Απαντήσεις με το «καλημέρα» δίνει ο Γιάννης Μηλιός, σε όσους επικρίνουν την απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λυδίας Κονιόρδου, να τον διορίσει Πρόεδρο του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου.

Οι… καλοθελητές έσπευσαν να πουν πως ο κ. Μηλιός είναι τελείως άσχετος με το αντικείμενο και πως δεν είναι άξιος να διαχειριστεί μία τέτοια θέση. Τι δουλειά έχει ένας οικονομολόγος-πολιτικός μηχανικός να αναλάβει το κορυφαίο πολιτιστικό φεστιβάλ της χώρας;

Η πρώτη του απόφαση κλείνει, όμως, στόματα! Ο Μαρξιστής οικονομολόγος έδωσε εντολή να ανέβουν στο Φεστιβάλ έργα των Αδερφών Μαρξ. Αποδεικνύει έτσι πως δεν βάζει νερό στο κρασί του, δεν ξεπουλήθηκε, ούτε δέχθηκε μια θέση με την οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση. Παραμένει αντιμνημονιακός και παρότι διορίστηκε στο πόστο από μνημονιακή κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να χτυπήσει το σύστημα από μέσα.

Από το περιβάλλον του κ. Μηλιού διαβεβαιώνουν πως οι γνώσεις του φτάνουν στο να ξεχωρίσει τους Αδερφούς Μαρξ από τον Κάρολο Μαρξ. Δεν πρόκειται συνεπώς για γκάφα, όπως πόλλοί έσπευσαν να τον κατηγορήσουν. Απλώς, ο νέος Πρόεδρος εκτιμά πως ο συμβολισμός του ονόματος θα στείλει τα μηνύματα που θέλει να περάσει.

Συνεργάτες του κ. Μηλιού τόνισαν στη «Σαλαμάνδρα» πως ο νέος Πρόεδρος του Φεστιβάλ έχει πολλές ακόμα καινοτόμες ιδέες σαφώς ανώτερες από τα «Παλλόμενα Πέη» και οι Αδεφοί Μαρξ είναι μόνο η αρχή.

Ενδεικτικά πληροφορίες αναφέρουν πως ο σύντροφος Κώστας Καζάκος θα ανεβάσει το έργο «Ο Μαρξ στο Σόχο», ενώ σίγουρα θα πήξουμε και στον Μπρεχτ.

Πρωτοποριακές παραστάσεις με τους Δέκα Μικρούς Μήτσους, όπως δεν τους έχουμε ξαναδει, ετοιμάζει ο Λάκης Λαζόπουλος, που έχει παράλληλα και μία καινούρια ιδέα με κάποιον γύφτο και το τσαντίρι του, χωρίς, ωστόσο, να έχουν για την ώρα ανακοινωθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Είναι βέβαιο πάντως πως ο Λάκης που κάθε χρόνο κάτι φρέσκο ετοιμάζει, θα μας εκπλήξει και πάλι.

Ο Γιώργος Κιμούλης θα είναι επίσης ένα από τα ονόματα που θα αναλάβουν δράση στο Φεστιβάλ και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανεβάσει ό,τι θέλει και δεν θα δώσει λογαριασμό σε κανέναν.

Ο αντιμνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή είναι εδώ ενωμένος δυνατός και αφού δεν μπορεί να παράξει πολιτική, θα παράξει πολιτισμό.

Από το υπουργείο Πολιτισμού, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που προκάλεσε ο διορισμός Μηλιού τονίζουν πως δεν έχουν ενοχλήσει καθόλου την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση Ζεν. Το μόνο σχόλιο που έκανε η γκουρού υπουργός είναι πως έχει καθαρίσει στον απόλυτο βαθμό την αύρα του Γιάννη Μηλιού και συνεπώς θεωρεί δεδομένη την επιτυχία του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]