Christa Wolf,
Κασσάνδρα / voces
 

Παράταση παραστάσεων: 27-28-29/ Μαρτίου, 3-4-5 /Απριλίου

Παρασκευή και Σάββατο στις 20.45, Κυριακή στις 18.00

INFO
Κασσάνδρα / voces
Πρεμιέρα:
Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015
Ημερομηνίες:
Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 20.45 για οκτώ παραστάσεις (13-14/2, 20-21/2, 27-28/2, 6-7/3), 27 – 28 -29 / Μαρτίου, 3 – 4 – 5 / Απριλίου

Ώρα: 20:45
Διάρκεια: 90 λεπτά
Εισιτήριο: 10€ γενική είσοδος & 5€ Φοιτητικό, Ατέλειες και Ανέργων
BETON7 | Πύδνας 7, Βοτανικός – Αθήνα 11855 | (στάση μετρό ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)
Tηλ. Κρατήσεων 2107512625

«Ποτέ δεν ήμουν ζωντανότερη από την ώρα του θανάτου μου, τώρα»
Τα παρασκήνια του Τρωικού πολέμου : πολιτικές απάτες και προσωπικές προδοσίες, διαψεύσεις, διαπλοκές και συγκρούσεις, καθώς και οι ολέθριες συνέπειές τους ζωντανεύουν μέσα από τον χειμαρρώδη λόγο της μυθικής Κασσάνδρας, της μάντισσας που κανείς δεν πιστεύει, λίγες στιγμές πριν το θάνατό της. Η παρακαταθήκη της στο μέλλον : εικόνες και λέξεις. Ή πώς αφυπνίζεται η συλλογική μνήμη.

Ένα εμβληματικό κείμενο της δεκαετίας του ‘80, επίκαιρο από κάθε άποψη, μέσα από μια σύγχρονη σκηνική ματιά. Η Ζωρζίνα Τζουμάκα και η Ιουλία Σιάμου συνεργάζονται για πρώτη φορά με τον ισπανό καλλιτέχνη Miguel Angel Ruz Velasco με τον οποίο γνωρίστηκαν στα πλαίσια της συμμετοχής τους στο Ευρωπαϊκό φεστιβάλ Les Eurotopiques, τον περασμένο Μάιο στη Γαλλία.

Μετάφραση: Θωμάς Νικολάου
Διασκευή: Ζωρζίνα Τζουμάκα
Σκηνοθεσία: Ιουλία Σιάμου & Ζωρζίνα Τζουμάκα
Σκηνική εγκατάσταση/φωτισμός/video: Miguel Angel Ruz Velasco
Κοστούμι: Άση Δημητρολοπούλου
Φωτογραφίες παράστασης : Γεωργία Σιέττου & Στέλιος Δανηίλ
Επικοινωνία: Άρης Ασπρούλης
Ερμηνεύει η Ιουλία Σιάμου

Με την υποστήριξη του 3pointmagazine.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]