Φωτογραφίες του παρελθόντος τοποθετούνται με διαφορά αρκετών δεκαετιών, στα ίδια ακριβώς σημεία, που είχε απαθανατίσει τότε ο φωτογράφος τους. Όλα φαντάζουν τόσο διαφορετικά αλλά και όλο παραδόξως περίεργα όμοια.

Κτίρια, δρόμοι, πόλεις ολόκληρες αλλά ακόμα και άνθρωποι του χθες, συγκρίνονται με αυτούς του σήμερα.

Οι διαφορές είναι αισθητές, ο χρόνος μπορεί να μην έχει επιφέρει τεράστιες αλλαγές στα κτίρια, αλλά έχει φθείρει τις τότε πολύ πιο αθώες ψυχές των ανθρώπων. Η αίγλη του παρελθόντος έχει χαθεί για τα καλά και πλέον βρίσκεται παγιδευμένη μονάχα στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Οι μεγάλες διαφορές παρατηρούνται στην ενδυμασία των ανθρώπων αλλά και σε διάφορα μικροαντικείμενα που τους περιτριγυρίζουν. Σε αρκετές φωτογραφίες μάλιστα το σύγχρονο αυτοκίνητο έχει αντικαταστήσει ένα τόσο παλιό, που στις ημέρες μας μόνο σαν αντίκα πουλιέται.

Το συγκεκριμένο project απευθύνεται αν μη τι άλλο στους νοσταλγούς του παρελθόντος αλλά και στους ρομαντικούς και εμπνευστής της ιδέα είναι ο νεαρός φωτογράφος Jason Powel. Η ιδιότητα του φωτογράφου βέβαια εδώ δεν  χρησιμοποιείται σε πλήρης βαθμό, καθώς οι φωτογραφίες όπως είναι εύλογο, δεν ανήκουν στον ίδιο, αλλά σε πολύ παλιότερους του.

Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι εμπνεύστηκε τη συγκεκριμένη ιδέα αφενός από την αγάπη του για το παρελθόν και αφετέρου, από ένα μαγαζί με σουβενίρ που συνήθιζε να επισκέπτεται. Ήδη το έργο του έχει κάνει το γύρο του κόσμου ως το πλέον πρωτότυπο και αρκετά πρωτοπόρο. Τις περισσότερες φωτογραφίες κατάφερε μάλιστα να τις εξασφαλίσει δωρεάν!

Ο καλλιτέχνης συνεχίζει να εμπλουτίζει τη συλλογή του, η οποία ξεπερνάει τα 75 σημεία σε ολόκληρη την Αμερική ενώ ιδιαίτερη τιμητική φαίνεται να έχει η Ουάσινγκτον αλλά και ο Λευκός Οίκος.
Παρελθόν και παρόν ενώνονται και αναμειγνύονται μέσω από μία μοναχά φωτογραφία. Εξάλλου μόνο αυτή έχει την ιδιότητα να παγιδεύει στα σπλάχνα της μία στιγμή και να την κρατάει ζωντανή και αναλλοίωτη μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Οι εικόνες του μυαλού φθείρονται και χάνονται σιγά-σιγά!

past2

past3

past4

past5

past6

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]