Το 2013 μπήκε με τους χειρότερους οιωνούς για την ΑΕΚ, με την τότε ήττα (1-3) στην Τρίπολη να ανοίγει με το αριστερό τη χρονιά. Μια χρονιά που έμελλε στο τέλος της να επιβεβαιώσει το ρητό πως ό,τι κάνει κανείς στην αρχή του χρόνου, θα το κάνει και για τις υπόλοιπες μέρες του έτους. Κάπως έτσι λοιπόν, η ιστορική ομάδα υποβιβάστηκε στη B` Εθνική κατηγορία, διαλύθηκε ως εταιρία και τελικά κατέληξε στη Γ` Ερασιτεχνική (πλέον), αναγκασμένη να παίζει – μεταξύ άλλων – απέναντι στην Τριγλία Ραφήνας και τον Ερμή Ζωνιανών.

Το γούρικο 14άρι
Σε αντίθεση με το… καταραμένο «13» πάντως, το 2014 βρήκε τους φίλους της ΑΕΚ να χαμογελούν και πάλι, έστω κι αν τα δύο μεγαλύτερα συλλογικά τμήματα της αγαπημένης τους ομάδας, βρίσκονται σε μικρότερη κατηγορία. Στο μπάσκετ, η ομάδα προελαύνει όντας μόνη πρώτη στην Α2 και έχοντας μοναδικό μελανό σημείο τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, στις αρχές της σεζόν. Αν μάλιστα επικρατήσει στο προσεχές ντέρμπι με το Ψυχικό, τότε η επιστροφή στην Α1 θα χαθεί μόνο με αυτοκτονία.

 

4BEE2F58D4961FB0FB1047EECF3AB28C

Στο βόλεϊ ανδρών, η ομάδα μπορεί να έχασε τον Κλαρούδα από η θέση του προπονητή, ωστόσο είναι σε θέση να διεκδικεί την είσοδο στην πρώτη πεντάδα, ενώ έχει προκριθεί και στο final 4 του Λιγκ Καπ, αποκλείοντας μάλιστα Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό! Κι όλα αυτά από μια ομάδα που μαζεύτηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και λίγο έλειψε να μη δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, για οικονομικούς λόγους. Την ίδια ώρα, σε χάντμπολ και βόλεϊ γυναικών η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για τον τίτλο, συνεχίζοντας σε υψηλό ρυθμό, όπως συνήθισε πια τους οπαδούς της, τα τελευταία χρόνια.

Βλέπει ήδη την Football League
Παρόλα αυτά, το μεγάλο στοίχημα που «καίει» τους Ενωσίτες, δεν είναι άλλο από την αγωνιστική ανάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος. Εκεί όπου φέτος βγάζει την «υποχρέωση» της Γ` Εθνικής (καθώς όπως φαίνεται δεν υπάρχει ορατός τρόπος να χάσει την άνοδο) και προετοιμάζεται ήδη για την επόμενη κατηγορία. Τη Β` που πλέον δεν θα είναι ερασιτεχνική και υπό προϋποθέσεις μπορεί να δώσει στην ομάδα ακόμα και τη δυνατότητα να διεκδικήσει τίτλο, από τους παραδοσιακούς της αντιπάλους.

 

platellas4

 

Σημαντικό στοιχείο μάλιστα, είναι ότι ο σχεδιασμός όχι μόνο έχει ξεκινήσει ήδη, αλλά βρίσκεται πέρα κι από τα μισά του δρόμου. Κι αυτό γιατί πέραν των νεαρών παικτών που φέτος κερδίζουν πόντους για τα επόμενα χρόνια (Πεταυράκης, Πλατέλλας, Τσεβάς, Γροντής, Αργυρίου), των ήδη υπαρχόντων εμπείρων που θα στηριχτεί του χρόνου η ομάδα (Κορδέρο, Ανάκογλου, Σταθάκης, Γεωργέας, Μπρέσεβιτς, Ντακόλ, Πόποβιτς), η Ένωση έχει ολοκληρώσει και τρεις μεταγραφές επιπέδου Σούπερ Λίγκας (Φαγέ, Μάνταλος, Κολοβέτσιος), όντας πολύ κοντά σε ακόμη πέντε (Σαρρής, Ανέστης, Αραβίδης, Λαμπρόπουλος, Κούρντι).

Μεγαλύτερη μεταγραφή, η… μπουλντόζα

Η σπουδαιότερη μεταγραφή όμως, δεν είναι άλλη από αυτήν που πάτησε πρώτη από όλους τους προαναφερθέντες (πλην… Γεωργέα), τα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Ο λόγος για την μπουλντόζα που πέρασε την περίφραξη και ξεκίνησε να συμμαζεύει το χώρο, το πρωί της Τρίτης 21 (σημαδιακός και συμβολικός αριθμός) Ιανουαρίου 2014, ενόψει των εργασιών για την ανέγερση του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

 

mpoulntozes-sto-gipedo-tis-aek

Σχεδόν 11 χρόνια μετά την κατεδάφιση του ιστορικού «Νίκος Γκούμας», για πρώτη φορά η αισιοδοξία που επικρατεί για το νέο σπίτι του Δικεφάλου στη φυσική του έδρα ξεχειλίζει και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η μπουλντόζα που αντίκρισαν όσοι βρέθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια το πρωί της Τρίτης (21/1), ήταν σχεδόν το ίδιο όμορφη με κάθε μεγάλο παίκτη που ονειρεύτηκαν ή ονειρεύονται να φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα…

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]

About The Author

Γεννήθηκε στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Ανάκασα. Παρόλα αυτά θεωρεί πατρίδα του τη Λευκάδα, με την οποία έχει και ιδιαίτερη σχέση, όχι μόνο καταγωγής. Απόφοιτος της δημοσιογραφικής σχολής της ΑΚΜΗΣ, ασχολήθηκε πολύ νωρίς με το αθλητικό ρεπορτάζ, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην ιστοσελίδα balla.gr και τα σημαντικότερα στο sport.gr Γράφει για το δίκιο και το άδικο και μολονότι εύκολα θα αποδεχτεί το λάθος του, σπάνια δεν θα το υποστηρίξει μέχρι τέλους. Εκτός από το αθλητικό ρεπορτάζ, έχει ασχοληθεί με το ελεύθερο, αυτό της τοπικής αυτοδίκοικησης, το τεχνικό κομμάτι της φωτοειδησιογραφίας, του μοντάζ αλλά και του livestreaming.

Related Posts