά ημέρες, ολόκληρο το νησί της Σάμου θα φιλοξενήσει για ακόμη μία φορά, το μεγαλύτερο μουσικό φεστιβάλ του Αιγαίου, με παρουσίες καλλιτεχνών που υπόσχονται τρία μουσικά γεμάτα αλλά και αξέχαστα βράδια. Το Hραίο θα γεμίσει με μουσική που ικανοποιεί όλα τα γούστα και καθώς η reggae είναι, ίσως, το πιο κατάλληλο είδος για να ντύσει τη ξεγνοιασιά ενός καλοκαιρινού φεστιβάλ, το Κακό Συναπάντημα θα δώσει το παρών και θα μας κάνει να λικνιστούμε στους ήχους του.

Το “ένοχο παρελθόν”

Λίγες μοναχά είναι οι μπάντες που καταλήγουν αμέσως στον ήχο τους, χωρίς πειραματισμούς, δοκιμές αλλά και πολλά σκαμπανεβάσματα. Και σίγουρα το Κακό Συναπάντημα δεν συγκαταλέγεται σε μία από αυτές, καθώς το 2001, όταν δηλαδή και πρωτοεμφανίστηκε στην μουσική σκηνή αποτελούταν από 4 μέλη, και ουδεμία σχέση είχαν με τη reggae μουσική.

Τότε ήταν ένα low bap συγκρότημα, αλλά γρήγορα η μουσική τους αυτή ταυτότητα αντικαταστάθηκε με την τωρινή, που κινείται σε reggae και dub ήχους, εμπλουτισμένη με στοιχεία διαφόρων κουλτούρων όπως αυτών της τζαζ, της ροκ  αλλά και της φανκ με ορισμένα υπολείμματα low bap να κάνουν μέχρι και σήμερα αισθητή την παρουσία τους.

Η επίσημη ίδρυση του συγκροτήματος

Σύμφωνα με το “επίσημο” βιογραφικό τους λοιπόν, το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2004 και μετράει πλέον 9 μέλη,  διατηρώντας μοναχά δύο από τα αρχικά του 2001. Η μουσική τους μόνο ως κλασική του είδους δεν μπορεί να θεωρηθεί, καθώς η γκάμα διαφορετικών ειδών μουσικής που εμπεριέχει σε κάνει να αναρωτιέσαι πως γίνεται να συνδυάζονται όλα αυτά, και με τόση αρμονία μάλιστα.

Ο κοινωνικός τους χαρακτήρας

Αφετηρία για την καλύτερη γνωριμία τους με τον μουσικό κόσμο και κυρίως με το μουσικόφιλο κοινό, υπήρξε η συμμετοχή τους σε διάφορα αντιρατσιστικά φεστιβάλ κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά και εμφανίσεις σε πανεπιστημιακούς χώρους.

Ποτέ δεν έκρυψαν τα αντιρατσιστικά τους αισθήματα άλλωστε, τα οποία γίνονται ακόμα πιο φανερά με τον έντονο κοινωνικο-πολιτικό τους στίχο, ο οποίος δεν διστάζει να στηλιτεύσει τα όποια κακώς κείμενα του τόπου, με αρκετή δόση χιούμορ.

Είναι καυστικοί και καταφέρνουν να περνάνε μηνύματα με το δικό τους, λίγο πιο ”ανάλαφρο τρόπο”. Γνωστοί είναι άλλωστε για τους αυτοσχεδιασμούς τους πάνω στην σκηνή αλλά και για την πολύ δυναμική τους παρουσία.

Η βάση τους μέχρι και σήμερα είναι η συμπρωτεύουσα, Θεσσαλονίκη με αρκετές εξορμήσεις όμως στις τριγύρω πόλεις.

Η δισκογραφία τους

Η διπλή ταυτότητα του συγκροτήματος, ήταν αναμενόμενο να το έχει επηρεάσει και δισκογραφικά. Έχει κυκλοφορήσει δύο δίσκους ομότιτλους με το συγκρότημα. Ο πρώτος, κυκλοφόρησε το 2002 και ο δεύτερος, ο οποίος θεωρείται και ως ο επίσημος το 2008! Ο δίσκος του 2008 ήταν και αυτός που τους έκανε να ξεχωρίσουν και τους κατέταξε στην πολύ πλούσια d.i.t (do it yourself), ελληνική σκηνή καθώς δεν συνεργάστηκαν με κάποια δισκογραφική εταιρία. Πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε και το νέο τους δισκογραφικό εγχείρημα.

Την Πέμπτη 9 Αυγούστου έρχονται μετά τον Γιάννη Αγγελάκα επί σκηνής για ένα reggae party που θα διαρκέσει όλο το βράδυ!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]