Ίσως έχετε διακρίνει κι εσείς μια σχετικά ανησυχητική εμμονή των συντακτών και συνεργατών του 3point magazine με τις μπύρες – από την άλλη, μπορεί να είναι και ιδέα μας. Σε κάθε περίπτωση, επειδή είναι υπεύθυνα παιδιά και έχουν πολλά ενδιαφέροντα, αυτή την εβδομάδα φρόντισαν κάπου μεταξύ της πρώτης, χαλαρής μπύρας και του hangover να δουν δύο πολυσυζητημένες ταινίες αλλά και μία ενδιαφέρουσα έκθεση. Μην ξεχνάτε να στέλνετε τις δικές σας προτάσεις για το “Πήγα – Είδα – Άκουσα” στο info@3pointmagazine.gr!

Πήγα στο Barley Cargo (Κολοκοτρώνη 6) στο κέντρο. Μία μπυραρία διαφορετική από τις άλλες, τόσο λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ πιο «χύμα», όσο και λόγω τιμών. Ξύλινοι πάγκοι, καφάσια που με ένα μαξιλάρι γίνονται καθίσματα και τραπέζια – βαρέλια γεμίζουν κι αδειάζουν συνεχώς (καλύτερα να αποφύγετε το Σάββατο!). Η ποικιλία από μπύρες είναι μεγάλη, από την πιο απλή μέχρι μοναστηριακές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να πάρεις όποια από αυτές θες και για το σπίτι, σε αισθητά χαμηλότερη τιμή. Μεγάλο συν οι χαμηλές τιμές στα συνοδευτικά που κυμαίνονται από 2 Ευρώ για τις τηγανιτές πατάτες, μέχρι 6 Ευρώ για την ποικιλία λουκάνικων.

Είδα το “Επιχείρηση: ARGO”. Βασισμένο στην αληθινή ιστορία της προσπάθειας της CIA να απελευθερώσει τους 6 υπαλλήλους που κατάφεραν να διαφύγουν από την αμερικανική πρεσβεία της Τεχεράνης όταν καταλήφθηκε από Ιρανούς τον Νοέμβριο του 1979, η ταινία σε κρατάει καθηλωμένο από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Εξαιρετική η σκηνοθεσία του Μπεν Άφλεκ, χωρίς καμία προσπάθεια για εκβίαση συναισθημάτων, παρά την αμερικανική – όπως και να το κάνουμε – προσέγγισή της. Όσοι δεν γνωρίζουν την εξέλιξη της ιστορίας θα δουν το κρίσιμο μέρος της στην άκρη του καθίσματός τους!

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Είδα το “Django Unchained”, την καινούρια ταινία του Tarantino, την οποία την προτείνω για σινεμά. Μην περιμένετε να την κατεβάσετε και να την δείτε σπίτι, κρίμα είναι. Έχει υπόθεση (added bonus για κάθε ταινία), εξαιρετικό male bonding στο πρώτο μέρος, αξιοπρεπέστατη απεικόνηση της σκλαβιάς των μαύρων, χωρίς φτηνούς εντυπωσιασμούς, αφήνοντας έτσι τροφή για σκέψη σε όσους είναι λίγο μπερδεμένοι ως προς τη θέση τους σχετικά με τις φυλετικές διακρίσεις και, φυσικά, τρελό σπλάτερ στο τελευταίο μέρος.

Πήγα στα εγκαίνια της έκθεσης Διάλογος #3, στις παλιές αποθήκες Καμπά, στην Παλλήνη. Το θέμα της έκθεσης είναι “Το Αντικείμενο και ο Τεχνίτης” και οι τρεις καλλιτέχνες που συμμετέχουν με εγκαταστάσεις, απόφοιτοι της Σχολής Καλών Τεχνών. Αν σας ενδιαφέρει η σύγχρονη τέχνη, την προτείνω ανεπιφύλαχτα. Πάρτε κι έναν φίλο μαζί για να έχετε να την σχολιάσετε με κάποιον, βοηθάει. Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 27/1.

Πήγα (για την ακρίβεια με πήγαν, γιατί μόνη μου δεν θα το έβρισκα ποτέ, αν και το είχα ακουστά) στο Witzwort (Θουκυδίδου και Φαν Βάικ 15, στο Καλαμάκι), ένα μπαρ σε ισόγειο πολυκατοικίας που πρέπει να βρίσκεται εκεί από την δεκαετία του ’80 και το οποίο έχει ένα ζευγάρι ή Αυστριακών ή Γερμανών, που μιλούν τέλεια ελληνικά (με τον έναν είχα μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα για το πλέξιμο). Έχουν φτιάξει το αρχετυπικό μπαρ: ζεστή ατμόσφαιρα, χαμηλός φωτισμός, ξύλο, μουσική στην σωστή ένταση για να μπορείς να συζητάς με τις ώρες. Αν το βρείτε ποτέ, αξίζει.

Ιωάννα Νισσιρίου

Πήγα στο Rover Bar (Σαλαμίνος 6, Λαδάδικα) στη Θεσσαλονίκη. Αφού περάσαμε ένα απίστευτα βαρετό δίωρο, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι στο καλό βρίσκουν οι Θεσσαλονικείς στα τίγκα-στους-ξενέρωτους-φοιτητές μπαρ της περίφημης Βαλαωρίτου, κάποιος καλός άνθρωπος μας έστειλε στο Rover, όπου βρήκαμε την υγειά μας. Ακούσαμε και χορέψαμε Beastie Boys, Iggy Pop και Prodigy μεταξύ πολλών άλλων (ροκ κυρίως) επιλογών, ήπιαμε μπύρες (4 Ευρώ τα 500 ml – στην ίδια τιμή και το ποτήρι κρασί) και φύγαμε ευχαριστημένοι λίγο πριν επιβεβαιώσουμε τον πλήρη τίτλο του μαγαζιού: “The Wild Rover Hangover Bar”.

Θέμος “Απίκος” Ρίζος

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]