Ο αστυνομικός Ιωάννης Ανδρασκέλας που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για δύο επιθέσεις της Χρυσής Αυγής συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Δύναμης Ενωτικής Ελεύθερης Τάσης Αστυνομικών (ΔΕΛΤΑ), της παράταξης του προέδρου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Βασίλη Ντούμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο αγαπημένος των αντιπολιτευόμενων καναλιών πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, λαλίστατος για θέματα ανομίας και καταστολής, έχει επιχειρήσει άλλες δύο φορές να ξεπλύνει τον χρυσαυγίτη συνάδελφό του, καταθέτοντας υπέρ του και στις δύο δικαστικές υποθέσεις για τις οποίες ήταν κατηγορούμενος και που οδήγησαν εντέλει σε δύο αμετάκλητες καταδίκες του. Η πρώτη ήταν τον Φεβρουάριο του 2008 στο Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και αφορά την επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της ΟΣΕ στην πλατεία Κυψέλης (30/6/2000). Ο Αδρασκέλας μαζί με άλλα 8-10 άτομα επιτέθηκε στον Γ. Πίττα με γροθιές σε πρόσωπο και αυχένα και με κλοτσιές σε όλο το σώμα, ενώ είχε γονατίσει. Ο κ. Ντούμας καταθέτει ότι ο Αδρασκέλας ήταν άμεμπτος και δεν συμμετείχε σε οργανώσεις, ενώ περιγράφει την επίθεση σαν έναν μικρό διαπληκτισμό, στον οποίο δόθηκε μεγάλη έκταση, όπως υποψιάζεται από την παρουσία φωτογραφικής μηχανής!

Η δεύτερη φορά ήταν λίγους μήνες μετά, τον Απρίλιο του 2008, στο Ε’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων και αφορά την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (17/6/2000). Ο Αδρασκέλας μαζί με άλλους 7 επιτέθηκε στο βιβλιοπωλείο και το κατέστρεψε. Ο κ. Ντούμας καταθέτει ότι ο συνάδελφός του έχει άψογο υπηρεσιακό φάκελο, συνεργάζεται με τους συναδέλφους του και δεν είναι αντικοινωνικός. Καταθέτει επίσης ότι ο κατηγορούμενος του είπε πως δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή ούτε με την επίθεση στο βιβλιοπωλείο, αλλά έχει πέσει θύμα του ΣΕΚ, εξαιτίας της ιδιότητάς του ως αστυνομικού!

Έστω ότι ο κ. Ντούμας δεν γνώριζε τότε για τη δράση του χρυσαυγίτη συναδέλφου του και πείστηκε από τα λεγόμενά του σε τέτοιο βαθμό ώστε να τον υπερασπιστεί στη Δικαιοσύνη. Σήμερα όμως δεν μπορεί να επικαλεστεί παρόμοια ευπιστία. Ο Αδρασκέλας έχει καταδικαστεί αμετάκλητα και για τις δύο επιθέσεις, ενώ τον καίνε συνομιλίες άλλου αστυνομικού με το πρώην πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, Σωτήρη Δεβελέκο, λίγες μέρες μετά τη δολοφονία Φύσσα.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]