Το «Κορώνα-Γράμματα» αναβιώνει! Ξεκίνησε ως μπλογκ, έσβησε για ένα διάστημα και τώρα επανέρχεται ως εβδομαδιαία στήλη στο 3pointmagazine.gr. Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: δύο κοπέλες, διαφορετικές μεταξύ τους, εκθέτουν η καθεμία την άποψή της για ένα κοινό ζήτημα.

Το κάθε θέμα έχει δύο, τουλάχιστον, όψεις. Η ζωή δεν είναι μονόπλευρη. Ούτε οι άνθρωποι είναι μονοδιάστατοι. Και η ομορφιά προκύπτει από τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις. Πάνω ακριβώς σε αυτή την αλήθεια βασίζεται η δική μας στήλη. Σας παρουσιάζουμε τις διαφορετικές πλευρές και σας αφήνουμε να κρίνετε τα πράγματα, ίσως, λίγο πιο ολοκληρωμένα.
Ελπίζουμε να απολαύσετε την εβδομαδιαία μας συνάντηση σε αυτή τη γωνιά του κυβερνοχώρου. Το ραντεβού μας θα είναι κάθε Σάββατο. Ας κόψουμε, λοιπόν, την κορδέλα για αυτή την καινούρια στήλη του 3pointmagazine.grκαι ας αφήσουμε το ταξίδι να ξεκινήσει!

Μαρία Δελαγραμμάτικα

….

Κρατάς στα χέρια σου ένα νόμισμα. Το πετάς στον αέρα και περιμένεις να προσγειωθεί στο χέρι σου με μια από τις δυό του όψεις: κορώνα ή γράμματα. Όμως, όσο το νόμισμα βρίσκεται στον αέρα, πριν αφήσεις την τύχη να καθορίσει το αποτέλεσμα, εσύ μέσα σου έχεις πάρει την απόφαση, έχεις διαλέξει ποια από τις δυο πλευρές θέλεις…
….

Όλη μας τη ζωή κάτι περιμένουμε… Από τους άλλους, από τους φίλους, από τον εαυτό μας…
Αυτό σκεφτόμουν χθες… Το μόνο που δεν περίμενα –για το άμεσο μέλλον- ήταν να ξαναζωντανέψει το «Κορώνα-Γράμματα».
Τι είναι το «Κορώνα-Γράμματα»; Η στήλη μας στο 3pointmagazine.gr, ένας τόπος συνάντησης δύο παράλληλων στοχασμών. Ξεκινήσε σαν ιδέα στα τέλη 2010 στο blogspot από δύο συμφοιτήτριες, οι οποίες λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν.

Αλλά καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, Μαρία και Μίνα ξαναγράφουν στα… gr!
Σκοπός μας; Να φωτίζουμε και τις δύο όψεις του νομίσματος, απέναντι σε ό,τι μας απασχολεί. Τα θέματά μας θα κινούνται γύρω από την επικαιρότητα, την κοινωνία, τα καλλιτεχνικά και γενικά ό,τι μας κάνει «κλικ»!

Σε μια εποχή συνολικών εκπτώσεων, ο πηγαίος δημοσιογραφικός λόγος ατροφεί, ενώ στο διαδίκτυο κυριαρχεί η προχειρότητα, το c-l-opy-paste και όλα αυτά τα καλά! Στο 3pointmagazine.gr αποδεικνύουμε ότι εμείς οι νέοι αν το θέλουμε μπορούμε να αντισταθούμε στα «κακώς κείμενα» της σφαίρας του δημοσιογραφικού e-λόγου.

Με χαρά, λοιπόν, καλωσορίζουμε τη συνεργασία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσουμε, κάνοντας αυτό που αγαπάμε! Ελπίζουμε το ίδιο και εσείς!

Μίνα Κωστοπούλου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]