Σε κατάληψη του Παρθενώνα προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης αγανακτισμένοι fashion bloggers απ` όλο τον κόσμο, αντιδρώντας έτσι στην απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα του οίκου Gucci για παραχώρηση του Ιερού Βράχου για την πραγματοποίηση επίδειξης υψηλής μόδας. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι καταληψίες, ο χώρος της μόδας έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης.

«Οι πωλήσεις ακριβών ρούχων έχουν πέσει κατακόρυφα, με τον κόσμο να ψωνίζει ολοένα και περισσότερο από μεγάλα καταστήματα τύπου Zara και Pull & Bear, ενώ δεν είναι λίγοι οι απολίτιστοι συμπολίτες μας που προσφεύγουν ακόμη και σε μαγαζιά Κινέζων ή ακόμα χειρότερα σε bazaar με μεταχειρισμένα», αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση η ομάδα των καταληψιών, που υπογράφει με το όνομα «Π.Α.Τ.Ρ.Ο.Ν» (Πανελλήνια Αδελφότητα Τρέντι Ριζοσπαστών και Όμορφα Ντυμένων).

Οι καταληψίες προσθέτουν ακόμα πως ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της παρακμής της ελληνικής μόδας αποτελεί η κατάργηση των καλλιστείων του ΑΝΤ1, σημειώνοντας επίσης πως παρότι επανήλθαν στην TV τα σόου με τραγουδιστές και χορευτές, κανένα κανάλι δεν πήρε την απόφαση να προβάλλει ξανά το «Next Top Model».

Παράλληλα, δεν παραλείπουν να υπογραμμίσουν πως το σύστημα πολεμά με λύσσα την υψηλή ραπτική. Τονίζουν μάλιστα πως περίτρανη απόδειξη του κόμπλεξ και του μίσους που κρύβουν οι πολιτικοί για τη fashion κοινότητα, αποτελεί η σύλληψη του Λάκη Γαβαλά, αλλά και της Βίκυς Σταμάτη, μίας δυναμικής γυναίκας που είχε μεγάλη αγάπη στα καλά ρούχα και τις ακριβές τσάντες.

Η συντρόφισσα Βίκυ Καγιά πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις και δηλώνει έτοιμη ακόμη και να φυλακιστεί για να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων της μόδας, την ώρα που ο Τόλης Σκουλαριώτης απείλησε πως δεν θα ξαναντύσει κανέναν celebrity μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα των fashion bloggers.

Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε πως η Αννούσα Μελά αντικατέστησε το avatar της στο Instagram με μία κατάμαυρη φωτογραφία και σταμάτησε να κάνει αναρτήσεις, παράδειγμα που ακολούθησαν πολλοί followers της, όπως η Κατερίνα Καινούργιου και η Δούκισσα Νομικού

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να την ακολουθείτε και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]