Οι πρώτες βροχές του Σεπτέμβρη σήμαναν δυστυχώς ένα μόνο πράγμα, ότι το καλοκαίρι έδωσε μία και καλή τη θέση του στο φθινόπωρο. Ευτυχώς, η φθινοπωρινή μελαγχολία, συνδυάζεται πάντα με μία καλή ταινία και ένα ζεστό ρόφημα στην άνεση του καναπέ μας. Το 3pointmagazine.gr προτείνει πέντε ταινίες, οι οποίες θα συνοδέψουν ιδανικά ένα βροχερό βράδυ.

Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών(1986)
Επιστροφή στα θρανία του 1959 στη συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ, όπου και εξελίσσεται η πλοκή της βραβευμένης ταινίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Στο ρόλο του καθηγητή Αγγλικών βρίσκουμε τον Robin Williams, ο οποίος με τη διδασκαλία της ποίησης αλλά και ενός διαφορετικού τρόπου σκέψης θα καταφέρει να αλλάξει τις ζωές των μαθητών του. Φθινοπωρινό σκηνικό, μαθητές με σκούφους και στολές και ένας δάσκαλος, που όλοι θα θέλαμε να είχε περάσει από το σχολείο μας συνθέτουν το κατάλληλο συνδυασμό για μία must-see φθινοπωρινή ταινία.

kuklos

Φθινόπωρο στην Νέα Υόρκη(2000)
Ο 50άρης Will Keane (George Clooney) ερωτεύεται την νεαρή Charlotte Fielding (Winona Ryder), η οποία πάσχει από μία ανίατη ασθένεια. Ο Will έχει συνηθίσει στις εφήμερες σχέσεις αλλά, όπως θα δείξει το μέλλον, η Charlotte δεν είναι μία από αυτές. Το ρομαντικό δράμα εξελίσσεται με περιπάτους στο, γεμάτο από τα πεσμένα φύλλα των δέντρων, πάρκο της Νέας Υόρκης και όρκους αγάπης που δεν ξεπερνούν κατά πολύ το τετριμμένο. Η ταινία θεωρήθηκε από πολλούς γλυκανάλατη, αλλά μπορεί να συνοδέψει τέλεια ένα βροχερό βράδυ του φθινοπώρου.

autumn new york

H Χάνα και οι αδερφές της (1986)
Ανάμεσα σε δύο γεύματα της «Ημέρας των Ευχαριστιών» , οι τρεις αδερφές θα βιώσουν τον έρωτα, την απόρριψη, την κοροϊδία και έπειτα ξανά τον έρωτα. Ο Woody Allen συνθέτει ένα βραβευμένο δράμα, με πολλά στοιχεία από το ιδιαίτερο του χιούμορ και τον εαυτό του σε σχεδόν πρωταγωνιστικό ρόλο. Το φθινόπωρο κυριαρχεί και σε αυτή την ταινία, καθώς πολλές σκηνές της εξελίσσονται με φόντο τα κίτρινα φύλλα των δέντρων στο Central Park.

hannah

Rushmore(1988)
Ενώ όλα τα παιδιά θλίβονται μόλις το καλοκαίρι τελειώνει, ο 15χρονος έφηβος Max Fischer ανυπομονεί να έρθει ο Σεπτέμβρης και να γυρίσει στα θρανία. Η ανυπομονησία του δεν τρέφεται από την αγάπη του για τα μαθήματα, αλλά από την ανάγκη του να διατηρήσει τη φήμη του ως του πιο ταραχώδης και ανυπάκουου μαθητή στο ιδιωτικό σχολείο Rushmore. Όλα φαίνεται να αλλάζουν όμως όταν ανακαλύψει ότι βρίσκεται υπό περιορισμό, αλλά κυριότερα όταν μάθει ότι μοιράζεται τον έρωτα του για τη καθηγήτρια Miss Cross με τον κατά-πολύ μεγαλύτερο επιχειρηματία Herman Blume.

rushmore

Ένα φθινοπωρινό απόγευμα(1962)
Το Ιαπωνικό δράμα του σκηνοθέτη Yasujirō Ozu, μας διηγείται την ιστορία ενός χήρου πατέρα, ο οποίος αποφασίζει να αποχωριστεί την μοναδική παρέα που έχει, πιέζοντας την κόρη του να παντρευτεί. Ο σκηνοθέτης Οzu, από πολλούς μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ποιητής της αλλαγής των εποχών» και παρ΄όλο που το μεγαλύτερο μέρος της ταινία εξελίσσεται σε εσωτερικά μέρη, η φθινοπωρινή θλίψη είναι φανερή καθ΄ όλη τη διάρκειά της. Οι σκηνές με τα γυμνά φθινοπωρινά δέντρα και με τα χρώματα του φθινοπωρινού ουρανού συνθέτουν το ιδανικό «κύκνειο άσμα» για τον σκηνοθέτη αλλά και μία ταινία που μας ταξιδεύει στην ιαπωνική κουλτούρα της εποχής.

autumn afternoon

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]