Ένας δάσκαλος στο Δημοτικό, μια φορά που τσακωνόμασταν για το ποδόσφαιρο, μας μάζεψε και μας είπε διάφορα, μεταξύ άλλων, και κατέληξε με τρόπο αφοριστικό: «Και αν το καλοσκεφτείτε, τι είναι το ποδόσφαιρο; Είκοσι ενήλικες με κοντά παντελονάκια που τρέχουν πίσω από μια μπάλα!». Επ` αυτού, ρωτήστε τον Τέρσιο Μαρσιάνο ντε Ρεζέντε…

Γεννημένος την παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 1921 ο Βραζιλιάνος κύριος Τέρσιο το 2008 μπήκε στο βιβλίο του Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος, εν ενεργεία παρακαλώ, ποδοσφαιριστής του κόσμου! Ο περί ου ο λόγος δεξιός μπακ (!) ξεκίνησε την καριέρα του, παίζοντας στην ομάδα του χωριού του, στην Γκοϊαντίρα Εσπόρτε Κλουμπ, το 1973 σε ηλικία μόλις… 52 ετών! Το 2008 ήταν ακόμα ενεργός παίκτης, οπότε και αναγνωρίστηκε το ρεκόρ του!

Ο κύριος Τέρσιο ακόμα είναι αγρότης και κάθε πρωί περπατάει 10 χιλιόμετρα για να φτάσει στο μικρό του κτήμα. Επίσης αρνείται κατηγορηματικά να σταματήσει να παίζει, λέγοντας πως «όσο έχω πόδια, θα παίζω!». Πρόσφατα, ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, καθώς υπέστη εξάρθρωση ωμοπλάτης, ενώ χειρουργήθηκε στον αυχένα και στην πλάτη, αλλά τον περασμένο Οκτώβριο στα 90 του δήλωσε πως θα συνεχίσει να παίζει!

Είτε λοιπόν είσαι 6, είτε 36 ή 90, όπως ο κύριος Τέρσιο, στο ποδόσφαιρο η χαρά του παιχνιδιού σε κάνει πάντα παιδί! Τι και αν αγωνίζεσαι στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ή στην αλάνα του χωριού σου; Το ποδόσφαιρο λοιπόν, δάσκαλε, δεν είναι «20 ενήλικες με κοντά παντελονάκια που τρέχουν πίσω από μια μπάλα». Είναι παιχνίδι για παιδιά που δεν μεγαλώνουν ποτέ!

*Μπορείτε να βρείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές ιστορίες στο Othersidefootball.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]