Ο Αύγουστος σε λίγες μονάχα μέρες, θα αρχίσει να κάνει δειλά – δειλά την εμφάνιση του και η κυρίαρχη σκέψη στο μυαλό των περισσοτέρων από εμάς είναι η ανάγκη για κάποιες μέρες ξεκούρασης και φυγής από τη ρουτίνα και την αποπνικτική ζέστη της Αθήνας. Το 3pointmagazine.gr παρουσιάζει 4 ιδανικά μέρη για τις καλοκαιρινές αποδράσεις. Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει αλλά ποτέ δεν είναι αργά για διακοπές!

Χόρτο – Νομός Μαγνησίας 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Αν και ο Βόλος φημίζεται κατεξοχήν ως χειμερινός προορισμός, το γραφικό χωριουδάκι  Χόρτο,  47 χιλιόμετρα μόλις από την εν λόγω περιοχή,  μεταμορφώνεται στην ιδανική επιλογή για μια καλοκαιρινή απόδραση.  Πνιγμένο μέσα στους Ελαιώνες και κατάφυτο σε όλο το μήκος τους με πυκνή βλάστηση που σχεδόν ακουμπάει τα νερά των πεντακάθαρων αμμουδένιων παραλιών, που το περιτριγυρίζουν.

Το μοντέρνο συνδυάζεται με το παλιό, καθώς τα σπιτάκια είναι χτισμένα το ένα δίπλα από το άλλο και διατηρούν  μέχρι και σήμερα αναλλοίωτο τον πηλιορήτικο χαρακτήρα τους. Οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα φιλόξενοι και φιλικοί, κάτι που εντείνει ακόμα παραπάνω την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα μικρό χωριουδάκι σε μία δεκαετία παλιότερη από τη σημερινή.  Αν και η περιοχή είναι αρκετά τουριστική, δεν παύει να αποτελεί ένα κατάλληλο μέρος για μερικές μέρες ξεκούρασης και ηρεμίας, μακριά από τη βαβούρα της πόλης.

Στο χωριό, ξεχωρίζουν τα παλιά αρχοντικά του, που διατηρούνται μέχρι και σήμερα, καθώς αρκετά από αυτά έχουν μετατραπεί και σε μουσεία.

Δονούσα – Κυκλάδες 

donousa2

Το μικρό νησάκι των Νοτιοανατολικών Κυκλάδων, αποτελεί ένα καλά κρυμμένο και κάπως απομονωμένο θησαυρό στο Αιγαίο Πέλαγος.  Με έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα και λίγους μόνιμους κατοίκους, η Δονούσα φαίνεται να ζωντανεύει κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Τα παραδοσιακά κάτασπρα σπιτάκια, που συναντά κάνεις σε όλες τις Κυκλάδες δεν θα μπορούσαν να λείπουν και σε συνδυασμό με τα μπλε και  καταπράσινα παραθύρια τους, δίνουν χρώμα σε ολόκληρο το νησί καθώς απλώνονται αμφιθεατρικά με έναν πολύ όμορφο και γεωμετρικό τρόπο.

Το τοπίο συμπληρώνεται ιδανικά με την αμμουδένια παραλία αλλά και το λόφο, που στην κορφή του, μπορεί να συναντήσει κάνεις ένα ασβεστωμένο μικρό παρεκκλήσι. Στο  λόφο η φυσική ομορφιά συμπληρώνει την τεχνική, καθώς αιωνόβιοι φοίνικες στέκουν επιβλητικά δίπλα από την εκκλησία.

Μια βαρκούλα ονόματι “λάντσα” μεταφέρει τους επισκέπτες του νησιού σε πιο απομονωμένες παραλίες, με κρυσταλλένια νερά και ηρεμία που δύσκολα συναντά κανείς πια σε ένα κυκλαδίτικο νησί.

Φοινικούντα – Μεσσηνία 

foinikouda

Ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, στο νοτιοδυτικό άκρο της Μεσσηνία που ωστόσο, διατηρεί ακόμα αναλλοίωτο το χαρακτήρα του παρά την όποια τουριστική και εμπορική δραστηριότητα.  Η Φοινικούντα είναι φημισμένη για τις πεντακάθαρες παραλίες της, οι οποίες μάλιστα σχεδόν κάθε χρόνο βραβεύονται με την Ευρωπαϊκή Μπλε Σημαία. Η παραλία του Ανεμόμυλου καθώς και η παραλία Λάμπες είναι οι πιο διάσημες.  Αν είστε λάτρεις  της θάλασσας λοιπόν, τότε σίγουρα δεν θα απογοητευτείτε.

Το χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά και παραθαλάσσια, με αποτέλεσμα η θέα να είναι εξαιρετική από κάθε μικρή γωνίτσα του.

Η ευρύτερη περιοχή επίσης είναι μεγάλου αρχαιολογικού , αλλά και ιστορικού ενδιαφέροντος καθώς κοσμείται από μέρη όπως το κάστρο της Μεθώνης ή το παλάτι του Νέστορα στην πόλη της Πύλου.

Πολλά μέρη της παραμένουν μέχρι και σήμερα απομονωμένα και ανεξερεύνητα, προσφέροντας ένα παραπάνω ερέθισμα στον επισκέπτη ώστε να εξερευνήσει κάθε μονοπάτι της.

Καστανίτσα – Νομός Αρκαδίας 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ισως ο πιο όμορφος και αναμφίβολα ένα από τους πιο γραφικούς διατηρητέους οικισμούς της Πελλοπονήσοου, καθώς  η Καστανίτσα  είναι ένα από τα αρχαιότερα υπάρχοντα ορεινά Κυνουριακά χωριά του Πάρνωνα.

Πετρόσπιτα ασπρισμένα και καλοδιατηρημένα με γκρίζες σκεπές, που θυμίζουν κάτι από τα αρχοντικά του παρελθόντος, πιο απλά όμως και ακόμα πιο όμορφα,   περιτριγυρισμένα από καταπράσινα μονοπάτια και απομονωμένα σοκάκια δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι ξεχασμένος στο χρόνο κάπου στο Αιγαίο, σε ένα Κυκλαδίτικο νησί.

Στο υψηλότερο μέρος του οικισμού θα συναντήσει κανείς τα συντρίμμια του Πύργου του Καψάμπελη, ο οποίος λύγισε στο χρόνο αλλά και στις πάμπολλες επιδρομές. Η θέα από εκεί όμως είναι υπέροχη, 250 σπίτια μαζί με μια φύση που οργιάζει απλώνονται μπροστά στα μάτια σου καθώς το βλέμμα φτάνει μέχρι και το γαλάζιο χρώμα της θάλασσας.

Κτισμένη πάνω σε ένα λόφο και ανάμεσα σε δύο ρεματιές, η Καστανίτσα μεταμορφώνεται στο ιδανικό μέρος για τους λάτρεις του περπατήματος καθώς κάθε δρομάκι, πνιγμένο στα δέντρα κρύβει και από κάτι διαφορετικό. Ευτυχώς, το ανθρώπινο άγγιγμα δεν έχει αφήσει το παραμικρό σημάδι ασχήμιας.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]