Με τον καινούριο χρόνο να έρχεται σε λίγες ώρες, η συντακτική ομάδα του 3pointmagazine.gr μάζεψε τα κείμενα με τα περισσότερα κλικ για το 2015 αλλά και αυτά που αγαπήσαμε περισσότερο και σας τα παρουσιάζει, αποχαιρετώντας με αυτό τον τρόπο το 2015.

1. Κλέων Γρηγοριάδης: Αν δεν αγωνιστώ, θα είναι σαν να φτύνω τους αγώνες του πατέρα μου

”Έχω ζήσει τη χούντα, ξέρω πώς είναι. Να ακούς Μίκη Θεοδωράκη και κάθε φορά που φτάνεις σε τροχονόμο να το σβήνεις διότι αλλιώς θα σε συνελάμβαναν και επειδή το ξέρω δεν θέλω να υπάρξει το ρίσκο να το ξαναζήσουμε”.

γρηγοριαδης7-1024x614

2. Δημήτρης -Χαΐνης- Αποστολάκης: Θα έκλεινα όλο τον πλανήτη στο τρελοκομείο!

“Όλοι κάποτε θα είμαστε σε μια στρουμφοκοινωνία, μια δημιουργική κοινωνία που ο ένας θα εμπνέει τον άλλον, που ο ένας θα γοητεύει τον άλλον, που θα συνδημιουργούμε, που θα είμαστε οι θηρευτές του αγνώστου”.

3point_apostolakis-7

3. Το Game of Thrones μέσα από τα μάτια αυτών που δεν το έχουν δει ποτέ

Και εκεί που λες ότι η κατηγορία των ανθρώπων που δεν βλέπει Game of Thrones είναι εντελώς ξενέρωτη, έρχεται η ιδέα να κάνεις σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ιδιαίτερο quiz και να δώσεις νόημα και περιεχόμενο στην άδεια –χωρίς το GoT- ζωή τους.

tywin_and_tyrion

4. Τα συνοικιακά σουβλάκια που αγαπήσαμε

Από το κέντρο μέχρι τα Βόρεια Προάστια, οι συντάκτες του 3pointmagazine μας «μαρτυρούν» τα αγαπημένα τους σουβλατζίδικα εκεί κοντά στην γειτονιά τους, τα μυστικά τους, ποια ώρα είναι η καλύτερη να πας και τι να πάρεις.

5. Γιώργος Πλειός: Τα κανάλια βοηθούν το ΟΧΙ

“Μιλάνε κατά κόρον οι δημοσιογράφοι για διχασμό. Είναι γεγονός ότι σε όλες τις χώρες που έχει γίνει δημοψήφισμα υπάρχει διαίρεση, αλλά αυτό δεν συνιστά διχασμό. Η διαίρεση συνιστά διχασμό από τη στιγμή που βαφτίσεις τη διαίρεση διχασμό”.

pleios-750x400

6. Θανάσης Παπακωνσταντίνου: Η λατρεία που έγινε συνήθεια

”Δεν ξέρω αν το «λατρεία» ακούγεται κάπως… χοντρό, για την… συνήθεια του να πηγαίνω σε συναυλίες Θανάση Παπακωνσταντίνου. Βέβαια πώς αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις κάτι που το έχεις κάνει κοντά στις 15 φορές και θα το έκανες αβίαστα άλλες τόσες;; Το «λατρεία» λοιπόν είναι μάλλον δικαιολογημένο”.

7. Πλ. Καρύτση: Ένας Μωβ σκίουρος που αγαπάει τα βιβλία

«Όταν ξεκινούσαμε η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε ένα βιβλιοπωλείο με βιβλία που αγαπάμε, αλλά και έναν χώρο συνάντησης και συζήτησης για το βιβλίο, που να στηρίζεται στην προσωπική επαφή» μας λένε τα δύο παιδιά που μιλάνε με ενθουσιασμό και αγάπη για το βιβλίο αλλά και γι’ αυτό που δημιούργησαν: τον Μωβ Σκίουρο.

mov-skiouros-1

8. Γιατί το ΚΚΕ είναι κατά του Συμφώνου Συμβίωσης

Το καλοκαίρι του 2015 ο «Οδηγητής», όργανο του ΚΣ της ΚΝΕ, δημοσίευσε συνέντευξη της υπεύθυνης του τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για την Γυναικεία Ισοτιμία και Χειραφέτηση, Βιβής Δάγκα, όπου ξεκαθαρίζει τη θέση του ΚΚΕ για το Σύμφωνο Συμβίωσης, την οικογένεια και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

9. Οι κρατούμενες των φυλακών Θήβας έχουν τη δικιά τους έκθεση ζωγραφικής

«Ηθικοί αυτουργοί» η καλλιτεχνική ομάδα «Εμείς». Μια ομάδα συλλογικού πολιτισμού όπως την προσδιορίζουν οι ίδιοι με στόχο τη συλλογική δουλειά και δημιουργία. Μια ομάδα που ξεκίνησε ως θεατρική αλλά μετεξελίχθηκε σε μια πολυκαλλιτεχνική κίνηση αποτελούμενη από «ανήσυχους» ανθρώπους που θέλουν να πραγματοποιήσουν διαφορετικές πολιτιστικές δράσεις μέσω μιας συλλογικής και αλληλέγγυας αυτοδιαχείρισης.

11301593_10205299688864056_1061179605_n

10. Social Waste για Σκουριές: Το περιβάλλον πάνω από τις «δουλίτσες τους»

“Μέχρι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε πρόστιμο στην Εταιρία, και ο Έλληνας υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε …έφεση για να ΜΗΝ πληρώσει η Εταιρία παραπάνω χρήματα (ως όφειλε) στο Ελληνικό (!) κράτος που θεωρητικά ο πρώην υπουργός εκπροσωπούσε και του οποίου τα συμφέροντα (!) ήταν υποχρεωμένος να προστατέψει… Απίστευτα πράγματα! Άσε που η περιβόητη …ανάπτυξη (!) που θα φέρει το ορυχείο είναι μια «ανάπτυξη» καταστροφική, αφού θα καταστρέψει οποιαδήποτε άλλη παραγωγική δραστηριότητα θα μπορούσε να έχει η περιοχή για πάντα”!

socialwaste-706x400

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]