Έχουν περάσει 21 εφιαλτικά 24ωρα από την ημέρα που δημοσιεύσαμε το κείμενο για τις 5 πιο εκνευριστικές Ελληνίδες τραγουδίστριες (μετά τη Μόνικα φυσικά) και το δράμα μου αγαπητοί φίλοι συνεχίζεται…

Στα 3 κείμενα της «Σαλαμάνδρας» που έγραψα από τότε, δεν έκανα καμία αναφορά στη Μόνικα, παρότι στο παρελθόν η προστατευόμενη αοιδός της Lifo και της Athens Voice δεν έλειπε από κανένα κείμενό μου, έστω ως… κερασάκι στην τούρτα. Πάντα, κάπου βρισκόταν και άφηνε το στίγμα της, έστω και στον πάτο του κειμένου.

Όπως εύκολα καταλαβαίνετε λοιπόν υπήρξε ένας πολύ σημαντικός λόγος για τον οποίο σταμάτησα τις αναφορές μου στη Μόνικα και όχι, ο λόγος αυτός δεν ήταν οι απειλές που δέχθηκα, αν και σας διαβεβαιώνω πως ήταν πολλές και ορισμένες ιδιαίτερα τρομακτικές. Σε αυτές δεν έδωσα, όμως, σημασία γιατί είμαι ένας ατρόμητος νίντζα…

Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο σταμάτησα να γράφω για τη Μόνικα ήταν γιατί μου πρόσφεραν χρήματα (2-3 εκατομμύρια ευρώ, αν θυμάμαι καλά) προκειμένου να μην ξανακάνω ποτέ καμία αρνητική αναφορά στο όνομά της! Οι απειλές έγιναν από τηλεφώνου με αλλοιωμένη φωνή και δεν μπορώ να πω με σιγουριά από πού προέρχονταν. Υποθέτω, όμως, πως ήταν είτε ο πρόεδρος των Ελλήνων hipsters, είτε κάποιος από το popaganda. Δεν έχω, όμως, αποδείξεις…

Φίλες και φίλοι μου, συγχωρέστε με, αλλά οι εποχές είναι δύσκολες. Προ κρίσης μπορεί να μην έδινα σημασία σε 2-3 εκατομμύρια. Δεν θα το σκεφτόμουν λεπτό και θα πέρναγα στην αντεπίθεση, με κείμενο για τα αρσενικά alter ego της Μόνικας. Τον Μαραβέγια, τον Λεόν, και άλλους…

Πλέον, όμως, οι υποχρεώσεις τρέχουν, η πολιτική αστάθεια με βασανίζει (τρέμω μην πέσει ο Σαμαράς), στο Παρίσι ο Χαρδούβελης έπαθε Βατερλό (χωρίς βούτυρο) και ο Ολυμπιακός ξανάρχισε να τρώει τεσσάρες στην Ευρώπη. Δεν θέλει πολύ ο άνθρωπος.

paris

Επί τρεις εβδομάδες έδινα μία μάχη με τον εαυτό μου, με τη συνείδησή μου και φυσικά με την αισθητική μου (για τη Μόνικα μιλάμε). Λίγο έλειψε να ενδώσω, αλλά τελικά αντιστάθηκα και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, που απαρνήθηκε τα χρήματα που της προσφέρθηκαν, όπως καταγγέλλει, για να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η ηρωική πράξη της μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω τον δίκαιο αγώνα μου!

Εγώ για να πω την αλήθεια μου με 2-3 εκατομμύρια θα ψήφιζα ακόμα και Νέα Δημοκρατία. Μην σας πω ότι και τον Γιωργάκη για Πρωθυπουργό θα ψήφιζα! Μπράβο της λοιπόν και την ευχαριστώ δημόσια, γιατί απέδειξε πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι.

ksoulidou

Έτσι κι εγώ, ακολουθώντας τα χνάρια της, θα επιστρέψω σύντομα με το κείμενο για τους 5 πιο εκνευριστικούς Έλληνες τραγουδιστές που σας έχω υποσχεθεί τόσο καιρό κι όλο βαριέμαι να γράψω. Επίσης, δέχομαι και παραγγελιές (χωρίς χρέωση), για οποιοδήποτε θέμα θέλετε να καταγγείλουμε από τούτη εδώ τη στήλη. Έρχονται Χριστούγεννα και λέω να μαζέψουμε τις πέντε πιο εκνευριστικές διαφημίσεις Τζάμπο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων.

Μέχρι να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με Ξουλίδου και Τζάκρη, περιμένω τις ιδέες σας…

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]