Αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους

Ψήφισμα-ανακοίνωση:

Τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 δικάζονται τα μέλη του Στεκιού Μεταναστών και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα Λ. Βουρεκάς, Ν. Γιαννόπουλος και Γ. Μανιάτης για την κατάληψη του κτιρίου της οδού Τσαμαδού 15 στα Εξάρχεια που έγινε τον Νοέμβριο του 2009.

Η κατάληψη της Τσαμαδού 15 είναι ένα Κοινωνικό Κέντρο που ανήκει σήμερα στη γειτονιά και στην αλληλεγγύη. Είναι ένας χώρος συνάντησης και συνεργασίας διαφορετικών ανθρώπων και ομάδων, ένας χώρος αυτοοργάνωσης και ελεύθερης επικοινωνίας. Ένας χώρος στο οποίον έχουν πραγματοποιηθεί πλήθος πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων και στεγάζει μόνιμα τη συλλογική κουζίνα el-chef και το Παιδικό Στέκι, καθώς και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες-ριες όπως την ομάδα δασκάλων «τα Πίσω Θρανία». Είναι ένας χώρος φιλόξενος, που χρησιμοποιείται από δεκάδες συλλογικότητες και ομάδες και ο οποίος έχει στεγάσει κινήσεις έμπρακτης αλληλεγγύης, με πιο πρόσφατη την χρησιμοποίησή του το καλοκαίρι για τις ανάγκες του κινήματος αλληλεγγύης στους άστεγους πρόσφυγες του Πεδίου του Άρεως. Επί δύο μήνες το κτίριο λειτούργησε ως κέντρο συλλογής και διαχείρισης των ειδών πρώτης ανάγκης, τροφίμων, φαρμάκων και ρούχων που προσέφεραν χιλιάδες αλληλέγγυοι-ες, ως χώρος παρασκευής των γευμάτων και ως χώρος συντονισμού της συνολικής δράσης της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες.

Το Δ.Σ. του Ψ.Ν.Α. «Δρομοκαΐτειο», παρότι δεν είχε επιδείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για το κτίριο και επί χρόνια το είχε αφήσει να ρημάζει, επέδειξε πρωτοφανή αδιαλλαξία και εκδικητικότητα απέναντι σε μια πρωτοβουλία που το έβγαλε από την εγκατάλειψη, το επισκεύασε και του απέδωσε κοινωνικό χαρακτήρα και αξία. Γι ‘αυτό η δίωξή των τριών συντρόφων μας στοχεύει εξίσου όλους και όλες μας, τις εκατοντάδες των ανθρώπων και τις δεκάδες συλλογικότητες που εμπλεκόμαστε στη λειτουργία του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15. Την εκλαμβάνουμε ως μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης κάθε κοινωνικού και συνεργατικού εγχειρήματος, κάθε αυτοοργανωμένης πρωτοβουλίας που αντιτάσσει στη λογική του κέρδους την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, στην απαξίωση και ιδιωτικοποίησή του δημόσιου χώρου την επεναδιεκδίκηση των χώρων ελευθερίας και των κοινών αγαθών, στον κοινωνικό δαρβινισμό των μνημονίων και του ρατσισμού την αυτοοργάνωση και τους κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών.

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Απαιτούμε να απαλλαγούν οι τρεις σύντροφοί μας και να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος του Κοινωνικού Κέντρου της Τσαμαδού 15.

Υπογραφές συλλογικοτήτων:

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ/ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΟΝΥΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Antinazi Zone ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗ ΚΡΙΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΑΓΩΓΩΝ ΠΑΟΛΟ ΦΡΕΙΡΕ ΕΕΚ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ NOSOTROS ΚΑΤΑΛΥΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΝΟΤΑΡΑ 26 Κατάληψη αλληλέγγυων σε πρόσφυγες/μετανάστες-“ΛΥΜΈΝΑ ΙΛΙΣΙΩΝ” ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ Ομάδα Νομικών για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών (Θεσσαλονίκη) ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ EL- CHEF ΤΑ ΠΙΣΩ ΘΡΑΝΙΑ

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]