Είμαι πιστή οπαδός της ιδέας ότι η δυναμική ενός καλλιτέχνη φαίνεται επί σκηνής. Ο Μonsieur Minimal,και κατά κόσμος Χρήστος με την εμφάνιση του όχι απλά δικαίωσε τα καλά λόγια που ακούγονται τόσο καιρό για αυτόν αλλά μας ανάγκασε όλους να χορέψουμε  στους ευχάριστους ρυθμούς του νέου του δίσκου, με πινελιές από τα πιο γνωστά παλιότερα του κομμάτια.

 

Σαν καλλιτέχνη πραγματοποίησε το  ντεμπούτο του  το 2008,με το άλμπουμ “Lollipop”,οι κριτικές που δέχτηκε ήταν πολύ θετικές αλλά ακόμα πιο θετική ήταν η αποδοχή του κοινού στο δίσκο του. Ξεχώρισαν αρκετά κομμάτια από αυτόν και τα ραδιόφωνο προσέθεσαν έναν πολύ ταλαντούχο καλλιτέχνη στις  playlist τους.  Εξάλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει πραγματοποιήσει διάφορες εμφανίσεις στο εξωτερικό και ήταν το πρόσωπο που “άνοιξε” τη συναυλία του Moby στη Θεσσαλονίκη. Ας επιστρέψουμε τώρα στα περί της συναυλίας όμως…

 

Αρκετά συνεπής στο ραντεβού του,για τα ελληνικά δεδομένα,στις 12 πάρα ανεβαίνει στην σκηνή μια πολύ οικεία και προσιτή φυσιογνωμία. Η επικοινωνία του με τον αρκετό κόσμο που βρισκόταν στο  μαγαζί ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Φιλικός καθ όλη τη διάρκεια της συναυλίας απευθυνόταν στο κοινό πολύ συχνά με το φόβο μήπως δεν περνάγαμε καλά .Κάθε άλλο όμως,ο κόσμος ήταν ιδιαίτερα ζεστός και φαινόταν να απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο. Η θετική αύρα που απέπνεε δεν μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους.

 

Στο Kookoo βρέθηκε για να παρουσιάσει το νέο του E.P με τίτλο “Digital Love” ,το οποίο αποτελεί προάγγελος του νέου του αγγλόφωνου και τρίτου κατά σειρά δίσκου. Τα νέα του  κομμάτια αν και άγνωστα στα δικά μου αυτιά,σε συνδυασμό με τη γλυκιά φωνή με ταξίδεψαν και μου χάρισαν ένα νοσταλγικό χαμόγελο το οποίο δεν έλεγε να φύγει μέχρι το τέλος του live. Άλλοτε με τη συνοδεία της μπάντας του και σε πιο ποπ ρυθμούς και άλλοτε με τη συνοδεία ενός λάπτοπ κινούμενος σε πιο ηλεκτρονικούς ρυθμούς o Monsieur Minimal εναλλασσόταν υπέροχα στα δύο είδη εμπλέκοντας τα με το δικό του τρόπο.

Από τη πολύ γνωστή και καλοκαιρινή “Πάστα Φλόρα”,το “Lollipop” αλλά και νέα δείγματα της δουλειά τους όπως το “Bitter” και το κάπως πιο ηλεκτρονικό “Infinity” κατάφερε να κερδίσει το χειροκρότημα και το ενδιαφέρον στα ύψη. Μελωδίες γλυκές και νοσταλγικές αλλά και ήχοι ξεσηκωτικοί με ελληνικό αλλά και αγγλικό στίχο. Εξάλλου τα καταφέρνει και στα δύο περίφημα. Αποτελεί ένα φρέσκο πρόσωπο, και η προβολή που δέχεται είναι σίγουρα λιγότερη από αυτή που του αξίζει. Τρανό παράδειγμα ότι η Ελλάδα έχει πολύ ταλαντούχους εκπροσώπους της ποπ και ηλεκτρονικής  μουσικής.

 

 

Έχει πολλά ακόμα να μας δείξει και ακόμα περισσότερα να μας τραγουδήσει. Ο Monsieur Minimal επιβεβαίωσε την καλή του φήμη αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Προσέφερε μία πολύ καλή και δυναμική εμφάνιση και μας δικαίωσε όλους που επιλέξαμε να περάσουμε το βράδυ της Παρασκευής παρέα με την μουσική του. Προσφέρει κάτι που λείπει από την Ελληνική σκηνή και το κάνει με τον δικό του πρωτότυπο  τρόπο. Την επόμενη φορά που θα εμφανίζεται κάπου λοιπόν , γραπώστε την ευκαιρία να τον απολαύσετε!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]