Για ακόμα μια εβδομάδα, οι συντάκτες μας, έδειξαν πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στη ζωή τους η καλή παρέα, καθώς επισκέφθηκαν ουκ ολίγα μπαράκια και κουτούκια, αλλά και το σινεμά και η τηλεόραση. Όλες οι επιλογές μας θα μπορούσαν άνετα να ήταν και δικές σας. Το Πήγα-Είδα-Άκουσα περιμένει τις δικιές σας προτάσεις στο info@3pointmagazine.gr!

Πήγα στο Chelsea στο Παγκράτι (Αρχιμήδους 1, Πλατεία Πλαστήρα) και ανακάλυψα μία καφετέρια-μπαρ που άνετα μπορείς να την κάνεις στέκι σου. Η μέρα είναι ηλιόλουστη και έχεις όρεξη να πιείς τον καφέ σου, ενώ σε «χτυπάνε» οι ακτίνες του ήλιου; Τα τραπεζάκια που βγάζει στο πεζοδρόμιο το Chelsea είναι «ότι πρέπει». Έξω βρέχει κι εσύ θες να βρεις «καταφύγιο», ώστε να πιείς την μπύρα σου; To Chelsea σε περιμένει και μαζί του βρίσκονται οι Bob Dylan, Tom Waits, Jimi Hendrix κ.α, οι οποίοι δεν σου κρατάνε μόνο παρέα με την φωνή τους, αλλά σε «χαζεύουν» (ή τους χαζεύεις, όπως το παίρνει ο καθένας) ενώ παράλληλα διακοσμούν τον χώρο. Το Chelsea μπορεί να μετράει μόνο λίγους μήνες ζωής, ωστόσο φαίνεται ότι θα μας κρατάει παρέα για καιρό ακόμα, καθώς αν πας… κολλάς!

 

chelsea

Κώστας Σωτηρόπουλος

Είδα το πρώτο διπλό επεισόδιο της σειράς Girls που προβάλλεται τώρα στην Αμερική. Η σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια Lena Dunham δίνει ακριβώς ό,τι λατρέψαμε και στις προηγούμενες σεζόν: έξυπνους διαλόγους, πρωταγωνιστές που ταυτίζεσαι και δεν ταυτίζεσαι αλλά στο τέλος αγαπάς και έξυπνο σενάριο βασισμένο στην ζωή των 20 something νέων. Όσοι δεν έχετε δει την σειρά, αρχίστε την τώρα. Είναι ίσως από τις πιο έξυπνες σειρές που καταφέρνει να χαρτογραφήσει την νέα γενιά-που ζει άφραγκη, που δεν τα πάει καλά με τους γονείς, που έχει ψυχωτικά σύνδρομα και προβλήματα στις σχέσεις με τους ανθρώπους, με ένα χιουμοριστικό, αλλά κυρίως ρεαλιστικό τρόπο. Προσοχή δεν έχει καμία σχέση με το Sex And The City και μην μπερδεύεστε από το όνομα. Eίναι και για άντρες. 

Κατερίνα Καραβία

Πήγα στο Blue Bar (Μεσολογγίου 8, Χαλάνδρι) κοντά στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου. Ένα κλασικό ροκ στέκι στα βόρεια προάστια της πόλης, όπου μπορείς να πιεις είτε τον καφέ σου είτε τη μπύρα σου πάντα με ροκ διάθεση. Ίσως από τα λίγα ροκ στέκια στις βόρειες γειτονιές, μαζεύει φίλους της ροκ μουσικής απ ‘όλα τα γύρω προάστια. Ποιο άλλο χρώμα θα μπορούσε να κυριαρχεί στο χώρο πέρα από το έντονο μπλε που το προδίδει άλλωστε και το όνομά του. Ένας ευχάριστος και ζεστός χώρος, όπου μπορείς να απολαύσεις ποτό και μπύρα σε πολύ καλές τιμές, αν λάβουμε υπόψη και τις απλησίαστες πολλές φορές τιμές που συνηθίζονται στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Μεγάλο συν για τους μουσικόφιλους που αγαπούν τη ροκ αλλά και την ποικιλία, τα αγαπημένα τραγούδια που παίζει από την κλασική μέχρι την indie rock μουσική σκηνή, χωρίς βέβαια να αποκλείονται και οι πιο blues και jazzy ήχοι.

blue

Μελίνα Βελιμέζη

Πήγα στο “Κελάρι του Γάτου” (Μηχαήλ Καραολή 67 – 69, Καισαριανή) και παρότι βράδυ Δευτέρας, το υπόγειο κουτούκι γέμισε ασφυκτικά. Η “ζεστή” διακόσμηση με άδεια βαρέλια κρασιού σε όλο τον χώρο, πόστερς και φωτογραφίες από παλιές ελληνικές ταινίες, τα πεντανόστιμα και φθηνά φαγητά και κρασιά (τυροκροκέτες και πανσετάκια αποτελούν τη σπεσιαλιτέ) και η ζωντανή μουσική έως αργά το βράδυ, δημιουργούν την τέλεια ατμόσφαιρα. Ιδανικό για μεγάλες παρέες, που έχουν σκοπό “να το κάψουν”.

 

kelari_gatou

Σοφιάννα Μπονοβόλια

Είδα την ταινία ο “Λύκος της Wall Street” του Μάρτιν Σκορτσέζε, με πρωταγωνιστή τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Αν σας αρέσουν οι ταινίες με καταχρήσεις κάθε είδους (ναρκωτικά, σεξ, αλκοόλ) τότε τρέξτε να τη δείτε γιατί επί 180′ (ναι είναι τρεις ώρες ακριβώς η ταινία) δεν θα δείτε τίποτα άλλο πέρα από ξέφρενα πάρτι και αλόγιστες σπατάλες.

Η ταινία περιγράφει την ακμή και την παρακμή ενός χρηματιστή, του Τζόρνταν Μπέλφορντ. Μας δείχνει πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί από την κορυφή στο απόλυτο μηδέν όταν υπερεκτιμήσει τις δυνάμεις του και πιστέψει ότι ούτε ο νόμος δεν είναι ικανός να τον αγγίξει. Ο Ντι Κάπριο κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του, οπότε αυτός θα μπορούσε να είναι ακόμα ένας λόγος για να δει κάποιος την ταινία.


Κώστας Χατσιανίδης

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]