Φωτορεπορτάζ από την Κω, της Ειρήνης Φουσέκη

Ένα σκαλοπάτι ή ένα πεζούλι υπό σκιά μοιάζουν με όαση για τους πρόσφυγες που καταφέρνουν να φτάσουν στην Κω ή παραμένουν εγκλωβισμένοι σε αυτή. Άπαντες περιμένουν να επιβιβαστούν στο επόμενο φέριμποτ που θα τους πάει Πειραιά, ώστε να συνεχίσουν την προσπάθειά τους να φτάσουν στη χώρα της επιλογής τους.

Εικόνες με ανθρώπους συγκεντρωμένους σε πλήθη και με χέρια παρατεταμένα που ζητούν βοήθεια κυριαρχούν στο νησί. Ανάμεσά τους βρίσκονται πολλά παιδιά. Ορισμένα αποσπώνται από τα πλήθη και τρέχουν από ΄δω και από εκεί. Κάποια κλαίνε, άλλα κοιμούνται εξαντλημένα.

Στα πρόσωπα των προσφύγων διακρίνεις την απελπισία, τον πόνο, αλλά και την οργή. Πολλών το βλέμμα χάνεται στον ορίζοντα. Ευελπιστούν ίσως, ότι από κάπου θα ‘ρθει η πολύτιμη βοήθεια που ο καθένας μας θα χρειαζόταν σε μία τόσο δύσκολη στιγμή.

Η Οδύσσεια των προσφύγων δεν τελειώνει στην Κω. Από την ώρα που οι πολεμικές συρράξεις έφτασαν στις αυλές των σπιτιών τους μέχρι να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό έχουν πολλές ακόμη δοκιμασίες μπροστά τους, που θα μπορούσαν να είναι πολύ λιγότερες, αν υπήρχε η πολιτική βούληση από την Ευρώπη.

Κως4

Κως12

Κως5

Κως8

Κως9

Κως1

Κως2

 

Κως6

Κως7

Κως15

Κως16

Κως14

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]