Δεν είναι η μοναδική φορά που κάποιος γνωστός καλλιτέχνης κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου, πολλές φορές ακόμα και του ίδιου του παιδιού του.

Ο σπουδαίος για πολλούς Αμερικανός σκηνοθέτης Woody Allen απλά προστέθηκε στην μακριά λίστα παρόμοιων περιστατικών που είτε αποδείχθηκαν είτε όχι, στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια κανείς δεν έμαθε τελικά ποια ήταν η πραγματική αλήθεια.

Marlon Brando
Στο βιβλίο της η πρώην γυναίκα του διάσημου ηθοποιού και sex symbol της εποχής, Tarita Terpia, με την οποία χώρισαν το 1972 αποκάλυπτε ότι ο σύζυγός της είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την ανήλικη κόρη τους Cheyenne. Μάλιστα, υποστήριζε ότι στο ημερολόγιο της η Cheyenne έγραφε πως της έκανε συχνά μασάζ καθώς «ήθελε να προσποιούμαστε πως κάναμε έρωτα». Η Tarita στο βιβλίο της «Marlon, My Love and My Torment» υποθέτει πως αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που η κόρη της μόλις στα 25 της χρόνια αυτοκτόνησε, ενώ δίνει κι άλλες πληροφορίες για την κοινή ζωή με τον μεγάλο ηθοποιό, την οποία περιγράφει ως κόλαση καθώς ο Brando ήταν βίαιος και με έντονες αλλαγές στην διάθεσή του που από γλυκός μπορούσε να σε βλάψει σωματικά και ψυχικά.

Η ηθοποιός γνώρισε τον Brando το 1961 στην ταινία ‘Apocalypse Now’ και παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα. Οι αποκαλύψεις της Tarita δεν αποδείχθηκαν ποτέ μιας και ο Marlon Brando είχε ήδη πεθάνει όπως και η κόρη τους Cheyenne.

Woody Allen
Όλα άρχισαν το 1992 όταν η Mia Farrow κατηγόρησε τον πρώην άντρα της Woody Allen ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά την κόρη τους Dylan αφού είχε αποκαλύψει την σχέση του με την υιοθετημένη κόρη της Sοοn Yi, την οποία παντρεύτηκε τελικά το 1997 ο Allen και απέκτησε 2 παιδιά. Εκείνη την εποχή οι δυο τους βρισκόντουσαν στα δικαστήρια για την επιμέλεια των παιδιών τους. Η υπόθεση είχε πάει στα δικαστήρια τον Woody Allen, αλλά δεν είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Πριν λίγες μέρες, η Dylan που σήμερα είναι 28 ετών, έχει αλλάξει όνομα και ζει με τον σύζυγό της στη Φλόριντα, έδωσε πρώτη φορά δημοσίως την δική της εκδοχή στέλνοντας επιστολή η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα των New York Times λέγοντας: «Το γεγονός ότι την γλύτωσε παρά τα όσα μου έκανε, με στοίχειωνε καθώς μεγάλωνα. Ένιωθα ένοχη επειδή του είχα επιτρέψει να βρίσκεται κοντά σε άλλα μικρά κορίτσια. Το Hollywood έκανε το μαρτύριο χειρότερο. Όλοι εκτός από ελάχιστους (οι ήρωές μου) έκαναν τα στραβά μάτια. Για τους περισσότερους ήταν πιο εύκολο να προσποιηθούν ότι δεν συνέβαινε τίποτα κακό. Κάθε φορά που έβλεπα το πρόσωπο του ανθρώπου που με κακοποίησε – σε μια αφίσα, σε ένα μπλουζάκι, στην τηλεόραση – δεν μπορούσα να κρύψω τον πανικό μου μέχρι να βρω ένα μέρος για να καταρρεύσω μόνη μου.»

Από την μεριά του, ο γνωστός σκηνοθέτης αν και δεν έχει μιλήσει ο ίδιος δημοσίως, μέσω του δικηγόρου του χαρακτήρισε τις κατηγορίες μυθοπλασίες, κατηγορία που κατασκευάστηκε από μια ζηλόφθονη πρώην σύζυγο και απορρίφθηκε από τα δικαστήρια. Την αλήθεια μένει να την δούμε, ίσως βέβαια να μην μάθουμε και ποτέ.

Roman Polanski
O πολωνικής καταγωγής διάσημος σκηνοθέτης το 1978 είχε παραδεχτεί, όταν κατηγορήθηκε για βιασμό, ότι είχε «πάει» με ένα 13χρονο ανήλικο κορίτσι, την Samantha Geimer το 1977. Βέβαια, ο ίδιος υποστήριζε ότι αυτό έγινε με την θέληση του κοριτσιού και όχι βίαια. Στην αρχή είχε κατηγορηθεί για έξι κακουργήματα και αντιμετώπιζε έως και ισόβια κάθειρξη. Όμως, έκανε συμφωνία με τον εισαγγελέα, δήλωσε ένοχος για τη σεξουαλική επαφή με ανήλικη και οι κατηγορίες για τα πέντε κακουργήματα αποσύρθηκαν.

Λίγο αργότερα διέφυγε στη Γαλλία η οποία παρά τις κατηγορίες τού έδωσε υπηκοότητα λόγω της καλλιτεχνικής του ταυτότητας. Το ένταλμα σύλληψής του ισχύει ακόμα και σήμερα απαγορεύοντας στον σκηνοθέτη να πατήσει το πόδι του στην Αμερική. Το 2009 συνελήφθη στην Ελβετία όπου ζητήθηκε η έκδοσή του στις ΗΠΑ. Τελικά οι ελβετικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοσή του και τον άφησαν ελεύθερο.

Kevin Clash
Ο ηθοποιός Κevin Clash που για χρόνια ήταν πίσω από τον αγαπημένο Elmo του Sesame Street είχε κατηγορηθεί το 2012 για την σεξουαλική κακοποίηση ενός 16χρονου αγοριού το 1996 το οποίο υποστήριξε πως γνώρισε τον ηθοποιό σε gay site και τον προσκάλεσε στο σπίτι του όπου εξελίχθηκαν όλα. Με το ξέσπασμα του σκανδάλου ο ηθοποιός παραιτήθηκε από την εκπομπή.

Οι κατηγορίες που τον βάρυναν ήταν τρεις, αλλά τελικά αθωώθηκε ένα χρόνο αργότερα από το δικαστήριο καθώς οι ισχυρισμοί του 16χρονου υπέπεσαν σε αντιφάσεις και οι κατηγορίες δεν έστεκαν απόλυτα.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]