Μήνυση σε κάτοικο της Δυτικής Σάμου, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», για το βίαιο θάνατο της φώκιας, η οποία εκβράστηκε σε ακτή του Μαραθοκάμπου, στις 24 Μάιου 2017 .

Την είδηση έκανε γνωστή, η διευθύντρια Έρευνας στο Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος», κ. Αναστασία Μήλιου, συνομιλώντας με την δημοσιογράφο, Σταματία Ράπτη ,στο Ράδιο Αρμονία.

Η ίδια ανέφερε ότι τα στόματα άνοιξαν και οτι περιμένει πλέον τις ενέργειες της δικαιοσύνης.

“Δώδεκα ήταν τα  σκάγια από την κυνηγετική καραμπίνα·. Κάποια είχαν φτάσει μέχρι τη σπονδυλική στήλη της. Και ένα βαθύ τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα ψαροντούφεκο, της είχε σκίσει τη δεξιά πλευρά της ράχης, μέχρι το στομάχι.

Ο δράστης τη βρήκε ξαπλωμένη σε ακτή της Σάμου και τη σκότωσε.

Η φορά που είχαν τα σκάγια δείχνουν ότι εκείνη προσπάθησε να του ξεφύγει, πέφτοντας στη θάλασσα. Δεν μπόρεσε’, δήλωνε η A. Μήλιου στη Καθημερινή.

 

*Αλιευμένο από το Samos24

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]