hahaΑυτή την εβδομάδα οι συντάκτες του 3pointmagazine άφησαν στην άκρη τη “μάσα” και τις μπύρες και ξεχύθηκαν στα σινεμά και στα DVD Clubs. Άντε και ένα θέατρο. Άλλοι στάθηκαν πιο τυχεροί και άλλοι λιγότερο, με τις επιλογές τους. Στείλτε μας και εσείς τις προτάσεις σας στο info@3pointmagazine.gr!

Είδα την ταινία “American Hustle” («Οδηγός Διαπλοκής» στα ελληνικά). Η συγκεκριμένη ταινία, όπως και το “The Counselor” είναι ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα πως ένα πολύ δυνατό cast δεν σου εγγυάται την ποιότητα της ταινίας. Cristian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner και Jennifer Lawrence αποτελούν σίγουρα ένα από τα καλύτερα δυνατά cast ταινίας ανεξαρτήτου είδους. Παρόλα αυτά, είναι μια πολύ δύσκολη ταινία για να παρακολουθήσεις την εξέλιξή της. Επί 138΄ πρέπει να μην χάσεις λέξη για να μην χάσεις την πλοκή της και ακόμα κι αν τα καταφέρεις, δεν θα καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει μέχρι τα τελευταία λεπτά της ταινίας.

Κώστας Χατσιανίδης

Είδα την σειρά Vikings που ξεκίνησε πέρσι ως παραγωγή του History Channel. Η ιστορία ακολουθεί τον Ragnar Lothbrok, πραγματικό ιστορικό πρόσωπο που έγινε ήρωας για τους Βίκινγκς. Εκτός από την ιστορία που είναι πιστή ιστορικά, η σειρά αναπαριστά με ακρίβεια εκείνη την εποχή ενώ τα τοπία κόβουν την ανάσα. Πολύ καλό και το καστ αν και οι ηθοποιοί δεν είναι γνωστοί. Όσοι δεν την έχετε δει δείτε την γιατί η δεύτερη σεζόν έρχεται τον Φεβρουάριο.

Κατερίνα Καραβία

 

Είδα ότι… «Ο Θεός βαριέται τώρα τελευταία» στο Black Box του πολιτιστικού χώρου 104, μία υπαρξιακή κωμωδία του Πέτρου Κουμπλή. Τρεις χαρακτήρες βιώνουν την απορία της ταυτότητάς τους, αλλά και απορούν για τη βίωσή τους. Απαιτητική από τους ερμηνευτές και σκηνοθετικά ευρηματική, θέτει ζητήματα της ύπαρξης και της δημιουργίας, προκαλώντας ταυτόχρονα το γέλιο. Η πλοκή δεν ξεδιπλώνεται τόσο, όσο χτίζεται κομμάτι-κομμάτι, με την αλλαγή πορείας της σε κάποια σημεία να γίνεται αισθητή. Όχι άλλα spoilers όμως.

 

Vakoulas1

Αλέξανδρος Βάκουλας

Είδα την ταινία Μικρά Αγγλία του Παντελή Βούλγαρη. Από την πρώτη εικόνα της ταινίας -μανιασμένη θάλασσα να ξεσπά με συνοδεία ενός μοιρολογιού- ένιωσα σαν να μ’ έπνιγε θαλασσινό νερό. Το δράμα δυο αδερφών εγκλωβισμένων σε μια νησιωτική κοινωνία μιας άλλης εποχής μεταφέρεται από το μυθιστόρημα της Ιωάννας Καρυστιάνη στην οθόνη, χάρη στις καταπληκτικές ερμηνείες πρωτοεμφανιζόμενων -και όχι μόνο- ηθοποιών, με αποκορύφωμα το “θρήνο της Όρσας” (Πηνελόπη Τσιλίκα), αλλά και στη σκληρή και μουντή φωτογραφία της ταινίας, που σε ταξιδεύει σε ένα άγριο ελληνικό τοπίο. Η σκηνοθεσία αφήνει το οικογενειακό δράμα να ξεχυθεί σε κάθε γυναικεία μορφή αυτής της κοινωνίας, ντύνοντάς το με έντονο συναισθηματισμό.
Πάντως πριν μπείτε στην αίθουσα, αντί για ποπ κορν, πάρτε κανένα πακέτο χαρτομάντιλα.

Νίκη Μαυροειδή

 

Είδα το Silver Linings Playbook (“Oδηγός Aισιοδοξίας” για μας) ταινία του David O. Russell με κεντρικά πρόσωπα τους Bradley Cooper, Jennifer Lawrence και Robert De Niro. Για 2 ώρες και κάτι (122΄) εφάρμοσα το κλασσικό τρίπτυχο κουβέρτα – ζεστή σοκολάτα – ταινία. Στα του έργου, η ευγενική φυσιογνωμία των Cooper (Πατ) και Lawrence (Τίφανι), σε κερδίζει από την αρχή. Υποδύονται δυο διαταραγμένες ψυχολογικά προσωπικότητες, που είχαν κανονική ζωή, αλλά κατέρρευσαν σαν χάρτινος πύργος σε μια στιγμή. H προσπάθεια επανένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο, δακτυλοδεικτούμενοι σε κάθε τους βήμα και πράξη, χαρακτηρίζεται από έντονες συναισθηματικές εναλλαγές, ενώ δεν λείπει το χιούμορ. Η πλοκή ενδιαφέρουσα, κάνει τις δυο ώρες να κυλούν σα νερό, χωρίς να μπερδεύει. Αγάπη και έρωτας υπάρχουν ακόμα, είναι αυτό που μας θυμίζει το ρομαντικό φιλμ του David O. Russell, μέσα από ένα διαρκή διάλογο, ανάμεσα στην αντίληψη που αντιμετωπίζει τη ζωή κυνικά κι εκείνη που βλέπει ως αναπόφευκτο προορισμό το αίσιο τέλος.

 

Κώστας Παπαντωνίου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]