Μετά τις καταλήψεις που γίνονται στα σχολεία και αυτές που προαναγγέλθηκαν στα πανεπιστήμια, η… κατηφόρα της νέας γενιάς συνεχίζεται! Όπως έγινε γνωστό από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης υπό κατάληψη τελούν και τα στούντιο του Mega, έπειτα από εξέγερση των παιδιών που συμμετέχουν στο “Music School”!

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως τα παιδιά έδιωξαν τους γονείς τους και κρατούν όμηρους τους κριτές – τραγουδιστές της εκπομπής, αλλά και την παρουσιάστρια, Ντορέττα Παπαδημητρίου.

Βασικό τους αίτημα είναι να μην παιχτούν τα υπόλοιπα επεισόδια που έχουν γυριστεί, ενώ έγκυρες πηγές αναφέρουν πως υπεύθυνα για την… ανταρσία είναι αυτά τα σκατόπαιδα που είχαν πάει τις προάλλες στην «Ανατροπή» του Πρετεντέρη. Αυτά τους «φούσκωσαν» τα μυαλά!

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν τα πιτσιρίκια του “Music School”, θεωρούν υπεύθυνους τους γονείς τους για ό,τι συμβαίνει, καθώς αυτοί τα πίεσαν να πάνε στην εκπομπή και να περάσουν το καλοκαίρι τους συμμετέχοντας σε ένα σόου, αντί να παίζουν και να κάνουν μπάνια όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Αυτά φυσικά δέχθηκαν, αλλά είναι 10 χρονών και όπως αναφέρουν δεν είναι υποχρεωμένα να ξέρουν τι θέλουν. Οι γονείς οφείλουν να τα προστατεύουν και όχι να τα πηγαίνουν ως πρόβατα σε σφαγή, προς τέρψιν καναλαρχών, διαφημιστών, δήθεν ευαίσθητων τραγουδιστών και… κανίβαλων τηλεθεατών.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «δεν είναι δυνατόν να πληρώνουμε εμείς τη ματαιοδοξία των γονιών μας. Ούτε έχουμε καμία υποχρέωση να δουλεύουμε σαν επαγγελματίες τραγουδιστές για να γυριστεί ένα τηλεοπτικό προϊόν από το οποίο δεν έχουμε το παραμικρό όφελος. Μας αρέσει να τραγουδάμε, ναι, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει από τα 10 μας χρόνια να κάνουμε όσες ώρες πρόβα κάνει ο Νταλάρας».

Επίσης, υπενθυμίζουν πως ένα χαρακτηριστικό των παιδιών είναι ότι βαριούνται εύκολα. Παίζουν ένα παιχνίδι, το παρατάνε, κάνουν κάτι άλλο, το ξαναπιάνουν. Αυτό το παιχνίδι με το οποίο… έμπλεξαν όμως τώρα, δεν τους αφήνει τέτοια περιθώρια. Επίσης, κλείνοντας παραδέχονται πως δεν είναι φυσιολογικό να ερμηνεύουν τραγούδια σαν να είναι μεγάλοι. «Αναγνωρίζουμε πως είναι… τρομακτικό», τονίζουν.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο πλευρό των μαθητών από τις πρώτες ώρες που έγινε γνωστή η κατάληψη βρίσκεται η Ναταλία Γερμανού.

Δύσκολες ώρες για τους ομήρους τραγουδιστές
Όσο για τους τραγουδιστές – δασκάλους – κριτές, φαίνεται πως περνούν δύσκολες ώρες. Η Ντέμυ έγραψε στο Twitter πως δεν την αφήνουν ούτε να δει τον Άκη Πετρετζίκη, παρότι από τις μυρωδιές που αναδύονται είναι φανερό πως μαγειρεύει στο διπλανό στούντιο.

musicschool1

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς σε σχόλιό του στη «Σαλαμάνδρα» τόνισε πως η Ευρυδίκη είναι τόσο τρομοκρατημένη που πλέον δεν θυμάται καν ότι «μύριζε άνοιξη το πρώτο σου φιλί». Ακόμη μας αποκάλυψε πως ετοιμάζει συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το Mega, αλλά δυσκολεύεται να βρει τραγουδιστές που να θέλουν να τραγουδήσουν υπέρ της απελευθέρωσης του Γιώργου Θεοφάνους.

Για τον Κύπριο συνθέτη μαθαίνουμε πως έχει πλησιάσει ακόμη περισσότερο τα όρια της τρέλας. Έχει ντυθεί Μπετόβεν, έχει κάτσει στο πιάνο και παίζει όλη μέρα το «Δεν έχει σίδερα η καρδιά σου».

Ο πιο κουλ απ` όλους είναι ο Βαγγέλης Γερμανός, ο οποίος δεν καίγεται και ιδιαίτερα να φύγει. Άλλωστε, δεν έχει και τίποτα να κάνει. Αυτός ένα δίσκο έκανε στη ζωή του, «Τα Μπαράκια» κι έκτοτε έχει στρογγυλοκαθίσει πάνω σε αυτόν. Σε εκείνο το δίσκο θυμίζουμε πως είχε τραγουδήσει μαζί με την κορούλα του το «Στην μπανιέρα δυο – δυο» και γι` αυτό επελέγη να είναι στο Music School. Είχε… εμπειρία.

Η αντίδραση της κυβέρνησης
Καλά πληροφορημένες πηγές της «Σαλαμάνδρας», πάντως αναφέρουν πως ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για τις τελευταίες εξελίξεις, καθώς έχει έτοιμο το σχέδιο, με το οποίο θα σταματήσει μια και καλή τις καταλήψεις, τόσο στο “Music School”, όσο και σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η κίνηση – ματ που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας είναι πολύ απλή, αλλά σίγουρα αποτελεσματική. Δεν θα ικανοποιήσει φυσικά τα αιτήματα των μαθητών, που θέλουν βιβλία, καθηγητές και κατάργηση της τράπεζας θεμάτων. Θα βάλει, όμως, το “Candy Crush Saga” στις πανελλήνιες εξετάσεις και θα επιτρέψει στους μαθητές όλων των τάξεων να παίζουν ακόμη και τις ώρες της διδασκαλίας. Είναι βέβαιο πως με αυτή την κίνηση το μαθητικό κίνημα θα χάσει πια κάθε δικαίωμα, αλλά και κάθε διάθεση να διαμαρτύρεται…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]