Λιπάσματα 2018:
Το Φεστιβάλ στη θάλασσα επανέρχεται!

Δεύτερη χρονιά η φετινή για το Φεστιβάλ στη θάλασσα που διοργανώνει με ελεύθερη είσοδο ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Δίπλα στα παλιά φουγάρα, στην εμβληματική πρώην βιομηχανική ζώνη της Δραπετσώνας έχει πλέον καθιερωθεί ένας θεσμός «για να ταξιδεύουμε μακριά τα όνειρά μας».

Μετά την ξεχωριστή περυσινή διοργάνωση, το Φεστιβάλ στη θάλασσα επανέρχεται φέτος με περισσότερα ονόματα και εκδηλώσεις, πρωτότυπες προτάσεις και μοναδικές δράσεις.

Στο παλιό εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα, αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν ως την σκηνή, ο Πολυχώρος Λιπασμάτων αναμένεται να φιλοξενήσει φέτος το καλοκαίρι χιλιάδες επισκέπτες.

Με χορούς και νότες συνεχίζουμε να ξορκίζουμε τα στοιχειά του παρελθόντος, ενός βιομηχανικού παρελθόντος, που στην εποχή του δεν έμοιαζε καθόλου “ονειρεμένο” για τους εργάτες των εργοστασίων και τους κατοίκους των περιοχών μας, που αναγκάζονταν να ζουν αγκαλιά με το θάνατο για “τα προς το ζην”. Με αγώνες ευελπιστούμε να αποδιώξουμε μακριά και τα στοιχειά του παρόντος, τις νέες εγκαταστάσεις της Oil One, της Lafarge και των ΕΛ. ΠΕ. που “μουτζουρώνουν” τα όνειρα μας και πνίγουν κάθε τόσο τον αέρα μας. Με σκληρή δουλειά είπαμε να “πιάσουμε τα πινέλα και τα χρώματα” και να δώσουμε στους πολίτες ένα πάρκο και έναν θεσμό «χειροποίητο», χειροποίητο από τους ανθρώπους του Δήμου και τους κατοίκους της πόλης μας. Από εσάς ζητάμε να δώσετε πίστη στο όνειρο και να προχωρήσουμε μαζί για μία πόλη που μας αξίζει! Κι επειδή τα όνειρα δεν έχουνε τιμή… όλες οι εκδηλώσεις στον πολυχώρο Λιπασμάτων είναι και φέτος δωρεάν!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στις 20 Ιουνίου: ξεκινάμε με τη μοναδική Συναυλία της ΝΑΤΑΣΣΑΣ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ “Όμορφο Όνειρο” σε τραγούδια των Θέμη Καραμουρατίδη και Γεράσιμου Ανδρεάτου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου:

17 Ιουνίου: Θεατρική παράσταση “…γιατί οι όμορφες θλιβερές ιστορίες είναι παγκόσμιες!!” από την ομάδα ”INDIGO” του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

23 Ιουνίου: Παιδική θεατρική παράσταση «Μικρό κόκκινο καπέλο».

24 Ιουνίου: Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη από την ομάδα των Κρητών Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

27 Ιουνίου: “Όταν οι ποιητές τραγουδούν” από την μουσική ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Νίκος Πλουμπίδης.

29 Ιουνίου: ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ – URBAN PULSE – ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΌ ΚΟΥΝΙΑ.

1 Ιουλίου: θεατρική παράσταση “Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά….πατέρα” από την ερασιτεχνική ομάδα ΑΝΑΝΤΑΝ ΜΠΑΜΠΑΝΤΑΝ.

7 Ιουλίου: Συναυλία ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΥΡΑΜΑΡΓΙΟΣ.

8 Ιουλίου: Συναυλία ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ & BOGAZ MUSIQUE «ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ». Με συμμετέχοντες τραγουδιστές τους: Κώστα Λειβαδά, Ανδριάννα Μπάμπαλη, Απόστολο Ρίζο, Σταύρο Σιόλα.

12 Ιουλίου: Παιδική θεατρική παράσταση ΤΙΚ ΤΑΚ ΝΤΟ.

14 Ιουλίου: Συναυλία CHRISTIAN RONIG «ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΛΛΙΩΣ».

18 Ιουλίου: Συναυλία ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ.

19 Ιουλίου: Συναυλία ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ.

21 Ιουλίου: Συναυλία ACTIVE MEMBER.

23 Ιουλίου: Συναυλία KULTUR SHOCK & KOZA MOSTRA.

28 Ιουλίου: Συναυλία ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΓΚΟΣ & ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ,ΦΩΝΕΣ ΑΠ’ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.

29 Ιουλίου: Μουσικοχορευτική παράσταση ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ από τους Χαΐνηδες και την ομάδα Κι όμΩς κινείται.

30 Ιουλίου: Συναυλία ΡΕΝΑ ΜΟΡΦΗ aka ΣΟΥΛΗ ΑΝΑΤΟΛΗ.

3 Αυγούστου: Συναυλία ΣΑΒΒΕΡΙΑ ΜΑΡΓΙΟΛΑ & ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΤΟΝΙΑΣ

10 Αυγούστου: Συναυλία ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ & ΜΑΡΙΝΑ ΣΑΤΤΙ

INFO:
Πολυχώρος Λιπασμάτων Δραπετσώνας
Ώρα προσέλευσης σε όλες τις εκδηλώσεις 9μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη

Πρόσβαση: από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πειραιά μετεπιβίβαση στο τρόλεϊ γραμμή 20 ή στο λεωφορείο γραμμή 859 και αποβίβαση στη Στάση «Δραπετσώνα».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]