Η νέα τραγωδία με 700 πρόσφυγες νεκρούς στα νερά της Μεσογείου… ράγισε τις καρδιές των Ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι αποφάσισαν να αναλάβουν δράση και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν πολλές και σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος (πάντα κάνουν τέτοιες ανακοινώσεις όταν τα θύματα αγγίζουν τριψήφιο νούμερο).

Μόλις… αδειάσουν, οι ηγέτες της ΕΕ θα πραγματοποιήσουν Σύνοδο Κορυφής και Γεύμα Εργασίας (με θαλασσινά) για το θέμα, ενώ μέχρι τότε η Κομισιόν δεν θα μείνει με τα χέρια σταυρωμένα.  Θα παίξει άμεσα το πιο δυνατό της χαρτί που δεν είναι άλλο από τον Επίτροπο σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, ο κ. Αβραμόπουλος ακύρωσε κάποια προγραμματισμένα ταξίδια σε κοσμοπολίτικα μέρη και βρίσκεται ήδη στη Ρώμη, προκειμένου να κάνει επαφές με διάφορους οίκους μόδας και να εξασφαλίσει ρουχισμό για τους πρόσφυγες.

Ο κ. Αβραμόπουλος είναι σοκαρισμένος με το πόσο κακοντυμένα είναι τα πτώματα των μεταναστών που ανασύρουν οι διασώστες από τον πάτο της θάλασσας. «Έτσι θα έμπαιναν δηλαδή ντυμένοι στην Ιταλία;», αναρωτήθηκε πρόσφατα σύμφωνα με συνεργάτες του και αποφάσισε να εκμεταλλευθεί τις καλές του σχέσεις με ορισμένους σχεδιαστές μόδας.

Η κολεξιόν «Λαμπεντούζα: Άνοιξη – Καλοκαίρι 2015» προχωράει λοιπόν άμεσα από τον οίκο του Giorgio Armani, ο οποίος μάλιστα θα φτιάξει τα ρούχα αφιλοκερδώς, λόγω της μακροχρόνιας φιλίας με τον Έλληνα Επίτροπο. Μην ανησυχείτε λοιπόν. Όσοι μετανάστες επιβιώνουν από το ταξίδι προς την Ευρώπη, θα προμηθεύονται με καλά ρούχα και δεν θα προσβάλουν την αισθητική μας.

Ακόμα, η εταιρεία “Prada”, πάλι με πρωτοβουλία Αβραμόπουλου, θα φτιάξει βατραχοπέδιλα, τα οποία θα μοιράζονται στους δουλεμπόρους, προκειμένου να υπάρχουν αρκετά ζευγάρια σε όλα τα πλοιάρια που μεταφέρουν πρόσφυγες. Σε περίπτωση νέου ναυαγίου τα βατραχοπέδιλα θα βοηθήσουν πολλούς από τους μετανάστες να κολυμπήσουν με ασφάλεια μέχρι τις ακτές της Μεσογείου και έτσι εκτιμάται πως θα μειωθούν σημαντικά οι απώλειες ανθρώπινων ζωών. Έτσι, θα γλιτώσει και η ΕΕ την κατακραυγή, αλλά και την ταλαιπωρία του να πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, δεν θα περιοριστεί μόνο στα παραπάνω. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Σαλαμάνδρας» επεξεργάζεται μία δέσμη μέτρων, η οποία, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

–   Δωρεάν μαθήματα κολύμβησης σε σχολεία της Συρίας από τον Μιτς Μπιουκάναν

–   Σεμινάρια κανόε-καγιάκ στο Πακιστάν από τον Γιώργο Παπανδρέου

–   Καταγραφή όλων των δουλεμπόρων και φορολόγησή τους

–   Ευχολόγια για τέλος του πολέμου στη Συρία και το Ιράκ

–   Εντολή στον Αβραμόπουλο για δημιουργία κολεξιόν μαγιό

–   Ανθρωποθυσίες στον Θεό Ποσειδώνα προκειμένου να μην είναι φουρτουνιασμένες οι θάλασσες

–   Προσευχές στον Άγιο Νικόλαο για να προστατεύει τους πρόσφυγες στο ταξίδι τους

* Τη «Σαλαμάνδρα» του Σπύρου Πολυχρονόπουλου μπορείτε να τη βρίσκετε πλέον και στο facebook.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]