Την Κορίνα Δαμουλιάνου τη γνωρίσαμε πριν από σχεδόν μια 20ετία στην τηλεοπτική σειρά “Πάτερ ημών”, όταν σε πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε μπροστά στις κάμερες και υποδυόμενη την κόρη του Κώστα Καρρά “κατέκτησε” το κοινό με τη χάρη και τη γλυκύτητά της. Σήμερα, σχεδόν 30 χρονών, με τις εμπειρίες και τις ανησυχίες της είναι υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στη Β΄ περιφέρεια Αθηνών!

Η “γλυκιά Κορίνα” του “Πάτερ Ημών” μεγάλωσε και “κόλλησε” το μικρόβιο της πολιτικής. Πρώτα ως υποψήφια και επιτυχούσα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014, όταν εξελέγη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Κάρναβου στην Καλλιθέα. Σήμερα είναι Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, παράλληλα όμως επιχειρεί το παραπάνω βήμα.

damoulianou 1

Οι λόγοι της ενασχόλησής της με την πολιτική, όπως εξηγεί η ίδια, είναι οι αυτονόητοι: “Ασχολούμαι με τα κοινά από μικρό παιδί, είναι κάτι που αγαπάω πολύ, γιατί το να προσφέρεις είναι χαρά. Για πολλά χρόνια συμμετείχα με όλες μου τις δυνάμεις σε πολλά κοινωφελή σωματεία”, μας λέει η Κορίνα, ενώ ήδη από το 2011, όπως μας μαρτυρά, συνεισφέρει με τη δράση της στο Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς, μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Καλλιθέας, Δ. Κάρναβου.

Σήμερα είναι πρόεδρος της επιτροπής των δημοτικών σχολείων στο Δήμο, μια θέση που, όπως λέει “με γεμίζει με πολλή μεγάλη ικανοποίηση, αφού μαζί με όλους τους ανθρώπους του Δήμου αλλά και με τη σχολική κοινότητα, δίνουμε καθημερινές μάχες για να κάνουμε τα σχολεία καλύτερα”.

damoulianou 3Το προφίλ της, ως νεαρή σε ηλικία, καθώς και ως “ταυτισμένη” με την τηλεόραση και την ηθοποιία, ενδεχομένως να δημιουργεί αμφιβολίες για το αν έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της πολιτικής διαδικασίας. Η ίδια πάντως είναι ξεκάθαρη: “Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μια πολίτης με ευαισθησίες. Αυτή την ευαισθησία θέλω να καταθέσω στη Βουλή και να περάσω το μήνυμα ότι η ενασχόληση με την πολιτική μπορεί να είναι πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, τα οποία μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας”. Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά των νέων ανθρώπων και τη συμβατότητά τους με την ενασχόληση με τα κοινά, εκφράζει το παράπονό της: “Η χώρα μας δυστυχώς δεν δίνει πολλές ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας αν εμείς απέχουμε και τα βλέπουμε όλα από απόσταση. Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε όλοι παρόντες σε αυτά που γίνονται. Πρέπει να αξιοποιούμε σωστά κάθε ευκαιρία που μας δίνεται”.

Αυτό θεωρεί και η ίδια πως είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Ως νέος άνθρωπος αντιλαμβάνεται τα προβλήματα της ανεργίας των νέων και της έλλειψης ευκαιριών να αισθανθούν χρήσιμοι, της αίσθησης πως πρόκειται για μια χαμένη γενιά. “Η νέα γενιά είναι μια γενιά μορφωμένη με δυνατότητες, όρεξη για δουλειά και όνειρα. Είναι κρίμα ένα τέτοιο δυναμικό να μην μπορεί να αξιοποιηθεί από τη χώρα μας”.

damoulianou 2

Ασχολείται επαγγελματικά με την ηθοποιία και τη σκηνοθεσία κι έτσι έχει τη δυνατότητα να βλέπει “από μέσα” τα προβλήματα του χώρου του πολιτισμού. Η ίδια πιστεύει πως ο πολιτισμός θα μπορούσε να είναι “η μεγαλύτερη ‘εξαγωγική βιομηχανία’ για τη χώρα μας. Κάνουμε υπέροχα πράγματα στη μουσική, στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στις εικαστικές τέχνες. Έχουμε μια τεράστια παράδοση και ιστορία. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ανοίξουμε τα σύνορα της ελληνικής πολιτιστικής παραγωγής στον έξω κόσμο. Αυτό όμως απαιτεί σχέδιο και φυσικά επιμονή”. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που επιδιώκει και η ίδια και στο οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει ως υποψήφια βουλευτής.

Οι εμπειρίες της όμως δεν περιορίζονται εκεί, αφού τα κοινωνικά ζητήματα και οι παραστάσεις της από την ενασχόληση με τα κοινά του Δήμου Καλλιθέας είναι ό,τι έχει επηρεάσει ως τώρα τις προτεραιότητες τις οποίες θα θέσει, σε περίπτωση που κερδίσει μια θέση στην επόμενη Βουλή: “Θα συνεχίσω να προσπαθώ για τα σχολεία, για τα σωματεία που όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα υποστηρίζω με τη συμμετοχή μου αλλά και γενικότερα να βοηθάω όπου μπορώ. Θέλω να δυναμώσει η φωνή των συλλόγων στους οποίους μετέχω αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης γιατί θεωρώ ότι τα σχολεία πρέπει να γίνουν φυτώρια πολιτισμού, αθλητισμού, δημιουργικής απασχόλησης”.

Αναφορικά με την οικονομία, το “καυτό” ζήτημα των τελευταίων -κυρίως- χρόνων και αυτό που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σχεδόν κατευθείαν η νέα κυβέρνηση, έχει την πεποίθηση πως η όποια λύση της βρίσκεται μέσα στην Ευρώπη, “όχι όμως απαραίτητα σε αυτή την Ευρώπη που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής, την Ευρώπη των αριθμών. Υπάρχει και η Ευρώπη του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη, απλά πρέπει να παλέψουμε και εμείς για να κάνουμε αυτό το χώρο καλύτερο. Η λύση στο πρόβλημα είναι να παραμείνουμε στον ευρωπαϊκό οικονομικό χώρο και γι΄ αυτό παλεύει η Νέα Δημοκρατία”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]