Αποκλειστικά στα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ Κωστόπουλος και επέφεραν ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατός του, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή της οικογένειας Σωκράτη Τσαντίρη, το οποίο αποκαλύπτει το VICE.

Το πόρισμα του ιατρικού συμβούλου της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου επιβεβαιώνει και το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, εστιάζει όμως κυρίως στα πολλαπλά χτυπήματα που δέχτηκε ο Ζακ-τα πιο ισχυρά από αυτά στο κεφάλι- τα οποία επέφεραν τον θάνατό του. Σύμφωνα με το πόρισμα του κ. Τσαντίρη, στο κεφάλι και το σώμα του θύματος έχουν καταγραφεί 22 κακώσεις και θλαστικά τραύματα, εκ των οποίων τα 14 και πιο ισχυρά στο κεφάλι.

Στο δεκασέλιδο πόρισμα αναφέρεται ότι «Ο θάνατος του Ζαχαρία Κωστόπουλου, επήλθε συνέπεια ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου, απότοκος πολλαπλών τραυματισμών σώματος – κυρίως κεφαλής». Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της οικογένειας, οι κλοτσιές που δέχτηκε την ώρα που βρισκόταν μέσα στην τζαμαρία ήταν καθοριστικές για το θάνατό του και ειδικά τα δύο χτυπήματα που δέχτηκε στο κεφάλι. «…Όσο αφορά τον μηχανισμό πρόκλησης των σοβαρών κακώσεων κεφαλής, μετά από επισκόπηση του βίντεο σε σελίδα από το διαδίκτυο παρατηρώ ότι μετά την έξοδο του από τον υαλοπίνακα – τζαμαρία, πέραν των πολλαπλών λακτισμάτων που δέχεται επί της κεφαλής, δέχεται και ένα λάκτισμα επί της αριστερής επιφάνειας της κεφαλής και ακολούθως προσκρούει η κεφαλή με τη δεξιά της πλευρά επί ανενδότου επιφάνειας. Κατά την επιστημονική μου άποψη, το λάκτισμα αυτό ήταν εξαιρετικά ισχυρό και ικανό να προκαλέσει τις αιμορραγικές διηθήσεις των μαλακών μορίων της αριστερής κροταφικής και ινιακής χώρας και αντίπλευρα θλαστικά τραύματα επί της δεξιάς πλευράς της κεφαλής. Η εν λόγω κάκωση ήταν τόσο ισχυρή που μπορούσε να προκαλέσει τα τραυματικά ευρήματα επί του εγκεφάλου», αναφέρεται συγκεκριμένα στο πόρισμα.

Όλα τα τραύματα λειτούργησαν αθροιστικά στο να επέλθει ο θάνατος του 33χρονου, συμπεραίνει ο ιατροδικαστής. Όπως εξηγεί το πόρισμα: «Η ιστολογική εξέταση που διενεργήθηκε από το Ά Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ανέδειξε το τελικό γεγονός – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου, χωρίς από τον νεκροτομικό και ιστολογικό έλεγχο της καρδιάς, να διαπιστωθεί προϋπάρχουσα καρδιακή νόσος ή στεφανιαία νόσος και συνεπώς το οξύ καρδιακό επεισόδιο – ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου (τελικό γεγονός) που καταγράφονται στην ιστολογική εξέταση, συνδέονται με τα περιστατικά του θανάτου – πολλαπλές κακώσεις σώματος και κυρίως της κεφαλής […] Το σύνολο των τραυμάτων, αποτέλεσαν την αιτία των ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεων του μυοκαρδίου που διαπιστώθηκαν ιστολογικώς, μέσω μηχανισμού stress (με την ιατρική έννοια το όρου, δηλαδή αντίδραση του οργανισμού προκειμένου να αντιμετωπίσει εξωτερικά ερεθίσματα, όπως τραύματα, που τείνουν να μεταβάλλουν τη σωματική του ισορροπία). Οι ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις, επήλθαν σε έδαφος υγιών στεφανιαίων αγγείων και η οργανική επιβάρυνση (μέσω μηχανισμού οργανικού stress) λόγω των κακώσεων, αποτελεί την αποκλειστική αιτία».

Μετά και το ιατροδικαστικό πόρισμα του ειδικού πραγματογνώμονα, η υπόθεση αναμένεται να διερευνηθεί εκ νέου από την οικογένεια Κωστόπουλου και την Πολιτική Αγωγή ώστε να διαπιστωθεί από ποιον προήλθαν αυτές οι 22 κακώσεις που στοίχισαν τη ζωή στον 33χρονο.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]