Η Κατερίνα Ηλιάδη, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, μίλησε σήμερα στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο 105.5» τονίζοντας τις βαριές ευθύνες της εκκλησιαστικής ηγεσίας της Κύπρου, που αντί να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιερέα, τον «χάιδεψε» στέλνοντας τον να ιερουργεί σε μοναστήρι.

Εξοργισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Κύπρο μετά τον θάνατο της 29χρονης Ελένης Φραντζή, που υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα ανάδοχο πατέρα της. Η Κατερίνα Ηλιάδη, δημοσιογράφος της εφημερίδας Πολίτης, μίλησε σήμερα στο «Στο Κόκκινο 105.5», στην εκπομπή της Ευγενίας Λουπάκη, τονίζοντας τις βαριές ευθύνες της εκκλησιαστικής ηγεσίας της Κύπρου, που αντί να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ιερέα, τον «χάιδεψε» στέλνοντας τον να ιερουργεί σε μοναστήρι.

«Διέρρευσαν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της σχετικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου», είπε η κα Ηλιάδη, κι έγιναν ρεζίλι όλοι οι ιεράρχες, διότι η στάση τους ήταν να μην ταλαιπωρηθεί άλλο ο καημένος ο ιερέας!

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δήλωσε στο ΡΙΚ ότι έπρεπε να έχει καθαιρεθεί, αλλά η δική του άποψη μειοψήφησε. Η ουσία είναι ότι η Εκκλησία στην Κύπρο κουκουλώνει τα πράγματα επειδή έχει μεγάλη οικονομική δύναμη. Έχουν γίνει και στο παρελθόν καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά θάφτηκαν. Τώρα γίνεται χαμός γιατί το κορίτσι βρέθηκε νεκρό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ οι καταγγελίες του κοριτσιού πιστοποιήθηκαν, ο ιερέας οδηγήθηκε σε δίκη και καταδικάστηκε σε τρίχρονη αργία, η Εκκλησία τον επανέφερε με μόνη ποινή να απέχει από την εξομολόγηση!

Η Κατερίνα Ηλιάδη επεσήμανε επίσης την έλλειψη δομών προστασίας για ευπαθείς ομάδες καθώς και την καθυστέρηση συνολικά σε αυτά τα ζητήματα της κυπριακής κοινωνίας. «Αύριο έρχεται στη Βουλή το θέμα των αμβλώσεων, που ακόμα αποτελούν ποινικό αδίκημα στην Κύπρο και δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα αποποινικοποιηθούν».

Τέλος, επεσήμανε την απόλυτη σιωπή του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, γύρω από το τραγικό αυτό θέμα που επί τρεις ημέρες μονοπωλεί την επικαιρότητα στο νησί.

Το ηχητικό της εκπομπής

Το είδαμε πρώτα εδώ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]