Καθώς διανύουμε ίσως τον πιο καυτό αλλά και τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, μία απόδραση έστω και μέσω της οθόνης του υπολογιστή μας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Το τελευταίο εκ των τεσσάρων αφιερωμάτων του 3pointmagazine.gr σε ιδανικούς καλοκαιρινούς προορισμούς ταξιδεύει από βουνό σε παραλία και από στεριά σε θάλασσα και μας ξεναγεί σε τέσσερα μέρη που σίγουρα αξίζει να επισκεφθούμε αν δεν έχουμε ήδη σπαταλήσει την καλοκαιρινή μας άδεια.

Μυλοπόταμος – Κύθηρα

Στα δυτικά του νησιού και σε 200 μέτρα υψόμετρο θα βρεθείτε σε ένα παραδοσιακό και λίγο ορεινό χωριουδάκι, που σε αποπλανεί και φαντάζεσαι ότι βρίσκεσαι μακριά από κάποια παραλία. Την πλατεία του χωριού κοσμεί ένας τεράστιος πλάτανος, ο οποίος φαίνεται να στέκει αγέραστος στο χρόνο και προσφέρει τη σκιά αλλά και τη δροσιά του στους περαστικούς.

 area37

Λίγα μέτρα από την πλατεία ξεκινάει ένα μονοπάτι με άγρια βλάστηση, το οποίο οδηγεί ίσως στο καλύτερο μέρος του χωριού, τον καταρράκτη της Φόνισσας. Ο θρύλος λέει ότι εκεί χρόνια πριν, μαλώνανε δύο γυναίκες και η μία έσπρωξε την άλλη στο γκρεμό, εξ’ ου και η ονομασία. Στη βάση του καταρράκτη βρίσκεται μία λιμνούλα με παγωμένο νερό και οι λιβελούλες που πετούν τριγύρω προσδίδουν μαγεία παραμυθιού στο χώρο.

 Καρυά –  Λευκάδα

Συνειρμικά από το Μυλοπόταμο στα Κύθηρα μεταφερόμαστε στην πανέμορφη Λευκάδα και το χωριουδάκι της Καρυάς.

Παραδοσιακό και γραφικό με όλη την έννοια της σημασίας. Η πλατεία του κοσμείται από τεράστια πλατάνια αλλά και μικρές ταβερνούλες με διάχυτα τα τραπεζάκια και τις καρέκλες τους κατά όλο το μήκος της πλατείας. Οι ομοιότητες με τον Μυλοπόταμο είναι αρκετές, βλέπετε.

Χτισμένο σε ύψωμα, τα χιλιάδες πέτρινα καλοδιατηρημένα σπίτια με τις καταπράσινες αυλές αλλά και τα λιθόστρωτα μονοπάτια του, είναι η καλύτερη εξόρμηση για ένα ήσυχο νυχτερινό βράδυ.

leukada

Χτισμένο σε υψόμετρο παραπάνω από 500 μέτρα, κάτω από το χωριό απλώνεται ένα λιβάδι με αρκετές καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Κάθε χρόνο η παράδοση συναντάει το παρόν καθώς στην πλατεία του χωριού γίνεται αναπαράσταση του παραδοσιακού Λευκαδίτικου γάμου. Έθιμο που κρατάει σχεδόν παραπάνω από αιώνα.

Μεθώνη – Μεσσηνία

Από δύο νησιά μεταφερόμαστε στη στεριά και πιο συγκεκριμένα στην παραθαλάσσια κωμόπολη, Μεθώνη της Μεσσηνίας.

Το κάστρο της στέκει επιβλητικό και προσδίδει ένα πιο ρομαντικό χαρακτήρα στην πόλη ενώ αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά οχυρωματικά σύνολα του ελληνικού χώρου. Το φυσικό λιμάνι που δημιουργείται γύρω από το κάστρο είναι τεράστιας φυσικής ομορφιάς και ανά τους αιώνες υπήρξε πολύ γεωπολιτικός αλλά και οικονομικός κόμβος. Οι παραλίες γεμάτες βότσαλα και με θέα το κάστρο σίγουρα μπορούν να μετατρέψουν το μπάνιο σας σε ασυνήθιστα ρομαντικό.

Η πόλη σήμερα είναι γεμάτη με μνημεία, καθώς πολλοί και διαφορετικοί πολιτισμοί άφησαν το στίγμα τους.

methwni

Κουκουναριές – Σκιάθος

Για το τέλος του κειμένου θα γίνει μια μικρή εξαίρεση, καθώς δεν θα αναφερθούμε σε κάποιο χωριό ή κάποια κωμόπολη  αλλά σε μία παραλία στη Σκιάθο, της οποίας οι υποδομές όμως επιτρέπουν τη διαμονή στους επισκέπτες.

Γνωστή και ως “Χρυσή Άμμος” λόγω της πολύ λεπτής της άμμου, η οποία λαμπυρίζει με τις δυνατές ακτίδες του φωτός. Η άμμος της μάλιστα έχει χαρακτηριστεί και ως η πιο φυσική ολόκληρης της Μεσογείου καθώς μάλιστα και η ίδια η παραλία είναι από τις διασημότερες της Μεσογείου.

skiathos

Βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού, μόλις 11 χιλιόμετρα από το κέντρο. Το όνομα της οφείλεται στο πυκνής βλάστησης δάσος με Κουκουναρίες που πολλές φορές σχεδόν αγγίζει το κυμα.

Πίσω από το κατάφυτο δάσος το ειδυλλιακό σκηνικό συμπληρώνει ένας βιότοπος στον οποίο βρίσκουν καταφύγιο πολλά σπάνια πουλιά.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]